ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο λυτρωτής του ΟΦΗ και δήμιος του ΠΑΟΚ, Λερόι Αμπάντα, στο SPORT24: "Έτσι έζησα τη φάση του γκολ στο 97'"

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ με τον Λερόι Αμπάντα να είναι ο "ήρωας" των Κρητικών με γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής μίλησε στο SPORT24 αμέσως μετά τον θρίαμβο της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο. Με γκολ στις καθυστερήσεις ξέρανε τον ΠΑΟΚ, του οποίου επικράτησε 1-0 και έφτασε τους έξι πόντους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League. Ήρωας για τους Κρητικούς ήταν ο Λερόι Αμπάντα.

Ο 23χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής αξιοποίησε την υπέροχη πάσα του Τοράλ, πάτησε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά και με ένα ιδανικό πλασέ νίκησε τον Ντόμινικ Κοτάρσκι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ξεσηκώνοντας το Γεντί Κουλέ.

"Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα, είμαι χαρούμενος γι' αυτούς τους τρεις πόντους", δήλωσε ο Λιρόι Αμπάντα στο SPORT24 λίγη ώρα μετά τον κρητικό θρίαμβο.

Ο Αμπάντα πέτυχε ουσιαστικά buzzer-beater. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 73ο λεπτό στη θέση του Μπάκιτς και έδωσε αμέσως ενέργεια στην ομάδα του. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα ενέργειες με την μπάλα, όλες στην αριστερή πλευρά και η μία φυσικά ήταν το γκολ του.

Ωστόσο για λίγα λεπτά... καρδιοχτύπησε. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ. Η αγωνία μεγάλη απ' όλο τον ΟΦΗ και τον κόσμο του στην αναμονή της τοποθέτησης των γραμμών από τον VAR. Η ανακοίνωση της απόφασης έφερε κύμα ευφορίας στο Γεντί Κουλέ.

Πώς το έζησε όμως ο ίδιος; "Ήταν δύσκολο γιατί εκείνη την στιγμή το παιχνίδι ήταν στο 0-0, οι τρεις πόντοι είναι διαφορετικοί από τον ένα. Έτσι, περίμενα και στο τέλος όλοι είναι χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις πόντους".

Ο Αμπάντα αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γεμάτο Γεντί Κουλέ σχολιάζοντας: "Καταπληκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του ΟΦΗ, όπως κάθε φορά".

Ο πήχης φέτος έχει μπει ψηλά για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-2 του Άρη στην πρεμιέρα και μετά από την βαριά ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη επανήλθαν με τον πιο δυναμικό τρόπο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Αμπάντα, όμως παραμένει προσγειωμένος: "Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος της σεζόν".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ