EURO 2020

Ο Λουκακού πέταξε το γάντι στον Ρονάλντο πριν από το Βέλγιο - Πορτογαλία

Ο Ρομελού Λουκακού σε προπόνηση του Βελγίου πριν από ματς με την Δανία για το Euro 2020
Ο Ρομελού Λουκακού σε προπόνηση του Βελγίου πριν από ματς με την Δανία για το Euro 2020 @ 2021 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Ρομελού Λουκακού μίλησε για την άτυπη κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ενόψει της επικείμενης μάχης του Βελγίου με την Πορτογαλία ενώ ξεκαθάρισε πως οι κόκκινοι διάβολοι είναι πιο κυνικοί σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Για πολλούς, το Euro 2020 είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χρυσή φουρνιά του Βελγίου να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση και το σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θέλουν από την πλευρά τους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Το 2014 η πορεία τους σταμάτησε ελέω Αργεντινής (Παγκόσμιο Κύπελλο), δύο χρόνια αργότερα ήταν η Ουαλία (Euro 2016) ενώ το 2018 αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Γαλλία, με το Βέλγιο να μπαίνει και τώρα στη μάχη της διεκδίκησης του τροπαίου, με πρώτο αντίπαλο στα νοκ-άουτ την Πορτογαλία.

Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να πετάξει εκτός συνέχειας την ομάδα που έχει για ηγέτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Ρομελού Λουκακού να τονίζει πάντως με νόημα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στην "Καρτούχα" της Σεβίλλης:

"Ο Κριστιάνο πήρε τον τίτλο του αρχισκόρερ στην Serie A τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όμως το πρωτάθλημα το πήραμε εμείς, στην Ίντερ. Από τον Κριστιάνο ζηλεύω τις ντρίμπλες και το σουτ. Στον αντίποδα, πιστεύω ότι εκείνος ζηλεύει λίγο τη δύναμή μου, το πως βρίσκω στόχο και το ομαδικό μας παιχνίδι.

Όταν οι κριτικοί αναφέρονταν στους Λεβαντόβσκι και Μπενζεμά, μιλούσαν πάντα για επιθετικούς παγκοσμίου επιπέδου, εγώ εμένα με περιέγραφαν ως έναν καλό επιθετικό. Αυτό ήταν για μένα ένα έξτρα κίνητρο για να δουλέψω και να βελτιωθώ".

Η έμπνευση από τον Τζόρνταν και ο χαμένος ρομαντισμός

Για να να βάλει στην συνέχεια στην εξίσωση και τον... Μάικλ Τζόρνταν ο Βέλγος διεθνής φορ, λέγοντας: "Δεν θέλω να συγκριθώ με τον Μάικλ Τζόρνταν αλλά το πνεύμα μου το βλέπω και σε αυτόν. Όταν είδα το Last Dance (σ.σ, ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων για την παρουσία του Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς) σκέφτηκα "Δεν είμαι ο μόνος".

Ήθελα να είμαι νικητής και με την Ίντερ απέκτησα ακόμα περισσότερα κίνητρα. Τώρα θέλω να νικήσω και με το Βέλγιο για να βελτιωθώ περισσότερο".

Όσον αφορά στην αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, ο Λουκακού συμπλήρωσε: "Έχω μάθει να χτυπάω πέναλτι και να μην με αποσπάει ο τερματοφύλακας. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να χτυπάς καλά τη μπάλα. Δεν πιστεύω όμως ότι την Κυριακή θα υπάρχουν πέναλτι, ελπίζουμε να έχουμε πάρει τη νίκη πιο νωρίς.

Είμαστε πιο ώριμοι σε σύγκριση με το Παγκκόσμιο Κύπελλο του 2018 όταν αποκλειστήκαμε στα ημιτελικά από την Γαλλία. Το 2018 ήμασταν πάρα πολύ ρομαντικοί. Μάθαμε πως ένα παιχνίδι μπορείς να το κερδίσεις με πολλούς τρόπους.

Την Κυριακή θα παίξουμε κόντρα στους κατόχους του τροπαίου. Έχουν ποιότητα τόσο ως μονάδες όσο και ως σύνολο, είναι πολύ υπερήφανοι για τη χώρα τους, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ