FOOTBALL ANALYSIS

Ο Λιβάι το έκανε ξανά: Ο Γκαρσία συνδυάζεται με όλους και δεν σταματάει να σκοράρει

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - Λεβαδειακός
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - Λεβαδειακός EUROKINISSI

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο 2-0 επί του Λεβαδειακού. Οι συμπαίκτες του τον "έψαχναν" συνεχώς και εκείνος έδωσε το διπλό.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού για την 9η αγωνιστική της Super League και έτσι εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Πρωταγωνιστής για την Ένωση ήταν ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 24χρονος φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάκο πραγματοποίησε γι' ακόμη μία φορά ηγετική εμφάνιση, σκόραρε δύο φορές και έσπρωξε την ομάδα του προς το διπλό.

Όπως συνηθίζει, αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού επιθετικού, σ' έναν ρόλο τον οποίο του έχει αναθέσει ο Ματίας Αλμέιδα και έχει εγκλιματιστεί πλήρως σ' αυτόν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Λιβάι Γκαρσία ήταν στην κορυφή της "πυραμίδας" της ΑΕΚ.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της ΑΕΚ απέναντι στον Λεβαδειακό
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών της ΑΕΚ απέναντι στον Λεβαδειακό SPORT24

Ο Γκαρσία (7) κινήθηκε κεντρικά και πιο ψηλά απ' όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έχοντας από πίσω του τους Ελίασον (19), ο Πινέδα (13) και οι Αραούχο (11) και Γκατσίνοβιτς (8). Ο Σέρβος σε αυτό το παιχνίδι έμεινε στη μεριά του και συνέκλινε λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Μάλιστα, ήταν ο "στόχος" των συμπαικτών του, αυτός δηλαδή που έψαχναν μονίμως.

Ενδεικτικά οι δέκα βασικοί συμπαίκτες του Λιβάι φρόντισαν να τον τροφοδοτήσουν έστω μία φορά. Μία φορά έλαβε την μπάλα και από τον Ελίασον και σκόραρε.

Ο Σουηδός έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο 24χρονος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, έτσι ακριβώς και με τους ίδιους πρωταγωνιστές είχε πετύχει το 2-0 η ΑΕΚ απέναντι στον Ιωνικό.

Μόνιμος "επισκέπτης" στην περιοχή του Λεβαδειακού

Ο Λιβάι Γκαρσία σ' ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο μόνιμος "πονοκέφαλος" της αντίπαλης άμυνας, ειδικά με τις κινήσεις του μέσα στην περιοχή, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Λιβάι Γκαρσία στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Λιβάι Γκαρσία στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό SPORT24

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είχε συνολικά στο παιχνίδι 24 ενέργειες με την μπάλα. Μάλιστα, οι έξι απ' αυτές ήταν μέσα στην περιοχή και οι δύο εξ αυτών (κεφαλιά και πέναλτι) κατέληξαν στα δίχτυα του Μάρκοβιτς.

Ο Γκαρσία δεν είχε πλήθος τελικών, μονάχα τρεις και η μία ήταν εκτέλεση πέναλτι. Ωστόσο ήταν αποτελεσματικός, κάτι που αποτυπώνεται από τα δύο γκολ του. Επιπλέον, είχε και παρουσία δημιουργικά. Συγκεκριμένα έβγαλε δύο key passes, ενώ οι έξι από τις 14 πετυχημένες του μεταβιβάσεις ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ