ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ

Ο Λεβαντοβσκι αποκάλυψε τη συζήτηση με τον "πατέρα" Κλοπ που άλλαξε την καριέρα του

Ο Γιούργκεν Κλοπ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην Ντόρτμουντ
Ο Γιούργκεν Κλοπ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην Ντόρτμουντ © 2014 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αποκάλυψε στο ESPN τη συζήτηση που είχε με τον Γιούργκεν Κλοπ και τον απελευθέρωσε, αλλά και που στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει η καριέρα του.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και σε 186 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ στην Ντόρτμουντ.

Μιλώντας στο ESPN, ο Πολωνός σταρ αποκάλυψε μια συνομιλία που είχε με τον Γερμανό τεχνικό στην αρχή της καριέρας του κι η οποία ήταν η αφορμή για να αλλάξει.

"Νομίζω ότι μια κατάσταση άλλαξε την καριέρα μου. Ήταν η πρώτη σεζόν, ίσως η αρχή της δεύτερης σεζόν μου στη Ντόρτμουντ. Δεν ήμουν σε καλή φόρμα, δεν έβαζα τόσα γκολ. Δεν ήξερα τι ήθελε ο Γιούργκεν από μένα.

Μετά από ένα παιχνίδι που χάσαμε, πήγα απευθείας σε αυτόν. Ήταν ίσως μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο. Είπα: "Θέλω να μιλήσω μαζί σου γιατί δεν καταλαβαίνω και δεν ξέρω τι θέλεις από μένα, τι περιμένεις από μένα".

Σκέφτηκα ότι ίσως θα μιλήσουμε πέντε λεπτά, 10 λεπτά, αλλά μιλούσαμε για μιάμιση ώρα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι του μιλούσα σαν πατέρα. Και μου έλειψε ο πατέρας μου, γιατί τον έχασα στα 16 μου. Ίσως από τότε, δεν μπορούσα να βρω κάποιον που να μπορεί να μιλήσει μαζί μου έτσι.

Τρεις μέρες μετά, δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις τίποτα στην προπόνηση γιατί δεν έχεις χρόνο, παίζαμε στην Bundesliga και πέτυχα χατ τρικ, μοίρασα μία ασίστ και κερδίσαμε 4-0.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι η νοοτροπία και αυτό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου είναι τόσο σημαντικό, γιατί δεν άλλαξα απολύτως τίποτα. Αλλά ένιωσα κάποια ελευθερία, είχα καθαρό μυαλό. Μετά από αυτό όλα άλλαξαν", είπε ο σταρ της Μπαρτσελόνα.

TAGS ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA PREMIER LEAGUE LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ