BUNDESLIGA

Ο Κρίστιαν Στράιχ αποχωρεί από τον πάγκο της Φράιμπουργκ στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια

Freiburg's head coach Christian Streich applauds to fans after the Europa League Group A soccer match between West Ham United and SC Freiburg at the London stadium in London, Thursday, Dec. 14, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Freiburg's head coach Christian Streich applauds to fans after the Europa League Group A soccer match between West Ham United and SC Freiburg at the London stadium in London, Thursday, Dec. 14, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η "σημαία" της Φράιμπουργκ, ο Κρίστιαν Στράιχ, ανακοίνωσε πως είναι η τελευταία του χρονιά στον πάγκο της ομάδας της οποίας ήταν προπονητής για 12 συνεχόμενα χρόνια.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι σπάνιο για έναν προπονητή να μένει σε μία ομάδα για πολλά χρόνιοα. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις, ειδικά στο υψηλό επίπεδο. Μία από αυτές τις εξαιρέσεις είναι ο Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Φράιμπουργκ από το 2011.

Ο 58χρονος Γερμανός προπονητής μέσα από VIDEO στα social media ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την ομάδα που αγάπησε όσο καμία στο φινάλε της σεζόν και έτσι θα κλείσει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Στράιχ βρίσκεται μάλιστα στον οργανισμό της Φράιμπουργκ από το 1995, όταν και είχε αναλάβει προπονητής της ομάδας νέων. Φυσικά, έχει υπάρξει και ποδοσφαιριστής στο ίδιο κλαμπ.

"Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, με πολύ βαριά καρδιά, ότι δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Φράιμπουργκ από αυτό το καλοκαίρι.

Σκέφτηκα πολύ και σκληρά, αλλά θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή μετά από 29 χρόνια, ώστε να αφήσω χώρο σε νέους ανθρώπους. Πιστεύω επίσης ότι οι παίκτες μας και οι άνθρωποι γύρω μας θα χρειαστούν αυτή τη νέα ενέργεια" ανέφερε συγκεκριμένα.

Ως προπονητής ο Στράιχ έχει καθοδηγήσει την Φράιμπουργκ σε 481 παιχνίδια και κατάφερε να την μετατρέψει τα τελευταία χρόνια σε μία υπολογίσιμη ομάδα της Bundesliga με παρουσία και στην Ευρώπη.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ