ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κριστιάν Λεντέσμα στο SPORT24 για τον Ματίας Αλμέιδα: "Δεν είναι ρίσκο, αλλά μία έξυπνη επιλογή από την ΑΕΚ"

Ο Κριστιάν Λεντέσμα στο SPORT24 για τον Ματίας Αλμέιδα: "Δεν είναι ρίσκο, αλλά μία έξυπνη επιλογή από την ΑΕΚ"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Κριστιάν Λεντέσμα μιλάει στο SPORT24 για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα με τον οποίο συνυπήρξαν στη Ρίβερ Πλέιτ, δηλώνοντας βέβαιος για την επιτυχία του Αργεντινού.

Ύστερα από τρεις μήνες έντονης αναζήτησης, η ΑΕΚ κατέληξε στον "εκλεκτό" για την τεχνική ηγεσία ενόψει της νέας σεζόν και δεν είναι άλλος από τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε κατ' ιδίαν επαφές και συζητήσεις τόσο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη όσο και με τους υπόλοιπους ιθύνοντες της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ και προκρίθηκε ως η ιδανική λύση.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με τους διοικούντες την Ένωση για συμβόλαιο 2+1 ετών, ενώ έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου (30/04) προκειμένου να δει από κοντά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά. Μία ξεχωριστή σεζόν από κάθε άποψη, καθώς οι "κιτρινόμαυροι" θα μπουν στο νέο γήπεδο, την OPAP Arena.

Ο Αλμέιδα θέλει η ομάδα του να έχει δυναμισμό και να είναι πρωταγωνίστρια

Το SPORT24 επικοινώνησε με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Κριστιάν Λεντέσμα, με τον οποίο συνυπήρξαν στη Ρίβερ Πλέιτ για μία σεζόν (2011-12), στα πρώτα προπονητικά βήμα του Ματίας Αλμέιδα. Ο παλαίμαχος -πλέον- μέσος και νυν προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στο αγωνιστικό προφίλ του 48χρονου τεχνικού.

"Ο Αλμέιδα θέλει η ομάδα του να έχει δυναμισμό, να παίζει με ένταση και να είναι πρωταγωνίστρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτές είναι οι κύριες αρετές του και τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν ως προπονητή".

Ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ράσινγκ Κλουμπ | 23 Σεπτεμβρίου 2012
Ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ράσινγκ Κλουμπ | 23 Σεπτεμβρίου 2012 @2012 EDUARDO DI BAIA/AP IMAGES


Ο Αλμέιδα θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του ως προπονητής στην Ευρώπη, παρά το γεγονός πως ως ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε μία αξιόλογη καριέρα με τη φανέλα, μεταξύ άλλων, των Ίντερ, Λάτσιο, Σεβίλλη και Πάρμα. Ο Λεντέσμα δεν είναι απλά αισιόδοξος για την πορεία του άλλοτε προπονητή του, αλλά βέβαιος πως θα καταφέρει να διαγράψει μία ξεχωριστή καριέρα.

"Πιστεύω ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μία μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Μπορεί να έρχεται για πρώτη φορά ως προπονητής, αλλά μην ξεχνάμε πως έκανε μία σπουδαία καριέρα ως παίκτης. Ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε γνωρίζει τι σημαίνει πίεση και ανταγωνισμός. Επομένως, θεωρώ πως είναι πολύ καλό το γεγονός πως αρχίζει την ευρωπαϊκή καριέρα του από την Ελλάδα, καθώς έχει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και μπορεί να φέρει πολλά στοιχεία από το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο στη χώρα σας".

Είναι ένας φτασμένος προπονητής, όχι μαθητευόμενος μάγος

Παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκαν για περίπου 1,5 χρόνο, ο Λεντέσμα διατηρεί εξαιρετικές επαφές μαζί του, ενώ έχει να πει τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του.

"Έχω πολλές ιστορίες που θυμάμαι από την κοινή συνύπαρξη στη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά θέλω να σταθώ σε ένα πράγμα. Μπορεί εκείνη την περίοδο να μην λογιζόμουν ως βασικός, αλλά πάντα ήταν κοντά μου, πάντα μου μιλούσε πριν από τα παιχνίδια και με έκανε να νιώθω απαραίτητος για την ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης. Πολύ κοντά στους παίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αποτελεί ένα σπουδαίο ατού τόσο του ιδίου όσο και γενικότερα του τεχνικού επιτελείου του, το οποίο είναι σταθερό όλο αυτά τα χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάποιοι θεωρούν ότι η επιλογή του Αλμέιδα αποτελεί ένα ρίσκο, καθώς δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ ο διαθέτει κι έναν πολύ έντονο χαρακτήρα. Ο Λεντέσμα έχει, πάντως, διαφορετική άποψη.

"Δεν συμφωνώ. Δεν είναι μία επιλογή που εμπεριέχει ρίσκο. Πιστεύω πως η ΑΕΚ έκανε μία πολύ έξυπνη κίνηση. Πρόκειται για έναν προπονητή για τον οποίο μιλούν με καλά λόγια τόσο στην Αργεντινή όσο και στο Μεξικό. Κι ας μην ξεχνάμε ότι στο MLS, παρότι αποχώρησε πρόσφατα, έμεινε για τρία χρόνια. Δεν είναι λίγο ειδικά για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Οπότε θεωρώ πως είναι ένας φτασμένος προπονητής με τίτλους στην καριέρα του κι όχι ένας μαθητευόμενος μάγος".

Ο Ματίας Αλμέιδα με το τρόπαιο του πρωταθλητή Μεξικού
Ο Ματίας Αλμέιδα με το τρόπαιο του πρωταθλητή Μεξικού © 2017 EDUARDO VERDUGO/AP IMAGES


Τέλος, τον ρωτήσαμε αν μίλησε πρόσφατα μαζί του κι αν τον ρώτησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά κι αν θέλει ο ίδιος να του δώσει μία ευχή/συμβουλή μέσα από το SPORT24.

"Όχι, δεν έχουμε μιλήσει τις τελευταίες ημέρες. Τον είχα συναντήσει από κοντά πριν από λίγο διάστημα, όταν βρέθηκα στις ΗΠΑ. Επαναλαμβάνω πως, παρότι δεν ήμουν βασικός την περίοδο που κάθισε στον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ, διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Τον θεωρώ εξαιρετικό άνθρωπο και εύχομαι να κάνει μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες στον πάγκο της ΑΕΚ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ