ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κιλιντσί Χάρτμαν στο SPORT24: "Η Ελλάδα αξίζει μια θέση στο Euro, έκπληκτος που δεν έπαιξε βασικός ο Παυλίδης"

O Κλίντσι Χάρτμαν
O Κλίντσι Χάρτμαν PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κιλιντσί Χάρτμαν έγραψε τη δεύτερη συμμετοχή του με την εθνική Ολλανδίας κόντρα στην Ελλάδα και τη συνδύασε με μια σημαντική για τους οράνιε. Ο 21χρονος μπακ της Φέγενορντ μίλησε αμέσως μετά το παιχνίδι στο SPORT24 και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για την Εθνική μας.

Η Εθνική έδωσε τα πάντα κόντρα στην Ολλανδία στην OPAP Arena, ωστόσο λύγισε στο τέλος με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Ντάικ και η πρόκριση στο Euro 2024 από τη φάση των ομίλων δείχνει να κάνει φτερά.

Ο Κιλιντσί Χάρτμαν ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που πήραν το βάπτισμα του πυρός από τον Ρόναλντ Κούμαν, λόγω και των πολλών προβλημάτων τραυματισμού στους οράνιε πλην φυσικά του ταλέντου που διαθέτει. Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος μπακ της Φέγενορντ σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική του κόντρα στη Γαλλία και απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε ξανά βασικός.

Ο Χάρτμαν μίλησε στο SPORT24 αμέσως μετά το ματς για όσες εντυπώσεις του άφησε το συγκεκριμένο παιχνίδι, η Εθνική μας, για την οποία μίλησε με πολύ καλά λόγια, αλλά και για το πρώτο όνειρο που εκπλήρωσε με τους οράνιε τόσο νωρίς.

Η Ολλανδία πέτυχε μια σπουδαία νίκη και είναι πολύ κοντά στο Euro. Τι γεύση σου αφήνει;

"Είναι πολύ σημαντικό βήμα στο Euro. Δεν τελείωσε ακόμα αλλά με αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα είμαστε κοντά. Μας αφήνει καλό συναίσθημα, γιατί το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το σκορ, αλλά και το ότι κερδίσαμε στο 93' με πέναλτι είναι ενδεικτικό. Οπότε είμαστε χαρούμενοι".

Είσαι καινούργιος στην Ολλανδία. Ήταν ένα από τα όνειρα που είχες να παίξεις με την Εθνική;

"Ναι βέβαια. Πάντα ονειρευόμουν να παίξω με την Ολλανδία σε μεγάλες διοργανώσεις και χαίρομαι που το ζω".

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελλάδα από τις δύο αναμετρήσεις με την Εθνική;

"Πολύ σκληρή, δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Μου άρεσε έτσι όπως έπαιξαν σήμερα. Στην αρχή έπαιξαν αρκετά συντηρητικά με πέντε παίκτες πίσω σε φάση άμυνας, όμως στο τέλος πάλεψαν και σίγουρα πιστεύω ότι έδωσαν το 100%. Δεν ήταν αρκετό γι' αυτούς, όμως σίγουρα πρόκειται για μια καλή ομάδα που παλεύει κάθε ματς".

Ο Κιλιντσί Χάρτμαν στο SPORT24: "Η Ελλάδα αξίζει μια θέση στο Euro, έκπληκτος που δεν έπαιξε βασικός ο Παυλίδης"
Ο Κιλιντσί Χάρτμαν με τον Γιώργο Μασούρα INTIME SPORTS

Η Ελλάδα αν, όπως φαίνεται, δεν προκριθεί από τον όμιλο έχει μια δεύτερη ευκαιρία στα playoffs. Πιστεύεις αξίζει μια θέση στο Euro σε αυτή τη διαδικασία;

"Κοιτάξτε, η Ελλάδα έχασε με ένα γκολ διαφορά στο Παρίσι κόντρα στη Γαλλία, το ίδιο σήμερα και με εμάς με πέναλτι στο φινάλε. Οπότε πιστεύω ναι. Σίγουρα αυτή η ομάδα αξίζει περισσότερα. Ίσως στάθηκε εξαιρετικά άτυχη που έπαιξε στον ίδιο όμιλο με εμάς και τη Γαλλία. Τους εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον".

Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από την Εθνική;

"Ξέρω τον Παυλίδη, που παίζει στην Eredivisie και τα πάει καλά. Ήμουν λίγο έκπληκτος που δεν έπαιξε, θεωρώ ότι μπορούσε να είναι ένα "όπλο" σας επειδή μας γνωρίζει και πετυχαίνει πολύ συχνά γκολ με την Άλκμααρ. Από τους υπόλοιπους, μου αρέσει πολύ ο Τσιμίκας που παίζει στη Λίβερπουλ, παίζει πολύ καλά στα αριστερά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ