ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κέιν πέτυχε τέλειο χατ-τρικ μετά από 28 χρόνια για την Αγγλία

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ με την Αγγλία κόντρα στην Αλβανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 12 Νοεμβρίου 2021
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ με την Αγγλία κόντρα στην Αλβανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 12 Νοεμβρίου 2021 @2021 IAN WALTON/AP IMAGES

Ο Χάρι Κέιν ήταν απολαυστικός στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα της Αγγλίας με την Αλβανία στο Γουέμπλεϊ και βρήκε τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, για να γίνει ο πρώτος που πετυχαίνει τέλειο χατ-τρικ με τα λιοντάρια μετά από τον Ντέιβιντ Πλατ το 1993.

Η Αγγλία ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αλβανία για την προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και το αποτέλεσμα ήταν να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τα λιοντάρια να έχουν προβάδισμα πέντε τερμάτων.

Ο παίκτης που φρόντισε ώστε η βραδιά να εξελιχτεί σε περίπατος για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκετϊτ ήταν ο Χάρι Κέιν, που όχι μόνο έβαλε τρία γκολ αλλά το έκανε και με ισάριθμους διαφορετικούς τρόπους.

Στο 18' εκτέλεσε τον Στρακόσα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χέντερσον, στο 33' τον νίκησε με δυνατό αριστερό σουτ και στο 45+2' τον εκτέλεσε με εναέριο γυριστό δεξί σουτ, για να γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης των λιονταριών που σημειώνει το τέλειο χατ-τρικ (γκολ με δεξί πόδι, αριστερό πόδι και κεφαλιά) μετά από το 1993 και τον Ντέιβιντ Πλατ απέναντι στο Σαν Μαρίνο.

Μάλιστα με τα τρία αυτά γκολ ο φορ της Τότεναμ έφτασε τα 39 σε επίσημα ματς με την Αγγλία σε 54 συνολικά συμμετοχές και άφησε πίσω του τον Γουέιν Ρούνει που είχε 37, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ τερμάτων ενός θρυλικού Άγγλου σκόρερ, του Τζίμι Γκριβς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, γνώρισε την αποθέωση από το κοινό της Αγγλίας τη στιγμή της αλλαγής του, με τον Σάουθγκεϊτ να επιτρέπει στο κοινό να του χαρίσει ένα standing ovation αντικαθιστώντας τον νωρίς, στο 63ο λεπτό με τον Τάμι Έιμπραχαμ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ