OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Κέιν έπεσε πάνω στο τείχος της Σκωτίας

Ο Χάρι Κέιν
Ο Χάρι Κέιν © 2021 CARL RECINE /AP IMAGES

Η Αγγλία δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην εξαιρετική οργανωμένη άμυνα της Σκωτίας, με τον Χάρι Κέιν να έχει ανύπαρκτη συμμετοχή στον αγώνα, καθώς έπεσε πάνω σε... τείχος.

Η Σκωτία κατάφερε να αποσπάσει 0-0 από την Αγγλία στο μεγάλο βρετανικό ντέρμπι του Γουέμπλεϊ, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των 16 του Euro 2020.

Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ όχι μόνο κατάφερε να περιορίσει το μεγάλο επιθετικό ατού των "τριών λιονταριών", τον Χάρι Κέιν, αλλά στην ουσία τον εξουδετέρωσε, μην επιτρέποντάς του να έχει ενεργό ρόλο στην αναμέτρηση.

Όπως φαίνεται κι από στο γράφημα της Opta / Stats Perform, με την οποία συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020, οι Σκοτσέζοι δημιούργησαν ένα... τείχος μπροστά από τη μεγάλη περιοχή τους, με συνέπεια να είναι αδύνατες οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών της Αγγλίας. Απόδειξη, το γεγονός πως τα "τρία λιοντάρια" έπαιξαν κάθετα μόλις στο 18% των επιθέσεων, αφού δεν υπήρχαν χώροι για κάτι τέτοιο στην ουσία, με συνέπεια να επιχειρούν από τα άκρα.

Οι πάσες της Αγγλίας κόντρα στην Σκωτία
Οι πάσες της Αγγλίας κόντρα στην Σκωτία STATS PERFORM / SPORT24


Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κέιν ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μόλις 10 επαφές με την μπάλα, εκ των οποίων μόλις μία μέσα στη μεγάλη περιοχή. Γενικότερα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta / Stats Perform, ο σούπερ σταρ της Τότεναμ δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του, έχοντας μηδαμινή συνεισφορά στην ανάπτυξη. Είναι εμφανές πως οι Σκοτσέζοι βρήκαν το τρόπο να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού και την ίδια στιγμή έκαναν πιο εύκολο τα πράγματα για εκείνους.

Το pass map του Αγγλία - Σκωτία
Το pass map του Αγγλία - Σκωτία STATS PERFORM / SPORT24


Βέβαια, παρά την "εξουδετέρωση" του Κέιν, η Αγγλία κατάφερε να δημιουργήσει -ειδικά στο πρώτο μέρος- ευκαιρίες που είχαν συνολική "αξία" 1.6 xGoals, επομένως άξιζε βάσει εικόνας να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. Παρ' όλα αυτά, ο 36χρονος Ντέιβιντ Μάρσαλ πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις, κρατώντας όρθια την ομάδα του, ενώ είχε και τη βοήθεια της τύχης στο δοκάρι του Ντέκλαν Ράις.

Τα xGoals στο Αγγλία - Σκωτία
Τα xGoals στο Αγγλία - Σκωτία STATS PERFORM / SPORT24


Συμπερασματικά, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλείται να επανεξετάσει τα σχέδιά του, κυρίως μεσοεπιθετικά, αν θέλει να δει την ομάδα του να προχωρά στη διοργάνωση. Το πλάνο με τον Κέιν κολώνα στην επίθεση φαίνεται πως δεν λειτουργεί όπως το 2018, καθώς οι αντίπαλοι της Αγγλίας έχουν "διαβάσει" και μάθει τις κινήσεις του. Επομένως, στην εξίσωση θα πρέπει να μπουν πιο ενεργά τόσο ο Μάρκους Ράσφορντ όσο και ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν. Λύσεις, άλλωστε, υπάρχουν για τον Άγγλο τεχνικό.

Euro 2020: Ο Κέιν έπεσε πάνω στο τείχος της Σκωτίας


Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ