ΠΑΟΚ

Ο Ίνγκασον ήρθε στον ΠΑΟΚ ως τρίτος στόπερ και φεύγει αρχηγός

Ο Ίνγκασον πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα | 5 Νοεμβρίου 2022
Ο Ίνγκασον πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα | 5 Νοεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Ίνγκι Ίνγκασον αποχωρεί από την Τούμπα μετά από 4,5 χρόνια στα οποία αν μη τι άλλο τίμησε την φανέλα και τα χρήματα που κέρδισε από τον Δικέφαλο.

Όταν την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη του 2019 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, κανείς δεν γνώριζε ότι ο Ισλανδός όχι μόνο θα στέριωνε στην Τούμπα αλλά και πως μετά από καιρό θα εξελισσόταν στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της άμυνας του Δικεφάλου.

Το δίδυμο των στόπερ Βαρέλα - Κρέσπο, δεν έσπαγε με τίποτα και ο Ίνγκασον, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ έδωσε 4 εκατομμύρια ευρώ στη Ροστόφ έπρεπε να περιμένει τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες - αφού είχε εξασφαλιστεί και μαθηματικά ο τίτλος- για να κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Ισλανδός έφτασε στις 148 συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου, πανηγύρισε και 15 γκολ μοίρασε και 4 ασίστ αλλά το κυριότερο ήταν ότι έγινε αρχηγός, ο καλύτερος στόπερ του ΠΑΟΚ και ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος.

Σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια στα μετόπισθεν της ομάδας του έδειχνε απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτήν -μέχρι που εμφανίστηκε η Μίντιλαντ- σε σημείο αυτοθυσίας. Ο Ίνγκασον δεν έχανε παιχνίδι ακόμη και όταν δεν αισθανόταν καλά. Ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο που του στέρησε την συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου το 2021 προήλθε επειδή έπαιξε μετά από ένα κουραστικό ταξίδι με την Εθνική του ομάδα.

Κάθε φορά που εμφανιζόταν ένα μεταγραφικό σενάριο με τον ίδιο πρωταγωνιστή ο Ίνγκασον φρόντιζε να το διαλύσει με τις δηλώσεις του.

Και μετά εμφανίστηκε η Μίντιλαντ… Οι Δανοί, τους οποίους αντιμετώπισε με την φανέλα του Δικεφάλου στην πορεία του ΠΑΟΚ προς τους 8 του Conference League, του πρόσφεραν ένα συμβόλαιο ζωής. Αναλαμβάνοντας να καλύψουν τα δυο χρόνια που μένουν σε αυτό που έχει με τον ΠΑΟΚ και προσθέτοντας και άλλα τρία.

Ο Ίνγκασον αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο να έχει προλάβει να ανακοινώσει την συμφωνία με τον αντικαταστάτη του. Ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ είναι ο παίκτης που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ισλανδού και στο μέλλον θα φανεί αν θα τα καταφέρει.

Η θέση του Λουτσέσκου

Το σίγουρο είναι ότι η απόκτηση του Νιγηριανού, που αποτελούσε την πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ, ευρισκόμενος στην κορυφή της λίστας με τους δεξιοπόδαρους στόπερ, ήταν και ο μοναδικός τρόπος να κατευνάσουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν ήθελε με τίποτα να χάσει τον καλύτερο αμυντικό του, αλλά μπορούσε και αυτός να αντιληφθεί, από την πρώτη πρόταση που ήρθε στα γραφεία της Τούμπας από την Μίντιλαντ ότι οι Δανοί είχαν καταφέρει να επηρεάσουν τον αρχηγό του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζοντας ότι πλέον ο Ίνγκασον δεν είχε να διαλέξει ομάδα αλλά να εξασφαλίσει την καριέρα του, αποδέχθηκε πως οι πιθανότητες να μην τον έχει στο ρόστερ την επόμενη σεζόν ήταν μεγάλη και απαίτησε να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Νιγηριανός δεν πρόκειται να περιμένει καθόλου στον πάγκο, όπως έκανε ο Ίνγκασον και θα κληθεί από την αρχή να δείξει ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη στην άμυνα του Δικεφάλου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ