ΙΤΑΛΙΑ

Ο Ινφαντίνο έστειλε σκληρό μήνυμα κατά του ρατσισμού μετά την επίθεση στον Βλάχοβιτς

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2021 BILL KOSTROUN / AP IMAGES

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ντούσαν Βλάχοβιτς κατά τη διάρκεια του Αταλάντα - Γιουβέντους προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν ήταν μεμονωμένο επεισόδιο και ζήτησε αυστηρές τιμωρίες.

"Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει θέση ο ρατσισμός". Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλησε να στείλει την Δευτέρα (8/5) ο Τζάνι Ινφαντίνο μετά από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή ο Ντούσαν Βλάχοβιτς από οπαδούς της Αταλάντα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Dea με την Γιουβέντους στο Μπέργκαμο, με τον προέδρο της FIFA να ανεβάζει story στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και να καταδικάζει τα όσα συνέβησαν, προειδοποιώντας παράλληλα για βαριές τιμωρίες.

"Δεν υπάρχει θέση για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση στο ποδόσφαιρο. Είναι απόλυτως απαράδεκτο αυτό που έγινε από οπαδούς της Αταλάντα προς τον επιθετικό της Γιουβέντους, Ντούσαν Βλάχοβιτς, κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο και ζητώ από τις αρμόδιες αρχές να εγγυηθούν την εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων για την αντιμετώπιση τέτοιων επεισοδίων και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Ο Ινφαντίνο έστειλε σκληρό μήνυμα κατά του ρατσισμού μετά την επίθεση στον Βλάχοβιτς
PRINT SCREEN


Η FIFA και εγώ είμαστε δίπλα στον Ντούσαν Βλάχοβιτς, όπως και σε κάθε άλλον παίκτη, προπονητή, υπάλληλο αγώνα, οπαδό ή συμμετέχοντα σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει υποστεί ρατσιστική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης.

Τα θύματα αυτής της κακοποίησης πρέπει να υποστηρίζονται και οι δράστες να τιμωρούνται δεόντως από τις αρχές σε κάθε επίπεδο. Επαναλαμβάνω την έκκληση που έχω ήδη κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν για να πάρουν θέση οι οπαδοί και να φιμώσουν τους ρατσιστές", τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, και κατέληξε:

"Μια για πάντα: Όχι στον ρατσισμό. Όχι σε διάκριση κάθε μορφής".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ