FIFA

Ο Ινφαντίνο επισκέφτηκε το γήπεδο των Ντάλας Κάουμποϊς του NFL, υποψήφιο να φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ 2026

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο γήπεδο των Ντάλας Καουμπόις του NFL
Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο γήπεδο των Ντάλας Καουμπόις του NFL © 2023 TONY GUTIERREZ / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επισκέφθηκε την Κυριακή (17/9) το γήπεδο της ομάδας του NFL, Ντάλας Κάουμποϊς, που είναι υποψήφιο να φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε την Κυριακή (17/9) στο στάδιο της ομάδας του NFL Ντάλας Κάουμποϊς, που είναι ένα από τα τέσσερα υποψήφια για να φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Η απόφαση για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό αναμένεται πριν από το τέλος της χρονιάς, ίσως και τον Νοέμβριο.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο γήπεδο των Ντάλας Καουμπόις του NFL
Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο γήπεδο των Ντάλας Καουμπόις του NFL © 2023 SAM HODDE / AP IMAGES

\

Το AT&T στάδιο, το οποίο έχει αναδιπλούμενη οροφή, άνοιξε τις πόρτες του το 2009 και φιλοξένησε τον τελικό του Super Bowl τον Φεβρουάριο του 2011, καθώς και πολλούς διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η χωρητικότητά του είναι 80.000 θέσεις και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100.000 άτομα. Έχει ήδη φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τον πιο πρόσφατο αυτόν μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (3-0) τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των δύο ομάδων.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο γήπεδο των Ντάλας Καουμπόις του NFL
Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο γήπεδο των Ντάλας Καουμπόις του NFL © 2023 TONY GUTIERREZ / AP IMAGES

Υπενθυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα φιλοξενηθεί από 16 πόλεις και για πρώτη φορά το κορυφαίο αθλητικό προϊόν θα μοιραστεί σε τρεις χώρες.

Αναλυτικά, η διοργάνωση θα μοιραστεί σε Ατλάντα, Βοστώνη, Ντάλας, Χιούστον, Κάνσας Σίτι, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρζι, Φιλαντέλφια, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ (ΗΠΑ), Γουαδαλαχάρα, Μέξικο Σίτι, Μοντερέι (Μεξικό), Τορόντο και Βανκούβερ (Καναδάς).

Το 23ο Μουντιάλ θα έχει 60 αγώνες στις ΗΠΑ, 10 στο Μεξικό και 10 στον Καναδά (80 αναμετρήσεις συνολικά), με 48 ομάδες να συμμετέχουν σε αυτό, σε 16 ομίλους των τριών.

TAGS FIFA NFL ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ