FOOTBALL ANALYSIS

Ο Γκατσίνοβιτς έσπασε την γκίνια και σκόραρε μετά από 38 σερί άστοχες τελικές

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σκόραρε κόντρα στον ΠΑΟΚ και ξόρκισε από πάνω του την κατάρα σε αυτό το κομμάτι, καθώς ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα μετά από 38 τελικές και το... μακρινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ δεν πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς κρατούσε τη νίκη στα χέρια της αλλά στο φινάλε ο Οζντόεφ με γκολ στο 89' έδωσε τον βαθμό στους ασπρόμαυρους που παρέμειναν στην κορυφή.

Η Ένωση εξακολουθεί να παραμένει στον τίτλο, ωστόσο τουλάχιστον στην παρούσα φάση η μοίρα της δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα δικά της αποτελέσματα. Σε αυτό το παιχνίδι ο Γκατσίνοβιτς σκόραρε και επέστεψε στα γκολ στο πρωτάθλημα μετά από αρκετό καιρό.

Ο Σέρβος ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ της Ένωσης τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανσερραϊκό στην OPAP Arena. Πέτυχε γκολ και με πέναλτι κόντρα στον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά για να φτάσουμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μεσολάβησαν 38 τελικές.

Πώς έφτασε στο γκολ που το χάρηκε με την ψυχή του

Ήταν 26 Αυγούστου όταν η ΑΕΚ ξεκινούσε την πορεία της στο νέο πρωτάθλημα από τη δεύτερη αγωνιστική, καθώς δεν έπαιξε με τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα λόγω της αλλαγής της σειράς αγώνων με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ εξαιτίας της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

Σε αυτό το ματς ο Γκατσίνοβιτς μπήκε ως αλλαγή στο 72ο λεπτό και στην πρώτη του τελική στο 78' έφερε το ματς στα ίσια. Ο Σέρβος είχε άλλες δύο τελικές για να σκοράρει σε αυτό το ματς, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το 1-1.

Ο Γκατσίνοβιτς έσπασε την γκίνια και σκόραρε μετά από 38 σερί άστοχες τελικές
Οι τελικές του Γκατσίνοβιτς στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε προήλθε από την άσπρη βούλα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι κόντρα στον Ατρόμητο για την έκτη αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια (28 Σεπτεμβρίου). Από τότε και μέχρι το ντέρμπι των δικεφάλων δεν είχε ξανασκοράρει για το πρωτάθλημα, παρότι είχε 38 τελικές που δεν κατέληξαν στο βάθος της εστίας.

Συνολικά οι τελικές του Γκατσίνοβιτς έχουν αξία 3.25 xGoals χωρίς να υπολογίζουμε το πέναλτι με τον Ατρόμητο (4.04 είναι με αυτό) με τη μέση τελική του να είναι στα 0.08 xGoals, ένα χαμηλό νούμερο, το οποίο περιγράφει εν πολλοίς τη φετινή επιθετική δυστοκία.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός παρέμεινε ένα χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα τη φετινή σεζόν, παρότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, σχεδόν όσο και ο Λιβάι Γκαρσία. Ωστόσο το γεγονός ότι έμενε μακριά από τα γκολ ήταν κάτι που προβλημάτιζε και τον ίδιο.

Ίσως αυτός ήταν ένας έξτρα λόγος που πανηγύρισε (και) με κουτουλιά στην κάμερα. Διότι έσπασε την "κατάρα" και ευελπιστεί να προσφέρει και στο κομμάτι των γκολ σε ένα κρίσιμο κομμάτι της σεζόν.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ