ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Σαββίδης στο SPORT24: "Η φανέλα της ΑΕΚ είναι πλέον πιο βαριά, η ακουστική της OPAP Arena είναι 60 χιλιάδων"

Ο Γιώργος Σαββίδης στο SPORT24: "Η φανέλα της ΑΕΚ είναι πλέον πιο βαριά, η ακουστική της OPAP Arena είναι 60 χιλιάδων"

Ο Κύπριος πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Γιώργος Σαββίδης, ήταν ένας εκ των 23 ποδοσφαιριστών του ένδοξου παρελθόντος που τίμησε η Ένωση και μίλησε στο SPORT24 για όσα έζησε στα εγκαίνια της OPAP Arena και όσα αυτή αναμένεται να προσφέρει στους κιτρινόμαυρους.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της OPAP Arena την Παρασκευή (30/9) και πλέον αναμένει για το πρώτο παιχνίδι με τον Ιωνικό στο νέο της σπίτι για την έκτη αγωνιστική της Super League.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ τίμησε την ιστορία της ποικιλοτρόπως στα εγκαίνια του νέου της γηπέδου, τιμώντας 23 εκ των κορυφαίων μορφών που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα και ένας εξ αυτών είναι ο Κύπριος πρώην επιθετικός της, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στο SPORT24, μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ευλογημένοι όλοι όσοι πήγαν στα εγκαίνια της OPAP Arena, η φανέλα της ΑΕΚ βάρυνε με το νέο γήπεδο

Ο Γιώργος Σαββίδης θεωρεί ότι όλοι όσοι έδωσαν το "παρών" εκείνο το ιστορικό βράδυ πρέπει να νιώθουν ευλογημένοι. Η ιστορικότητά του είναι πολύ μεγάλη και άσχετα την "ιδιότητα" με την οποία βρέθηκε κάποιος σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ περήφανος για όσα έζησε.

"Όσοι ήρθαν σήμερα εδώ είναι ευλογημένοι. Δεν αναφέρομαι μόνο σε εμάς τους παίκτες που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σε όλους, τελεία. Το ευλογημένος τα περιγράφει όλα, καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να το περιγράψει περισσότερο. Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα".

Ο Γιώργος Σαββίδης με τον συντάκτη του SPORT24 Θωμά Τζουβάρα
Ο Γιώργος Σαββίδης με τον συντάκτη του SPORT24 Θωμά Τζουβάρα SPORT24


Η OPAP Arena προσφέρει όπλα στη φαρέτρα των κιτρινόμαυρων, όμως την ίδια στιγμή μεγαλώνουν και οι ευθύνες. "Το νέο γήπεδο είναι το κριτήριο που θα φανεί πόσοι αντέχουν να παίζουν για την ΑΕΚ. Θα είναι πολύ βαριά η φανέλα της ΑΕΚ μετά από αυτό το γήπεδο, μιας και οι απαιτήσεις αυξάνονται πλέον. Πρέπει να αντέχεις για να τη σηκώνεις και αυτό θα φανεί ποιοι μπορούν να το κάνουν στην πορεία.".

"Καμία σχέση δεν έχουν σαν γήπεδα και μόνο, καθώς σε άλλους τομείς έχουν ομοιότητες. Ως γήπεδα διαφέρουν πρώτα απ' όλα στην ηχητική του γηπέδου που είναι σαν να είναι άλλοι τόσοι φίλαθλοι μέσα, σαν να είναι 60 χιλιάδες.

Έτσι το βίωσα εγώ. Αυτό είναι μια απίστευτη «ντόπα» προς τους παίκτες. Γι' αυτό από σήμερα για να παίζει κάνεις στην ΑΕΚ θα φορά μια πιο βαριά φανέλα και πρέπει να τη σηκώνει".

Ο 61χρονος πρώην επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για πέντε χρόνια (1987-1992), με απολογισμό 145 συμμετοχές και 39 γκολ πανηγυρίζοντας την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (1991 και 1992), πριν επιστρέφει στην Ομόνοια για να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Κύπρο.

Η εκπομπή από την OPAP Arena για τα ιστορικά εγκαίνια της ΑΕΚ:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ OPAP ARENA ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ