ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιάννης Κώτσιρας στο SPORT24: "Να κρατήσουμε τον ρυθμό μας και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη με την ΑΕΚ"

Ο Γιάννης Κώτσιρας στο SPORT24: "Να κρατήσουμε τον ρυθμό μας και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη με την ΑΕΚ"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Γιάννης Κώτσιρας μίλησε στο SPORT24 για την αξία της νίκης του Παναθηναϊκού στη Λαμία, την αντίδραση που έβγαλαν οι πράσινοι μετά την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ, αλλά και το (24/4) μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (21/4), ο Φώτης Ιωαννίδης με τον Τάσο Μπακασέτα έκαναν... φύλλο και φτερό την άμυνα της Λαμίας στο "Αθανάσιος Διάκος", υπογράφοντας άλλη μία νίκη του Παναθηναϊκού στα playoffs της Stoiximan Super League.

Την ίδια ώρα όμως, που το δίδυμο της φωτιάς έκανε τα... δικά του στην επίθεση, ήταν πολύ σημαντική (και) η αμυντική λειτουργία της ομάδας κι η στιβαρότητα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν, όπου δεν έδωσε τίποτα στον αντίπαλο και αποτέλεσε την πρώτη βάση για το εύκολο -έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς- διπλό του "τριφυλλιού".

Κομβικό ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία είχε για άλλο ένα ματς ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος συνεχίζει τις πολύ σταθερές "πτήσεις" του τελευταίου τριμήνου, ενώ φόρεσε και για δεύτερη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά από την αλλαγή του Φώτη Ιωαννίδη.

Άφησε πίσω του την ίωση που τον ταλαιπώρησε πριν από περίπου 10 μέρες -και τον επηρέασε ως έναν βαθμό στον προηγούμενο αγώνα με τη Λαμία στη Λεωφόρο- ήταν πολύ σοβαρός και συγκροτημένος και μαζί με τον Δημήτρη Λημνιό έφτιαξαν μία πολύ δυνατή (κι ελληνική) δεξιά πλευρά που κυριάρχησε απόλυτα στο χώρο ευθύνης της.

Ο 31χρονος αμυντικός μίλησε στο SPORT24, όχι μόνο για τη σημαντική (όσο κι εύκολη) νίκη των πράσινων στη Λαμία, αλλά και για τις προκλήσεις που έρχονται μπροστά του, αρχής γενομένης απ’ το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ (24/04, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) στην OPAP Arena, στον πρώτο "τελικό" του Παναθηναϊκού σ’ αυτή την συγκλονιστική μάχη για τον εφετινό τίτλο.

"Όντως ήταν μία πολύ σημαντική νίκη σ’ αυτό το σημείο που βρίσκεται πλέον η όλη διαδικασία των playoffs. Ξεκίνησε η εβδομάδα μας καλά με μία νίκη, έχοντας μπροστά μας άλλα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Άρη.

Γνωρίζαμε από πριν και το είχαμε συζητήσει πως το αποτέλεσμα με τη Λαμία δεν θα έπρεπε να είναι τίποτα λιγότερο απ’ τους τρεις βαθμούς.

Και για την ουσία στη βαθμολογία, αλλά και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την εβδομάδα μας σε καλό κλίμα και με καλή διάθεση για τα επόμενα ματς" τόνισε ο Κώτσιρας για την αξία της νίκης του Παναθηναϊκού στη Λαμία και πρόσθεσε για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ:

"Ειδικά το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη των playoffs. Έχουμε ένα μικρό χρονικό περιθώριο για να ξεκουραστούμε και μιλήσουμε για να διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε.

Να κρατήσουμε τον ρυθμό που έχουμε και να πάμε την Τετάρτη (24/4) για να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη".

Όσο για την πολύ καλή κατάσταση στην οποία δείχνει πως βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στον τελευταίο μήνα; Ο διεθνής δεξιός μπακ στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλαν οι πράσινοι μετά την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ και την ανταπόκριση του "τριφυλλιού" στα μεγάλα παιχνίδια.

"Αν και στα playoffs έχουμε κάνει πέντε νίκες σε έξι ματς, δείχνουμε πως ειδικά στους μεγάλους αγώνες τα πηγαίνουμε ακόμα καλύτερα.

Παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι έχουμε κάνει σερί νίκες στη σειρά των playoffs κι αυτό μας έχει δώσει μεγάλη ψυχολογία.

Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως μετά την ήττα που κάναμε απ’ τον ΠΑΟΚ την 2η αγωνιστική μπορέσαμε να γυρίσουμε το κλίμα και να παραμείνουμε στη διεκδίκηση του τίτλου.

Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ