ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Γιάγια Τουρέ του Ολυμπιακού"

"Ο Γιάγια Τουρέ του Ολυμπιακού"
INTIME SPORTS

Ο Τρόντ Σόλιντ και ο Ντιμίτρι Σέλουκ μίλησαν στην ιστοσελίδα του BBC για την καριέρα του Γιάγια Τουρέ και το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό.

Ο Ιβοριανός σταρ πέρασε από τους "ερυθρόλευκους" την σεζόν 2005/06, όπου τεχνικός το Ολυμπιακού ήταν ο Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός όπως δήλωσε περίμενε πως ο Γιάγια Τουρέ θα κάνει σπουδαία καριέρα.

"Τον είδα πρώτη φορά στο Βέλγιο. Η Μπέβερεν είχε εξαιρετική ομάδα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Ήταν ένα διαμάντι. Στη συνέχεια πήγε στη Μέταλουργκ και έμαθε να επιβιώνει στο ποδόσφαιρο.

Ήξερα τον μάνατζερ του και είχαμε επαφή. Ήρθε σε επαφή με εμένα πριν μιλήσει με τον Ολυμπιακό και την προοπτική της μεταγραφής του.

Του άρεσε του Γιάγια στην Ελλάδα, ο καιρός και ο τρόπος που παίζαμε ήταν τέλειος για εκείνον. Οι οπαδοί τον λάτρεψαν. Μετά από ένα χρόνο στην Ουκρανία, ήταν σα να δίνεις νέα ζωή σε κάποιον που ζούσε σε ορυχείο.

Από την πρώτη μέρα, ήταν αισθητή η αλλαγή για εκείνον. Ήταν πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί του, ήταν πολύ ήρεμος και πάντα είχε τη σωστή συμπεριφορά. Απλά μεγάλωσε και μεγάλωσε ως ηγέτης και αυτή ήταν η εξέλιξη που δεν έχει τέλος.

Παρότι ήταν σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ξέραμε ότι θα υπάρξει το επόμενο βήμα για τον Γιάγια. Ξέραμε ότι θα κάνει ακόμη ένα βήμα στην καριέρα του".

Από την πλευρά του, ο ατζέντης του Γιάγια Τουρέ, Ντιμίτρι Σέλουκ δήλωσε: " Υπάρχει λόγος που οι σύλλογοι με εμπιστεύονται, όταν θέλουν να τους προτείνω κάποιον ποδοσφαιριστή.

Για παράδειγμα, εγώ πρότεινα τον Γιάγια στον Ολυμπιακό, και κατάφεραν να τον πουλήσουν με τα διπλάσια χρήματα από όσα κόστισε. Μετά πρότεινα τον Γιάγια στη Μονακό.

Επίσης, πήραν τα διπλάσια χρήματα από όσα διέθεσαν. Φυσικό, εάν προτείνεις παίκτες σε έναν σύλλογο, ο καθένας κερδίζει και κανένας δεν χάνει. Δεν έχει τύχει να συνεργαστώ με κάποια ομάδα που δεν βγήκε κερδισμένη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ