ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Γαλανόπουλος φόρεσε το Βραχιόλι της Φιλίας

O Γαλανόπουλος φόρεσε το Βραχιόλι της Φιλίας
HARRIS OREINOS

Ο μέσος της ΑΕΚ, Kώστας Γαλανόπουλος φόρεσε το Βραχιόλι της Φιλίας υποστηρίζοντας τοΔιεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018".

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο μεγάλο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για παιδιά "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"(Football for Friendship -F4F), ο μικρός πρεσβευτής της χώρας μας στο πρόγραμμα και παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ Πέτρος Γαρείος συναντήθηκε με τον αμυντικό μέσο της ΑΕΚ και πρωταθλητή 2018 Κώστα Γαλανόπουλο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα. O Πέτρος φόρεσε στον Κώστα Γαλανόπουλο το βραχιόλι της Φιλίας – σύμβολο των αξιών του ποδοσφαίρου και του F4F – και συζήτησε μαζί του για τις πιο δυνατές στιγμές στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Ενθουσιασμένος ο Κώστας Γαλανόπουλος ευχαρίστησε τον νεαρό Πέτρο και σημείωσε: "Είμαι πολύ περήφανος που η ΑΕΚ υποστηρίζει ένα τόσο σημαντικό και όμορφο πρόγραμμα που προάγει το ποδόσφαιρο, όπως είναι το “Football for Friendship”. Όπως και ο Πέτρος, έτσι και εγώ μεγάλωσα εδώ, στην Ακαδημία της ΑΕΚ και συνεχίζω να ζω το όνειρο μου με την αγαπημένη μου ομάδα, όντας πρωταθλητής Ελλάδας. Το ποδόσφαιρο είναι φιλία, γιορτή, μια δύναμη που ενώνει τον κόσμο και αυτό είναι από τα πρώτα μηνύματα που μας πέρασαν οι προπονητές μας όλα αυτά τα χρόνια. Το πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τα παιδιά να ζήσουν τη συγκίνηση και τη μαγεία που προσφέρει αυτό το συναρπαστικό άθλημα. Εύχομαι στον Πέτρο καλή επιτυχία και να απολαύσει στο έπακρο αυτό το ταξίδι".

O Γαλανόπουλος φόρεσε το Βραχιόλι της Φιλίας
HARRIS OREINOS

Ο μικρός Πέτρος Γαρείος στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες του ποδοσφαίρου ως πρεσβευτής της Ελλάδας για το F4F, ενημέρωσε τον Κώστα Γαλανόπουλο για τον σκοπό και το όραμα του Football for Friendship και τον ρώτησε για τη μέχρι τώρα καριέρα και τις εμπειρίες του στο ποδόσφαιρο. "Είναι ένας από τους αθλητές που θαυμάζω πολύ. Ήταν μεγάλη μου τιμή να ανταλλάξω με τον κύριο Γαλανόπουλο το βραχιόλι της Φιλίας. Μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες από το ταξίδι μου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να παίξω μπάλα με παιδιά από όλο τον κόσμο και να μοιραστώ αυτές τις στιγμές με την οικογένεια της ΑΕΚ".

Λίγα λόγια για το Football For Friendship

Το Football for Friendship είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom - επίσημος εταίρος της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών - της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Στα πλαίσια του F4F κάθε χώρα στέλνει δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές (έναν μικρό ποδοσφαιριστή και έναν μικρό δημοσιογράφο) επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσω διαδικασίας Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη - εκπρόσωπο κάθε χώρας. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι ο δωδεκάχρονος Πέτρος Γαρίος, ενώ η μικρή Νεφέλη Μακντόναλντ από το ACS Athens σε ρόλο δημοσιογράφου θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Έλληνας παίκτης θα παίξει στην ομάδα Ορεσίβιος Κερκόβηρος και οι συμπαίκτες του θα είναι παιδιά από το Καμερούν, την Κούβα, τα νησιά Φίτζι, τη Νορβηγία και τη Βολιβία.

Επίσημες πηγές του προγράμματος

F4F Photo and video materials: http://media.footballforfriendship.com

F4F Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

F4F Youtube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

F4F Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship

F4F Twitter: https://twitter.com/football4f

F4F website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ