ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο "επαγγελματίας προληπτικός" Παντελής Διαμαντόπουλος και τα μυστικά του

Ο "επαγγελματίας προληπτικός" Παντελής Διαμαντόπουλος και τα μυστικά του

Αντίθετο ρεύμα, σπανακόρυζο και άλλα πολλά.

Δεν χρειάζεται μεγάλος πρόλογος για αυτό το θέμα. Θα μπω αμέσως στο «ψητό» και πιστέψτε με, ότι διαβάσετε δεν έχει ίχνος υπερβολής. Μπήκα στον θαυμαστό, περίεργο και δεσμευτικό (ω ναι, πάρα πολύ!) κόσμο των προληπτικών σχετικά μικρός. Κοιτάξτε, όταν αθλείσαι και όσο προχωράς, όλο και αρχίζεις να πιστεύεις ότι υπάρχουν πράγματα που αν τα επαναλάβεις ή αν τα αποφύγεις, θα έχεις ένα μεγάλο κέρδος. Ένα συν. Κάτι πιο... θετικό στην προσπάθειά σου.

Ο "επαγγελματίας προληπτικός" Παντελής Διαμαντόπουλος και τα μυστικά του
UNSPLASH

Για να καταλάβετε για πόσο προληπτικό άνθρωπο μιλάμε, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση. Παίζοντας ποδόσφαιρο από έφηβος, φρόντιζα να μην αλλάζω θέση στα αποδυτήρια. Να βγαίνω πάντα τελευταίος από αυτά όταν ήταν να παραταχθούμε στο γήπεδο. Να χωριζόμαστε στις ίδιες ομάδες στην τελευταία προπόνηση. Να τρώω το ίδιο φαγητό. Να ακούω ένα συγκεκριμένο τραγούδι πριν φύγω από το σπίτι. Παπούτσια ποδοσφαιρικά άλλαζα μόνο όταν αυτά που με είχαν οδηγήσει σε θριάμβους (σύμφωνα με την εμμονή του εγκεφάλου) ήταν έτοιμα να διαλυθούν και να μείνω στο γήπεδο με τις κάλτσες. Όταν είχα δει κάποιον πριν από μεγάλο αγώνα και είχαμε κερδίσει, έκανα τα πάντα για να τον ξαναδώ. Ακόμη και τηλέφωνο έπαιρνα για να συναντηθούμε ένα λεπτό. Αν χάναμε, έμπαινα ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα (μην το κάνετε εσείς) για να αποφύγω την επόμενη φορά τον... γκαντέμη.

Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν επίσης σε νεαρή ηλικία επαγγελματικά γνώρισα τον Γιάννη Ιωαννίδη. Εκεί πια, η κατάσταση ξέφυγε. Ο «ξανθός» πρόσεχε τα πάντα. Και έχοντας ήδη το μικρόβιο, έγινα ακόμη ...καλύτερος στα γούρια ή χειρότερος αν θεωρήσουμε ότι αυτό είναι μια μανία. Σε αυτή τη ζωή, οφείλεις να εμπιστεύεσαι τα γούρια σου.

Ο "επαγγελματίας προληπτικός" Παντελής Διαμαντόπουλος και τα μυστικά του
UNSPLASH

Κάνω πάντα τις ίδιες κινήσεις, όταν είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Παρακολουθώντας έναν σημαντικό αγώνα, δεν αλλάζω θέση παρά μόνο αν πάει κάτι στραβά. Αν υπάρχουν κι άλλοι , επιλέγουν τις θέσεις τους και αν το αποτέλεσμα είναι όπως πρέπει δεν επιτρέπεται -από εμένα- κάποιος να σηκωθεί. Κατά προτίμηση καλό είναι να θυμόμαστε πάντα τι ρούχα φορέσαμε σε έναν θρίαμβο, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε την ώρα της... μεγάλης μάχης. Τρώμε αυτό που θεωρούμε τυχερό και όχι αυτό που θεωρούμε νόστιμο. Αν έχουμε κερδίσει με σπανακόρυζο , θα το προσκυνήσουμε ακόμη κι αν η παρέα γεύεται την πιο νόστιμη πίτσα του κόσμου.

Ο "επαγγελματίας προληπτικός" Παντελής Διαμαντόπουλος και τα μυστικά του
UNSPLASH

Πάνω απ' όλα η νίκη και να τηρηθεί το γούρι. Κοιτάζουμε πάντα τον φωτισμό. Όσα φώτα ήταν αναμμένα σε ένα νικηφόρο παιχνίδι, καλό είναι να διατηρηθούν και στο επόμενο μεγάλο ματς. Μην μείνει κάποιο σβηστό. Μην ανάψει κάποιο που δεν ήταν... Οι πόρτες κλείνουν ή ανοίγουν αναλόγως του πως έχει κυλήσει η... στατιστική σε επιτυχίες- αποτυχίες. Η ένταση στην φωνή της τηλεόρασης, πρέπει να είναι στον ίδιο αριθμό. Ξέρετε πόσα γκολ μπορεί να φάτε αν ξεχαστείτε; Ακούστε με που σας λέω...

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιρικά προληπτικούς, να έχουμε μια σταθερή βάση. Να μην δίνουμε σημασία σε όσους γελάνε μαζί μας, ή όσους μας κοροϊδεύουν. Οι προλήψεις είναι κάτι που μας ακολουθούν και κυριαρχούν στο μυαλό μας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε εξηγήσεις, αλλά θα πρέπει και να δεχόμαστε τα πειράγματα των φίλων και των συγγενών. Τα γούρια είναι πολλά. Σας έγραψα ελάχιστα. Το ερώτημα των υπολοίπων: Δηλαδή αν δεν τα κάνεις όλα αυτά θα χάσεις το παιχνίδι; Η απάντηση είναι απλή: Αν χάσω δεν φταίνε αυτά. Αν κερδίσω έπαιξαν τον ρόλο τους. Αν οι ήττες είναι συνεχείς, απλά κάτι θα αλλάξουμε. Κάτι θα βρούμε. Κάτι θα κυριεύσει το μυαλό μας ως η σωστή κίνηση- ματ. Αντέξτε μας...

Ανήκεις και εσύ στην ομάδα των προοληπτικών του ποδοσφαίρου; Λοιπόν, επειδή είμαι σίγουρος πως η απάντηση είναι ναι ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Θα μπεις στο Facebook ή Instagram post της Visa, θα μοιραστείς ποιό είναι το δικό σου μοναδικό γούρι και μπορεί να κερδίσεις μια θέση σε μια premium βραδιά τελικού στο House24 παρέα με τη Visa. Προοληπτικοί μαζευτείτε!

Ο "επαγγελματίας προληπτικός" Παντελής Διαμαντόπουλος και τα μυστικά του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ