THE SPORTS ECONOMIST

Ο εκπρόσωπος του Σόλομον στο SPORT24: "Θα αγωνιστεί σε Αγγλία ή Ισπανία"

Ο Μανόρ Σόλομον με τη φανέλα της εθνικής Ισραήλ
Ο Μανόρ Σόλομον με τη φανέλα της εθνικής Ισραήλ © 2022 FRANC ZHURDA / AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός όντως ψάχτηκε για τον Μανόρ Σόλομον, αλλά οι προτεραιότητες του διεθνή Ισραηλινού εξτρέμ σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που του δίνει η FIFA με την πρόσφατη απόφαση για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Ουκρανία και Ρωσία, είναι συγκεκριμένες και επιβεβαιώνονται και μέσω του ατζέντη του: Premier League ή La Liga.

Δεν θέλει πολύ να φουντώσει μια μεταγραφική φημολογία. Ειδικά κατακαλόκαιρο. Ένα από τα σενάρια των τελευταίων ημερών φέρνει τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωση του Μανόρ Σόλομον.

Το ότι ψάχτηκαν οι ερυθρόλευκοι για τον διεθνή Ισραηλινό εξτρέμ της Σαχτάρ, έστω σε επίπεδο διερευνητικής και μόνο κρούσης, ισχύει. Κάτι περισσότερο όμως, ρεαλιστικά, δεν προκύπτει από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ενδεικτικό του επιπέδου στο οποίο βρίσκεται ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι το ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, Λιόν, Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ, χτύπησαν την πόρτα των "πορτοκαλί" του Ντόνετσκ. Καμιά δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τότε τις απαιτήσεις της Σαχτάρ.

Προ του ξεσπάσματος του πολέμου στην Ουκρανία, η Φούλαμ μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του Ισραηλινού. Και μάλιστα αποτελεσματικά, αφού συμφώνησε σε μια βάση με τη Σαχτάρ για την αγορά του αντί 7 εκατ. ευρώ και με τον ίδιο τον Σόλομον, προσφέροντάς του αύξηση 50% σε σχέση με τις τρέχουσες απολαβές του (σ.σ. 1 εκατ. ευρώ εισπράττει στο Ντόνετσκ).

Η συμφωνία είχε μια προϋπόθεση για να οριστικοποιηθεί: να εξασφαλίζονταν η άνοδος των "κότατζερς" στην Premier League. Συντελέστηκε, αλλά τα δεδομένα άλλαξε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Και ενώ το deal με τους "ανθρακωρύχους" αρχικά δεν επηρεάστηκε, οι επαφές των εμπλεκόμενων πλευρών έχουν εδώ και δύο εβδομάδες περίπου βαλτώσει.

Ο λόγος είναι πως μετά την απόφαση της FIFA να παρατείνει για έναν χρόνο το καθεστώς παύσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία, η απόφαση για τη συνέχεια της καριέρας του Ισραηλινού περνάει 100% στα χέρια του.

Και όχι μόνο γι’ αυτόν τον χρόνο, αλλά για… μακρύτερα μιας και το συμβόλαιο του με τη Σαχτάρ ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023.

Κοινώς, όταν τελειώσει αυτός ο ένας χρόνος που όρισε η FIFA και του επιτρέπεται, χωρίς τη συναίνεση της Σαχτάρ να μετακομίσει όπου επιθυμεί για την επόμενη σεζόν, θα έχει αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της περιόδου το δικαίωμα να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα για να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του από 1η Ιανουαρίου 2024.

Χωρίς, ούτε τότε, να έχει λόγο η Σαχτάρ (και ούτε να πάρει ευρώ), αφού θα μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου. Δεδομένο που άλλαξε την προσέγγιση του Σόλομον, όχι όμως και τις προτεραιότητές του.

Ο διεθνής Ισραηλινός θέλει να συνεχίσει την καριέρα του είτε στην Premier League, είτε στη La Liga. Μέχρι και τη Δευτέρα (4/7) τουλάχιστον, οπότε το SPORT24 επικοινώνησε με τον ατζέντη του, Σλόμι Μπεν Εζρά, δεν γνώριζε κάτι για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, δεν του είχε μεταφερθεί.

Και αυτό γιατί κάτι τέτοιο δεν θα διαφοροποιούσε την στόχευσή του, η οποία εδράζει αποκλειστικά στο να αγωνιστεί σε ένα από τα δύο συγκεκριμένα πρωταθλήματα, αγγλικό και ισπανικό.

Σαφέστερα άλλωστε δεν θα μπορούσε να το θέσει ούτε ο ατζέντης του Σόλομον, ο οποίος και σε δηλώσεις του σε ισραηλινά media – δηλώσεις που ουσιαστικά επανέλαβε και στην επικοινωνία που είχε και με το SPORT24 - επιβεβαίωσε την απόφαση του πελάτη του:

"Υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, αλλά του χρόνου ο Σόλομον θα αγωνίζεται είτε στην Αγγλία είτε στην Ισπανία".

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ