ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Πέλκας στο SPORT24: "Με το χέρι στην καρδιά θα είμαστε στο Euro, ανατριχιάζω μόνο στην σκέψη"

Ο Δημήτρης Πέλκας στο SPORT24: "Με το χέρι στην καρδιά θα είμαστε στο Euro, ανατριχιάζω μόνο στην σκέψη"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Συγκλονιστικός ο Δημήτρης Πέλκας που εξέφρασε την πεποίθησή του μπροστά στην κάμερα του SPORT24 και του Show Must Go On πως η Εθνική μας θα βρίσκεται στην τελική φάση του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας δηλώνοντας ότι ανατριχιάζει μόνο στη σκέψη. Σχολίασε επίσης το κλίμα στα γαλανόλευκα αποδυτήρια, αποθέωσε τον Γιάννη Κωνσταντέλια και έδωσε το δικό του στιγμά για τον επίλογο που θα έχει φέτος η Stoiximan Super League.

Η κάμερα του SPORT24 και της εκπομπής Show Must Go On βρέθηκε στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής για τις αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τις Νέα Ζηλανδία και Γαλλία.

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ να έριξε τη "βόμβα" του αναφορικά με το θέμα των πληρωμών του συνεργάτη του κι από εκείνη τη στιγμή να φαίνεται πως το γυαλί ανάμεσα στον Ουρουγουανό και την ΕΠΟ έχει σπάσει, ωστόσο τίποτα τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει και να ανησυχεί τους διεθνείς μας. Αισιόδοξος ο Ντίνος Μαυροπάνος, σίγουρος ο Δημήτρης Πέλκας.

Συνέντευξη στους Ηλία Καλλονά και Μάνο Ναβροζίδη

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και νυν παίκτης της Μπασακσεχίρ έδωσε το απόλυτα highlight όταν κλήθηκε να βάλει το χέρι στην καρδιά και ν' απαντήσει εάν η Ελλάδα θα βρίσκεται στην τελική φάση του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι. Ο Πέλκας ανατρίχιασε on camera και πρόταξε την πεποίθησή του για την επιστροφή της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 σε κορυφαία διοργάνωση.

Το γεγονός πως φτάσαμε μέχρι το παραπέντε να πιστεύουμε σε απευθείας στο Euro 2024, εσύ πώς το εκλαμβάνεις; Τι ήταν αυτό που χτίστηκε και φτιάξαμε τέτοιες προσδοκίες;

"Εχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Ξέραμε ότι έχουμε βουνό να ανεβούμε στον όμιλο αυτό με Γαλλία και Ολλανδία που είναι υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Φτάσαμε πολύ κοντά, θέλαμε ένα μικρό θαύμα με την Ολλανδία. Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε αλλά έχουμε ακόμα την πίστη στο πλάνο μας. Έχουμε τα δύο ματς τώρα για να προετοιμαστούμε και να είμαι παραπάνω από το 100% έτοιμοι για τα παιχνίδια του Μαρτίου και να πάμε στο Euro".

Ο Δημήτρης Πέλκας
Ο Δημήτρης Πέλκας EUROKINISSI


Κόντρα στην Νέα Ζηλανδία και μετά στην Γαλλία τι να περιμένουμε να δούμε από εσάς; Ποιος είναι ο στόχος τώρα;

"Ο προπονητής έχει κάτι στο μυαλό του, θα τα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο.

Να συνεχίσουμε ειδικά στο ματς με την Νέα Ζηλανδία που είναι στα μέτρα μας αυτή τη πορεία που έχουμε απέναντι σε τέτοιες ομάδες γιατί παλαιότερα ξέραμε ότι το πρόβλημά μας ήταν με τέτοιες ομάδες".

Περιμένουμε την ώρα να έρθουμε να παίξουμε

Ζεις μέσα στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια και τις ξέρεις τις ομάδες και στα ups και στα downs τους. Εδώ τι έχει αλλάξει και μετά από την άσχημη εικόνα του παρελθόντος τώρα διεκδικούμε με αξιώσεις να πάμε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης;

"Παίζει σίγουρα ρόλο το κλίμα. Όλα τα παιδιά που ερχόμαστε πραγματικά χαιρόμαστε και περιμένουμε την ώρα να έρθουμε να παίξουμε με την Εθνική. Είμαστε καλή παρέα, περνάμε καλά, τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο και παλεύουμε ο ένας για τον άλλο.

Το να χτίζεις μια ομάδα πιστεύω ότι το κυριότερο είναι να είσαι καλά και να παίζετε όλοι για την ομάδα για το σύνολο και σίγουρα η ποιότητα που βελτιώνεται όταν να υπάρχει ομοιογένεια. Έχουμε να βελτιωθούμε κι άλλο και να κάνουμε το επόμενο βήμα και να καταφέρουμε πράγματα".

Σε προσωπικό επίπεδο βλέπουμε ότι είσαι σε μια πολύ καλή κατάσταση. Στην Εθνική ομάδα δηλαδή στα τελευταία παιχνίδια πας πολύ καλά και αγωνίζεται σε ρόλο είτε στα άκρα είτε πίσω από τον επιθετικό. Τι διαφορετικό έχει γίνει και βλέπουμε αυτόν τον Πέλκα;

"Με εμπιστεύεται ο προπονητής και μου δίνει ξεκάθαρο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι και η εμπειρία που βοηθάει σε όλο αυτό. Μαθαίνεις πράγματα, κερδίζεις εμπειρίες για να ξέρεις να αντιμετωπίσεις καταστάσεις. Και σίγουρα όπως είπα και πριν με την ομοιογένεια μας βοηθάει όλους να δείχνουμε τον καλύτερο πρόσωπό μας παιχνίδι με παιχνίδι".

Ανατριχιάζω μόνο στην σκέψη

Με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις ότι θα είμαστε στην Γερμανία;

"Με το χέρι στην καρδιά, ανατριχιάζω μόνο στη σκέψη, πιστεύω θα είμαστε. Το αξίζουμε και θα μας το δώσει ο Θεός, η μοίρα πείτε το όπως θέλετε. Ναι, μέσα από την καρδιά μου θα είμαστε στο Euro 2024".

Περνάει στα αποδυτήρια το άγχος ή η αποφασιστικότητα ότι είστε κοντά, ρωτάω επειδή έχουν προηγηθεί και οι αποτυχίες;

"Σίγουρα βλέπουμε πίστη και θέληση από όλα τα παιδιά και καλό να είναι υπάρχει και το άγχος. Το δημιουργικό άγχος είναι καλό, αλλά η φλόγα, η θέληση, η πίστη της ομάδας είναι σημάδι ότι είμαστε κοντά και θα πάμε.

Σίγουρα και τώρα στα δύο ματς που έρχονται και τον πρώτο ημιτελικό τον Μάρτιο στην έδρα μας θέλουμε πραγματικά όσους περισσότερους φιλάθλους να έρθουν και να μας στηρίξουν γιατί είναι σημαντικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, δίνει ενέργεια και ειδικά όταν καλά τα πράγματα είσαι άλλος ποδοσφαιριστής".

Ο Κωνσταντέλιας πρέπει να βελτιωθεί για να πάει στο άλλο level

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που μεγάλωσε μέσα στον ΠΑΟΚ. Ξέρεις πολλές φορές τώρα με αυτό που γίνεται με τον Γιάννη Κωνσταντέλια λέμε πως ίσως τον Μάρτιο αν παίξουμε με την Γεωργία από τη μία θα είναι ο Κβαρατσχέλια και από την άλλη ο "Κβαραντέλια". Εσύ πώς το βλέπεις όλο αυτό;

"Το ταλέντο του ξεχωρίζει από οποιονδήποτε τον παρακολουθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μιλάμε όταν έρχεται στην Εθνική και γενικά προσπαθώ γιατί ήμουν στη θέση του να του πω πώς να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις. Πρέπει να έχει για μένα ισορροπία, να βάλει περισσότερο διάρκεια στο παιχνίδι του γιατί το 'χει.

Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί για να πάει στο άλλο level που μπορεί να πάει αρκεί να ακούει και να βελτιώνεται συνεχώς. Το σημαντικότερο είναι να παραμείνει ταπεινός να είναι σωστός στη δουλειά του στις προπονήσεις του και δρόμος είναι μεγάλος και ελπίζουμε να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα".

Ο Δημήτρης Πέλκας
Ο Δημήτρης Πέλκας EUROKINISSI SPORTS


Για το φετινό πρωτάθλημα χωράνε προβλέψεις;

"Νομίζω όχι. Όπως και πέρυσι έτσι θα πάει και φέτος. Όλοι οι ομάδες παρουσιάζουν καλό πρόσωπο, καλό βάθος από πίσω. Βλέπουμε και στην Ευρώπη ότι παίρνουμε πιο σοβαρά τις υποχρεώσεις μας εντός εισαγωγικών κι αυτό δίνει δύναμη στις ελληνικές ομάδες να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο φαβορί. Αν κυλήσουν έτσι τα πράγματα όπως κυλάνε αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για προβάδισμα. Πιστεύω θα κριθεί στα playoffs και ο καλύτερος ας το πάρει..."

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE SHOW MUST GO ON LIVE EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ