ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντίνος Μαυροπάνος στο SPORT24: "Ήρθε η ώρα να πάμε στο Euro, όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια μάς δίνουν δύναμη για την πρόκριση"

Ο Ντίνος Μαυροπάνος στο SPORT24: "Ήρθε η ώρα να πάμε στο Euro, όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια μάς δίνουν δύναμη για την πρόκριση"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ντίνος Μαυροπάνος, ενόψει των αγώνων με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία, μίλησε στο SPORT24 για τον μεγάλο στόχο της Εθνικής, το εξαιρετικό κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εκθείασε τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες της Γουέστ Χαμ με τον Ολυμπιακό.

Η Εθνική μετράει αντίστροφα για τα playoffs του Nations League που θα κρίνουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Πριν, όμως, απ' τα κρίσιμα παιχνίδια του Μαρτίου, η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει την Παρασκευή (17/11, 19:00) τη Νέα Ζηλανδία σε φιλικό στη Ριζούπολη και την Τρίτη (21/11, 21:45) τη Γαλλία στην OPAP Arena για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του προκριματικών.

Συνέντευξη στους Ηλία Καλλονά και Μάνο Ναβροζίδη

Με αφορμή τα δύο ματς του Νοεμβρίου, αλλά και τη γενικότερη παρουσία της Εθνικής την τελευταία διετία, ο Ντίνος Μαυροπάνος μίλησε στο SPORT24 και το Show Must Go On και αποκάλυψε το μυστικό της ανοδικής πορείας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο 25χρονος στόπερ, που πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro, αλλά και στο φοβερό κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα.

Παράλληλα, μίλησε για τα δικά του κατορθώματα, εκθείασε τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ενώ σχολίασε με τα καλύτερα λόγια την εικόνα του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις με τη Γουέστ Χαμ για το Europa League.

Το κλίμα είναι φοβερό, η Εθνική μας αξίζει να βρεθεί ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση

- Το άγχος της πρόκρισης για την Εθνική μέσω των ομίλων του Euro 2024 έχει φύγει, αλλά τι περιμένουμε να δούμε από την ομάδα στους αγώνες με τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία;

"Εν μέρει είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο μέσω του ομίλου. Πλέον, θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα ενόψει των αγώνων του Μαρτίου για το Nations League. Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα δύο παιχνίδια του Μαρτίου διότι είναι πάρα πολύ σημαντικά".

- Φτάσαμε μέχρι το τέλος να παλεύουμε για την πρόκριση στο Euro σε όμιλο με Ολλανδία, Γαλλία και Ιρλανδία. "Χρεώνεις" κάπου τη συγκεκριμένη επιτυχία;

"Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια απ' όλα τα παιδιά, το προπονητικό επιτελείο και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από την Εθνική. Αυτό, λοιπόν, φαίνεται και στο γήπεδο. Επίσης το κλίμα είναι φοβερό. Κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω διότι αξίζει η Εθνική μας να βρεθεί ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ πως γίνεται τεράστια δουλειά απ' όλους μας".

- Νωρίτερα ο Δημήτρης Πέλκας έλεγε πως έχετε φτάσει στο σημείο να ανυπομονείτε να βρεθείτε στην Εθνική επειδή έχετε φτιάξει μία καλή παρέα.

"Πραγματικά έτσι είναι. Πιστεύουμε πως έχει έρθει η ώρα να πάμε ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση. Γι' αυτό το λόγο δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να γίνει επιτέλους το όνειρό μας πραγματικότητα".

Ο Ντίνος Μαυροπάνος πανηγυρίζει το γκολ με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Ντίνος Μαυροπάνος πανηγυρίζει το γκολ με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS


- Είσαι από τα νεότερα μέλη της ομάδας, επομένως δεν έχεις ζήσει έντονα τις αποτυχίες. Όλα αυτά που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια θεωρείς πως βαραίνουν την ομάδα ή της δίνουν δύναμη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να φτάσετε στην τελική φάση;

"Όχι, θεωρώ πως μας δίνουν παραπάνω δύναμη. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ανυπομονούμε να βρεθούμε σε τελική φάση και μας δίνεται η ευκαιρία τον Μάρτιο να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση".

- Θεωρώ περιττό να σε ρωτήσω αν θα είμαστε το καλοκαίρι στο Euro διότι βλέπω μία σιγουριά και μία αισιοδοξία στα μάτια σου.

"Εντάξει, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το μέλλον, αλλά όλοι πιστεύουμε στον εαυτό μας και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άμα λειτουργήσουμε όπως πρέπει και κάνουμε πραγματικότητα όσα λέμε κι εκτός γηπέδου, πιστεύω ότι θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε".

Ήμουν πολύ απογοητευμένος από τα λάθη μου κόντρα στη Γαλλία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο

- Στην Εθνική υπάρχουν πολύ καλοί επιθετικοί, αλλά και πολύ καλοί αμυντικοί. Εσύ έχεις καταφέρει, με τα γκολ σου, να τα συνδυάζεις και τα δύο. Πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα να βρίσκει γκολ κι από τους στόπερ της;

"Γενικότερα είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε κι από τις στημένες φάσεις. Διότι, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που δημιουργούνται είτε από κόρνερ είτε από φάουλ. Είναι ένας έμμεσος τρόπος για να πάρουμε προβάδισμα ή και τη νίκη. Οπότε αποτελεί πλεονέκτημα για εμάς να βρίσκουμε τα γκολ μέσω των στημένων φάσεων".

- Στον πρώτο αγώνα με τη Γαλλία στράβωσαν λίγο τα πράγματα για εσένα με την αποβολή και το πέναλτι. Είσαι έμπειρος παίκτες με παραστάσεις από πολλά πρωταθλήματα. Σε επηρέασε ή κοίταξες απευθείας μπροστά;

"Προφανώς και ήμουν πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου διότι -με βάση και την εμπειρία που έχω- θα μπορούσα να είχα αποφύγει τα συγκεκριμένα λάθη. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Θα γίνουν λάθη, επομένως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωράμε και να κοιτάζουμε μπροστά. Το αποδείξαμε και στη συνέχεια του ομίλου με την εικόνα που είχαμε στα επόμενα παιχνίδια, έστω κι αν δεν καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση".

- Από τον Απόλλωνα πήγες στα Γιάννινα και μετά στην Αγγλία. Η άνοδος ήταν απότομη, αλλά και εντυπωσιακή. Βλέπουμε και στην Εθνική πως υπάρχουν νέα παιδιά, όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που γίνεται μία φασαρία γύρω από το όνομά τους. Ποια συμβουλή θα του έδινες;

"Γενικότερα είναι πολύ καλό που υπάρχουν νέα παιδιά στην Εθνική και πραγματοποιούν τέτοιες εμφανίσεις. Δεν χρειάζεται να πω δημόσια τι συμβουλή θα του έδινα. Είναι έξυπνο παιδί, δεν χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη συμβουλή. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να του μεταδώσουμε τη νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής που φοράει το εθνόσημο".

- Το καλοκαίρι επέστρεψες στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ήταν κάτι που επιθυμούσες; Κι επίσης, το γεγονός ότι δαπανήθηκαν τόσα χρήματα αποτέλεσε ένα βάρος ή ένα έξτρα κίνητρο για εσένα;

"Σίγουρα είχα στο μυαλό μου να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Premier League, αλλά στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στη ζωή δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Πιστεύω πως ήταν μία καλή στιγμή για εμένα να επιστρέψω στην Αγγλία και μου δόθηκε μεγάλη ευκαιρία μέσω της Γουέστ Χαμ. Από εκεί και πέρα, η αξία έχει να κάνει με το πώς αποδίδεις στο γήπεδο. Οπότε δεν θεωρώ πως ένιωσα κάποιο βάρος. Έχω πίστη στον εαυτό μου και ανυπομονώ για τα επόμενα".

Ο Ντίνος Μαυροπάνος με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ
Ο Ντίνος Μαυροπάνος με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ INTIME SPORTS


- Επειδή τη ζεις κάθε εβδομάδα. Θεωρείς πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League και τη φετινή σεζόν;

"Πιστεύω πως η Σίτι θα είναι η μία ομάδα που θα βρεθεί στον τελικό. Από εκεί και πέρα, ίσως και η Ρεάλ είναι ένα από τα φαβορί διότι δείχνει ότι έχει τους παίκτες και την ποιότητα για να καταφέρει να φτάσει έως το τέλος. Είναι δύσκολο, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι σίγουρα η μία".

- Επειδή αναφερθήκαμε στη Σίτι και εσύ τον αντιμετώπισες τόσο στη Γερμανία όσο και τώρα στην Αγγλία. Πώς είναι να κοντράρεσαι με έναν παίκτη όπως ο Χάλαντ;

"Σίγουρα έχει απίστευτη ποιότητα και όταν βρεθεί μπροστά στο τέρμα δεν χάνει ευκαιρία να σκοράρει. Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζεις απέναντι σε τέτοιους παίκτες, τέτοιου επιπέδου. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για τον Χάλαντ πραγματικά. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητά του".

Κλείνοντας, αντιμετώπισες σε δύο αγώνες τον Ολυμπιακό με τη Γουέστ Χαμ. Πώς τον είδες και αν θεωρείς πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να συνεχίσει στο Europa League.

"Είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει στο Europa League έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με τα αποτελέσματα στον όμιλο. Ωστόσο όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ειδικά στο Καραϊσκάκης ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς. Έχουν ένα πολύ καλό σύνολο, επομένως ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να καταφέρουν στο τέλος να συνεχίσουν στο Europa League".

Δείτε το VIDEO με τη συνέντευξη που προβλήθηκε στο Show Must Go On:

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ