MUNDIAL MORNING SHOW

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης στο SPORT24: "Η Βραζιλία είναι το φαβορί του Μουντιάλ, δεν τρελαίνομαι με την Αργεντινή, στόχος μου η Εθνική"

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μιλά στο "Mundial Morning Show"
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μιλά στο "Mundial Morning Show" PRINT SCREEN

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μίλησε στο SPORT24 και στην εκπομπή Mundial Morning Show και αναφέρθηκε στην πορεία του με τη Βάιλε στη Δανία, τον στόχο της Εθνικής, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μίλησε στο "Mundial Morning Show" με τους Αντρέα Παλομπαρίνι, Ηλία Καλλονά και Μαρία Κουβέλη.

Ο Έλληνας εξτρέμ, που είναι πρώτος σκόρερ στη Βάιλε με οκτώ γκολ και δεύτερος στο πρωτάθλημα της Δανίας στη δεύτερη κατηγορία, σχολίασε την απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα, μίλησε για τον στόχο της Εθνικής, το Μουντιάλ, αλλά και τον Παναθηναϊκό και τη μάχη του τίτλου στην Ελλάδα.

Για το Μουντιάλ: "Με έχουν εκπλήξει πολλές ομάδες, όπως για παράδειγμα η Ιαπωνία, το μισό ρόστερ, αν όχι το ολόκληρο παίζει Bundesliga. Για μένα βέβαια, η Βραζιλία είναι το φαβορί, και τη βάζω πάνω από τη Γαλλία. Ήταν έκπληξη η ήττα από την Τυνησία.

Η Δανία επειδή έκανε πολύ καλό Euro την περίμενα πολύ καλύτερη, αλλά δεν με ενθουσίασε, δεν ήταν οι Δανοί που ήξερα. Αυτή η οργανωμένη ομάδα όπως λένε. Με έχει απογοητεύσει η επίθεσή τους, γιατί ήταν ντεφορμέ κι έπαιζαν πιο αργό ποδόσφαιρο από ό,τι συνήθως. Δεν άξιζε να περάσει με τον τρόπο που έπαιξαν. Ο Καναδάς από την άλλη έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και άξιζε να περάσει.

Από μικρός ήμουν Μέσι και Αγκουέρο boy. Όλοι βλέπουν την Αργεντινή για φαβορί, αλλά εγώ δεν τρελαίνομαι για το ρόστερ τους. Δηλαδή εκτός Μέσι, Ντι Μαρία, Άλβαρες, σίγουρα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις, όπως ο Φερνάντες, αλλά δεν θεωρώ ότι θα το κατακτήσει".

Για τον συμπαίκτη του, Εζατολάχι, που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ με το Ιράν: "Είναι ένα χαφ με πολύ καλή πάσα. Και γενικά το Ιράν έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα που έχει φέρει μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην εικόνα της ομάδας, όπως η εξάρα με την Αγγλία. Μιλήσαμε με τον Εζατολάχι, του έδωσα συγχαρητήρια, γιατί έκανε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι'.

Για την πορεία του με τη Βάιλε: "Πήρα τη σωστή απόφαση για το timing να πάω στη Δανία. Έχω πάει και στην Ολλανδία, στη Φορτούνα, και νομίζω πως είναι πολύ όμοια πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα της Δανίας είναι πολύ οργανωμένο, έχει πολύ καλές ομάδες. Βέβαια, πήγα σε μία ομάδα που αν και ήταν αρχή της σεζόν και παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε δύο προπονητές και να στεριώσουμε στον τρίτο. Αν ο τρίτος ερχόταν λίγο νωρίτερα, ίσως και να σωζόταν η ομάδα. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και το έχουμε δείξει στην Β' κατηγορία".

Για το ότι ηγείται της προσπάθειας της Βάιλε να ανέβει κατηγορία: "Δεν αισθάνομαι πίεση, αλλά περισσότερο νιώθω αυτοπεποίθηση. Βγάζω αυτό που είμαι μέσα στο γήπεδο, μ' αρέσει αυτό που κάνω και έχω πει στον εαυτό μου ότι δεν χρειάζονται άγχη, γιατί ξέρω ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής. Έχω έρθει σε μία χώρα που μπορεί να με ευνοήσει για το επόμενό μου βήμα. Με πιστεύουν και γενικά υπάρχει μία θετική ενέργεια και ψυχολογία".

Για τον προπονητή: "Το πιο σημαντικό που μας πέρασε, γιατί ο προπονητής ήρθε στα play out, ήταν το winning mentality (νοοτροπία νικητή). Μας έδωσε αυτοπεποίθηση να παίξουμε μπάλα, γιατί μας έλεγε συνέχεια ότι είμαστε πάρα πολύ καλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, καθώς είχαμε καλά αποτελέσματα στα play out και το συνεχίζουμε μέχρι τώρα. Βλέπεις τον κάθε ποδοσφαιριστή χαρούμενο, μπαίνεις στα αποδυτήρια και τους βλέπεις όλους χαμογελαστούς. Αυτό δεν συνέβαινε την περσινή σεζόν".

Για το ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν αγωνίζονται εκτός Ελλάδας: "Σε όποια ομάδα κι αν πας η πίεση είναι ίδια. Παντού υπάρχουν οπαδοί, όλες οι ομάδες θέλουν να νικούν. Σίγουρα όμως, την ήττα θα την αντιληφθούν αλλιώς. Σε περίπτωση ήττας σε σημαντικό παιχνίδι εμάς θα μας χειροκροτήσουν για την προσπάθεια, στην Ελλάδα δεν ξέρω πώς θα έπαιρναν μία ήττα σε ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση και παίρνεις αυτό που αξίζεις. Αυτό κάνει τη διαφορά, κάνει χαρούμενο και δίνει αυτοπεποίθηση στον ποδοσφαιριστή".

Για την Εθνική: "Σίγουρα είναι στόχος μου η Εθνική. Ποιανού δεν είναι όνειρο να υπηρετήσει το εθνόσημο. Από εκεί και πέρα, δεν έχω κάποια επαφή με τον προπονητή, αλλά ξέρω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να συνεχίσω αυτό που άρχισα. Έχει πέσει στα αυτιά μου ότι με παρακολούθησε η Εθνική σε κάποια ματς που έπαιξα".

Για το πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό: "Περίμενα την πορεία του Παναθηναϊκού, γιατί έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Τους έχει δώσει αυτή την αυτοπεποίθηση, έχει πάρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και τους έχει περάσει το winning mentality, που σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπάρχει. Πρέπει ο αντίπαλος όταν πατάει στη Λεωφόρο να νιώθει ότι θα έχει ένα δύσκολο ματς".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL MORNING SHOW ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ