ΟΦΗ

O... διαφορετικός Μάουρερ

O... διαφορετικός Μάουρερ
Μαουρερ

Ο Ράινερ Μάουρερ φάινεται ν' αφήνει στην άκρη τα πειράματα των φιλικών και των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και να κατασταλάζει σε ένα πιο ορθόδοξο σύστημα και σχήμα

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας υπήρχαν διάφορα “σημάδια” που έδειχναν οτι ο Ράινερ Μάουρερ σκέφτεται και πειραματίζεται σε διαφορετικά σχήματα και πρόσωπα ενόψει της σεζόν. Χρησιμοποίησε τον Γκάντσεφ δεξί μπακ, ο Αρβανίτης βρέθηκε εκτός αρχικού σχήματος, ενώ γενικά προσπάθησε να περάσει πιο επιθετική νοοτροπία ενόψει του φετινού πρωταθλήματος.
Στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Γερμανός τεχνικός δοκίμασε όλες αυτές τις ιδέες με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να παρουσιάσουν σημαντικά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Στην πρεμιέρα οι “μελανόλευκοι” δέχθηκαν δυο γκολ απο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ την επόμενη αγωνιστική πήρε το ρίσκο και αποφάσισε να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό με την άμυνα στο... όριο της μεσαίας γραμμής και το “κόλπο” του τεχνητού οφσάιντ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να βρουν κενούς χώρους, να “σπάσουν” αρκετές φορές το τεχνητό οφσάιντ και να φθάσουν στο 6-2, που προκάλεσε αρκετούς τριγμούς στο “στρατόπεδο” των Κρητικών.

Μετά απο αυτή την αναμέτρηση ο Μάουρερ ασκήθηκε σκληρή κριτική στο πρόσωπο του, καθώς κάποιες απο τις επιλογές του δημιούργησαν μεγάλη εντύπωση. Ο Πίτσος (κλασικός αριστεροπόδαρος) χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ταραλίδης ανέλαβε το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ταλαιπωρήθηκε καθώς ο 26χρονος μέσος είναι ιδανικός για να παίξει στον άξονα, όμως στ' άκρα δεν μπορεί ν' αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Αλλάξαν τα πλάνα
Την 3η αγωνιστική, πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι της Κρήτης, όπου άρχισε να φαίνεται οτι κάτι αλλάζει στην σκέψη του τεχνικού του ΟΦΗ.

Ο Ισά άφησε την μεσαία γραμμή και οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας, με τον Κουνενάκη να κάνει την αντίστροφη διαδρομή, την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Αρβανίτης επέστρεφε στο αρχικό σχήμα και σε θέση δεξιού μπακ. Σε συνδυασμό με τον “κρυφό άσο” που ακούει στο όνομα Λεοζίνιο, οι “μελανόλευκοι” μετέτρεψαν το ντέρμπι σε υγιεινό περίπατο επικρατώντας με 4-1.

Το Σάββατο στην Τούμπα, ο ΟΦΗ είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όσον αφορά την επιθετική λειτουργία της ομάδας, με αποτέλεσμα να σημειώσει δυο γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Ναι μεν ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά και ήθελε να σημειώσει ένα γκολ για να πάρει το προβάδισμα, με αποτέλεσμα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και απο την άλλη ήταν ξεκάθαρο οτι οι Κρητικοί είχαν ρίξει το βάρος στην σωστή αμυντική λειτουργία.

Στην Θεσσαλονίκη ο Ράινερ Μάουρερ έδειξε ξεκάθαρα οτι αρχίζει να σκέφτεται διαφορετικά κάποια πράγματα όσον αφορά την ομάδα, ενόψει των επόμενων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.















TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ