ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Χρήστος Τζόλης σπάει τα κοντέρ και δείχνει αποφασισμένος για το restart με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ

Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ PHOTO CREDITS: STEVEN MOHR/EIBNER-PRESSEFOTO/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ο Χρήστος Τζόλης έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ και δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνιστή ύστερα από μία δύσκολη διετία.

Αν θεωρήσουμε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το ξεκίνημα του Χρήστου Τζόλη με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξο. Ο 21χρονος επιθετικός παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη γερμανική ομάδα, όπως αποκάλυψε το SPORT24 και ο Αντώνης Οικονομίδης, και έχει καταφέρει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια της 2. Bundesliga, καθώς και στον αγώνα με την Ιλερτίσεν για το Κύπελλο Γερμανίας, πέρασε ως αλλαγή και έδειξε την ποιότητά του, σημειώνοντας τρία γκολ σε μόλις 86 λεπτά συμμετοχής. Η εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε, είχε ως αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση με την Καρσλούη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο νεαρός εξτρέμ συνέβαλε στη σημαντική νίκη με 3-1, σημειώνοντας ένα υπέροχο τέρματα που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ. Ένα τέρμα που θύμισε τα αντίστοιχα που πετύχαινε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, συγκλίνοντας από αριστερά και στέλνοντας την μπάλα στα απέναντι παραθυράκι.

Η δύσκολη διετία στη Νόριτς

Ακόμα και αυτό το τέρμα δείχνει ότι σιγά-σιγά ο Τζόλης βρίσκει και πάλι τον εαυτό του. Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη διετία ο νεαρός επιθετικός ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στη Νόριτς, αλλά και κάποια προβλήματα τραυματισμών δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει σταθερότητα.

Στο πρώτο κομμάτι της περσινής σεζόν, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Τβέντε, κατάφερε να δείξει κάποια ψήγματα του σπουδαίου ταλέντου του. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός τον πήγε πίσω, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου, λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ο τεχνικός της Νόριτς, Ντέιβιντ Βάγκνερ ζήτησε την επιστροφή του στην ομάδα.

Στα "καναρίνια" δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, περνώντας στις αναμετρήσεις κυρίως ως αλλαγή. Γι' αυτό το λόγο, το φετινό καλοκαίρι, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πάει στη Φορτούνα, δεν το σκέφτηκε στιγμή. Μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο που έχει ως στόχο την επιστροφή στην Bundesliga (είναι 3η στη βαθμολογία με 10 βαθμούς).

Έτοιμος να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνιστή

Με τέτοιον Τζόλη, μάλιστα, δεν φαίνεται απίθανο να επιτύχει τον στόχο της. Τα τέσσερα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Ο Τζόλης δείχνει έτοιμος να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής και να αποτάξει από πάνω του τον τίτλο του "χαμένου wonderkid". Άλλωστε, είναι μόλις 21 ετών.

Με πίστη στις δυνατότητές του, εμπιστοσύνη από την ομάδα του και συνέπεια στις εμφανίσεις του, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό, με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική να (ξανα)κερδίζει ένα σπουδαίο ταλέντο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ