THE SPORTS ECONOMIST

Τζόλης: Απόφαση του τεχνικού της Νόριτς η επιστροφή στο "Κάροου Ρόουντ"

Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Νόριτς
Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Νόριτς NOVASPORTS

Ο νέος προπονητής της Νόριτς, Ντέιβιντ Βάγκνερ, γνωρίζοντας τον Χρήστο Τζόλη από τον καιρό που ήταν στο τιμόνι της Σάλκε, ζήτησε τον τερματισμό του δανεισμού του στην Τβέντε και την επιστροφή του στο Νησί, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια των "καναρινιών" για επάνοδο στην Premier League.

Τα 21α γενέθλια του Χρήστου Τζόλη τον βρήκαν σε... μετακόμιση. Ακόμη μία τα τελευταία χρόνια. Η Νόριτς από την Πέμπτη ενημέρωσε την Τβέντε για την απόφασή της να τερματίσει τον δανεισμό του και να τον πάρει πίσω στο "Κάροου Ρόουντ".

Μετά από ολιγοήμερες μεν, πλην όμως απαιτητικές μιας και οι "τούκερς" ήταν αντίθετοι στη συγκεκριμένη προοπτική (προβλέπονταν πάντως, όχι με το αζημίωτο, στην καλοκαιρινή συμφωνία δανεισμού), οι δύο ομάδες κατέληξαν την Κυριακή σε συμφωνία, με αποτέλεσμα ο εορτάζων σήμερα διεθνής επιθετικός να αναχωρήσει για το Νόριτς.

Πώς οδηγηθήκαμε εδώ; Κατ' αρχάς, η επαφή και η επικοινωνία μεταξύ του αγγλικού συλλόγου και του Τζόλη ήταν αμείωτη καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Ένσεντε. Εκεί άλλωστε παραχωρήθηκε δανεικός ώστε να ανακτήσει ρυθμό και πατήματα, ξαναβρίσκοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους.

Ενδεικτικό της αμεσότητας των δύο πλευρών το γεγονός ότι ο Τζόλης, σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους των "καναρινιών", ακολούθησε την αποστολή τους στο προπονητικό καμπ στο Μαϊάμι, ώστε να συνέχιζε εκεί - κατά τη διάρκεια της διακοπής ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου - το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του ύστερα από τον τραυματισμό του στο γόνατο στις αρχές Οκτωβρίου.

Η αλλαγή προπονητή στη Νόριτς, με την αποχώρηση του Ντιν Σμιθ και την έλευση του Ντέιβιντ Βάγκνερ, άλλαξε και το στάτους του ακραίου Έλληνα επιθετικού. Ο Αμερικανός τεχνικός γνώριζε τον Τζόλη από τότε που ήταν στον πάγκο της Σάλκε (2019-21), μιας και τον είχε στην υπό παρακολούθηση λίστα των "βασιλικών μπλε".

Αναλαμβάνοντας τη Νόριτς ζήτησε ενίσχυση. Δύσκολο (βάσει οικονομικής κατάστασης) εγχείρημα για τα "καναρίνια", ενδεικτικό άλλωστε ότι δεν έχουν κάνει καμία προσθήκη για την πρώτη τους ομάδα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Επαναξιολογήθηκαν λοιπόν τα δεδομένα των (αρκετών) δανεικών του αγγλικού club (για παράδειγμα τερματίστηκε και ο δανεισμός του Πολωνού εξτρέμ Πλακετά, ο οποίος όμως είναι τραυματίας και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να βοηθήσει στην τρέχουσα σεζόν)

Και κάπως έτσι ο Βάγκνερ έφτασε να ζητήσει επιτακτικά την επιστροφή του Έλληνα επιθετικού, ώστε να ενισχύει τις επιλογές του στην επίθεση, στην προσπάθεια της Νόριτς να διεκδικήσει επιστροφή στην Premier League. Αυτονόητο συνεπώς πως ο Τζόλης επιστρέφει για να αποτελέσει κομμάτι του rotation της Νόριτς - διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος τερματισμού του δανεισμού του στην Τβέντε - και από την στιγμή που και ο ολλανδικός σύλλογος καρπώθηκε το... κάτι τις του για την αναστάτωση της τελευταίας στιγμής, τα πάντα δρομολογήθηκαν και έτσι από σήμερα, ο 21χρονος επιθετικός πάτησε ξανά σε αγγλικό έδαφος.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΝΟΡΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ