ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O Χάβι Μαρτίνεθ αποθεώνει Ορμπάιθ

O Χάβι Μαρτίνεθ αποθεώνει Ορμπάιθ

Ο Μαρτίνεθ, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ισπανία και παίκτης της Αθλέτικ, μιλάει για την "απίστευτη ποιότητα του Ορμπάιθ". Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του.

Ο Χάβι Μαρτίνεθ, διεθνής ποδοσφαιριστής της Αθλέτικ, μίλησε αποκλειστικά στον RedPlanet.gr για το 12o μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ισπανία το 2010, αποθέωσε τον πρώην πλέον συμπαίκτη του, τον ευχαρίστησε για όσα πρόσφερε στην Μπιλμπάο και του ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα του ομάδα.

Ο RedPlanet.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χάβι Μαρτίνεθ και ζήτησε τη γνώμη του για το αγωνιστικό προφίλ αλλά και την ηγετική προσωπικότητα του Πάμπλο Ορμπάιθ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής χαφ της Μπιλμπάο:

« Ο Πάμπλο είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Αθλέτικ. Πρόκειται για έναν ηγέτη τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Ειδικά για μας τους νέους παίκτες της Μπιλμπάο, ο Ορμπάιθ αποτελεί σημείο αναφοράς, είναι ένα ποδοσφαιριστής υπόδειγμα. Όλοι όσοι έρχονται στην ομάδα, βλέπουν στο πρόσωπό του το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να έχουν μια πετυχημένη καριέρα.


Ως παίκτης διαθέτει απίστευτη ποιότητα και αντίληψη του παιχνιδιού. Βοηθάει στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά ξέρει επίσης να δημιουργεί. Έχει καταπληκτική μακρινή μπαλιά, είτε αλλάζοντας το παιχνίδι, είτε βγάζοντας επικίνδυνες πάσες στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών. Δεσπόζει στον χώρο του κέντρου, έχει τεράστια εμπειρία και διαβάζει με ευκολία τις φάσεις. Είναι ψύχραιμος, ομαδικός και σίγουρος στις κινήσεις του και τις τοποθετήσεις του.


Προσωπικά του χρωστάω πολλά, γιατί από την πρώτη στιγμή που έφτασα στο Μπιλμπάο, με βοήθησε να εγκλιματιστώ, με υποστήριξε και με καθοδήγησε σωστά. Έχει ηγετικά χαρίσματα, αν και δεν του αρέσει να φαίνεται πολύ. Όμως στα αποδυτήρια γνωρίζει πώς και πότε να εμψυχώσει και να ανεβάσει το ηθικό των συμπαικτών του, ενώ μέσα στο παιχνίδι τιμάει με κάθε έννοια το περιβραχιόνιο που φοράει.


Νομίζω ότι η παρουσία του Βαλβέρδε, του Γέστε, αλλά και των άλλων παικτών του Ολυμπιακού που έχουν περάσει από την Πριμέρα, όπως ο Ιμπαγάσα και ο Μαρκάνο, θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα. Η συνεισφορά του θα είναι πολύτιμη και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα καταλάβουν σύντομα πόσο χρήσιμος είναι. Το σίγουρο είναι το ρόστερ της ομάδας του Ερνέστο αποκτάει επιπλέον ποιότητα, πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφική κίνηση.


Από την μεριά μου, του εύχομαι καλή τύχη και πολλές επιτυχίες. Χαίρομαι γιατί γνωρίζω πόσο πολύ τον ενθουσίαζε η προοπτική να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εδώ, από το Μπιλμπάο, όλοι θα παρακολουθούμε την πορεία του και ελπίζουμε να του πάνε όλα καλά ».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ