ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Χανς Μπάκε στο SPORT24: "Έπρεπε να μείνω τουλάχιστον ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό, φαβορί η Γαλλία για την κατάκτηση του Μουντιάλ"

Ο Χανς Μπάκε στο SPORT24 και τον Βασίλη Τεμπέλη
Ο Χανς Μπάκε στο SPORT24 και τον Βασίλη Τεμπέλη SPORT24

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε, που βρίσκεται στην Ντόχα ως σχολιαστής της σουηδικής τηλεόρασης μίλησε στο SPORT24 και τον απεσταλμένο του Βασίλη Τεμπέλη για τη θητεία του στο τριφύλλι αλλά και τη Γαλλία που θεωρεί πως θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο 70χρονος Σουηδός πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε, μίλησε στο SPORT24 και στον απεσταλμένο του Βασίλη Τεμπέλη για τη σύντομη θητεία του στους "πράσινους", τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τον συμπατριώτη του, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ήρθε στην Ελλάδα το 2006 για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Δεν στέριωσε, ωστόσο, στον πάγκο του "τριφυλλιού". Έμεινε μόλις σε τρία ματς και απολύθηκε.

Ο Χανς Μπάκε βρίσκεται στην Ντόχα ως σχολιαστής της σουηδικής τηλεόρασης. Το SPORT24 τον συνάντησε μετά την πρόκριση της Γαλλίας επί της Πολωνίας. Ο 70χρονος Σουηδός πρώην προπονητής των ΑΪΚ, Κοπεγχάγης, Άαλμποργκ, Ζάλτσμπουργκ και εθνικής Φινλανδίας μίλησε για το πέρασμά του από την Ελλάδα, το οποίο δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

"Αν και το διάστημα που έμεινα στον πάγκο του Παναθηναϊκό ήταν σύντομο σε διάρκεια, έχω ωστόσο καλές μνήμες. Είχα καλές σχέσεις με τους παίκτες, το προπονητικό κέντρο ήταν τοπ επιπέδου. Ακόμη και αν δεν διήρκησε πολύ, απήλαυσα το χρόνο μου στον Παναθηναϊκό.

Πιστεύω απόλυτα ότι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το διάστημα. Πίστευα ότι θα έπρεπε να μείνω τουλάχιστον ένα χρόνο στη ομάδα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τα αποτελέσματα, αλλά δεν ήταν τόσο άσχημα τα αποτελέσματα. Πολύ λίγες μέρες. Ακόμη δεν γνωρίζω το λόγο που απολύθηκα".

Έχει δει ιδίοις όμμασι περισσότερα από τα μισά ματς του Μουντιάλ. Ποια ομάδα πιστεύει ότι θα το κατακτήσει και γιατί δηλώνει ότι δεν θα του προκαλέσει έκπληξη ενδεχόμενη πρόκριση της Ολλανδίας επί της Αργεντινής;

"Θα έλεγα ότι η Γαλλία είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έχει παγκοσμίου κλάσης παίκτες σε κάθε θέση και μοιάζει να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αν θέλουν να διατηρήσουν χαμηλό τέμπο, κανένα πρόβλημα. Αν θέλουν να ανεβάσουν το τέμπο, κανένα πρόβλημα. Όταν έχεις παίκτες σαν τον Εμπαπέ, οι οποίοι σου καθαρίζουν το ματς όποτε το αποφασίσουν... ακόμη ο Γκριεζμάν βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση.

Νομίζω ότι στο κέντρο αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι. Η Αργεντινή ήταν καλή και στο σοκ που υπέστη στην πρεμιέρα της από τη Σαουδική Αραβία. Το καλό είναι ότι βελτιώνεται ματς με το ματς και αυτό το βλέπουν και οι αντίπαλοί της. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το ματς με την Ολλανδία. Και με αντίπαλο προπονητή τον Λουίς φαν Χάαλ είναι προφανές ότι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσω έκπληξη, αν οι "οράνιε" προκριθούν»"

Η Σουηδία είναι απούσα από τα γήπεδα του Κατάρ. Το ίδιο και ο Ζλάταν. Ο Χανς Μπάκε εκφράζει την απογοήτευση για την απουσία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εκπλαγεί αν ο 41χρονος επιθετικός της Μίλαν συνεχίζει να παίζει και την επόμενη σεζόν.

"Η Σουηδία δεν είναι εδώ γιατί έχασε κάποια ματς-"κλειδιά", έχασε στις λεπτομέρειες. Ήταν μια απογοήτευση κόντρα στην Πολωνία, αλλά από την άλλη, αν δεν έχεις τους καλύτερους παίκτες σου στο γήπεδο, είναι πάντα δύσκολο. Πότε δεν ξέρεις. Ίσως να τον δούμε με την επιστροφή του από τον τραυματισμό να πει "παιδιά, ναι, θα συνεχίσω για να βοηθήσω την εθνική μου ομάδα". Ποτέ δεν ξέρεις με τον Ζλάταν".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ