ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αρτέμ Ντόβμπικ στο SPORT24: "Δεν φοβόμαστε τίποτα, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Αθήνας"

Ukraine's Artem Dovbyk celebrates after scoring his side's second goal during the World Cup 2022 group D qualifying soccer match between Bosnia-Herzegovina and Ukraine, at the Bilino polje stadium in Zenica, Bosnia, Tuesday, Nov. 16, 2021. (AP Photo)
Ukraine's Artem Dovbyk celebrates after scoring his side's second goal during the World Cup 2022 group D qualifying soccer match between Bosnia-Herzegovina and Ukraine, at the Bilino polje stadium in Zenica, Bosnia, Tuesday, Nov. 16, 2021. (AP Photo) AP PHOTO

Με τη συνεργασία του Ουκρανού δημοσιογράφου Βαντίμ Ταχτερίν, το SPORT24 φιλοξενεί εν όψει της πρώτης αναμέτρησης ου Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο την Τρίτη στο Κόζιτσε στα προκριματικά του Champions League, τον πρώτο σκόρερ του περυσινού Ουκρανικού πρωταθλήματος και τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο των πράσινων", τον διεθνή επιθετικό Αρτέμ Ντόβμπικ.

Άργησε να πάρει μπρος ο Αρτέμ Ντόβμπικ. Ξενιτεύτηκε νωρίς, αφήνοντας με την ενηλικίωση την Ουκρανία, επέστρεψε στην Ντνίπρο για μια διετία, έφυγε ξανά χωρίς στα 3,5 χρόνια που πέρασε στη Δανία πρώτα στη Μίντιλαντ και μετά στη Σεντέρισκε, να βγάλει χρονιά με περισσότερα από δύο παιχνίδια ως βασικός.

Νομοτελειακός ο επαναπατρισμός του, επιλογή που άλλαξε τελείως την καριέρα του 26χρονου επιθετικού. Στην πρώτη σεζόν της δεύτερης θητείας του στην Ντνίπρο σημείωσε μισή ντουζίνα γκολ στο πρωτάθλημα, στην επόμενη 14 και στην περυσινή αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ της λίγκας με 24 γκολ.

Εξέλιξη που τον έφερε πια μεταξύ των βασικών επιλογών της εθνικής Ουκρανίας, περιζήτητος, αλλά σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο και βάση στη διεθνή αγορά και φυσικά την βασικότερη απειλή για τον Παναθηναϊκό στις δύο αναμετρήσεις με την δευτεραθλήτρια Ουκρανίας στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μετά τον Ντομίνγκο Μπλάνκο λοιπόν, το SPORT24 με τη συνεργασία του Ουκρανού δημοσιογράφου Βαντίμ Ταχτερίν δίνει συνέχεια σκαλίζοντας τα ενδότερα της αντιπάλου των "πράσινων" και φιλοξενώντας συνέντευξη του αρχισκόρερ της Ντνίπρο, ο οποίος τοποθετείται αναφορικά τόσο με το συναπάντημα με το "τριφύλλι" όσο και το δικό του, άμεσο ενδεχομένως, μέλλον.

Περιμένουμε όλοι δύο πολύ δυνατά με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν υπάρχει φαβορί

- Ποια είναι η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό;

"Πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο πάντα πρωταγωνιστεί, έχοντας πολύ σημαντική παράδοση στις διεθνείς διοργανώσεις. Περιμένουμε όλοι δύο πολύ δυνατά, πολύ σκληρά παιχνίδια και είμαι σίγουρος πως τίποτα δεν θα κριθεί στο Κόζιτσε, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς της Αθήνας".

- Συνεπώς, δεν βλέπεις κάποιο φαβορί;

"Όχι, δεν θα το έλεγα. Πιστεύω πως είναι ένα πολύ ισορροπημένο ζευγάρι και θα φανεί και στο γήπεδο".

- Οι δικές σας προσδοκίες στην Ντνίπρο ποιες είναι;

"Ο βασικότερος και ο πρώτος χρονικά στόχος μας είναι να αγωνιστούμε σε ομίλους μιας διεθνούς διοργάνωσης. Εννοείται πως το όνειρό μας, η μεγαλύτερη φιλοδοξία μας είναι αυτοί να είναι του Champions League γι’ αυτό και θα δώσουμε τα πάντα, μιας και μας δίνεται μια ιστορικά ανεπανάληπτη ευκαιρία να το πετύχουμε".

- Ο πόλεμος στην Ουκρανία προσφέρει κάποια επιπλέον ώθηση, ειδικά στους γηγενείς ποδοσφαιριστές να εκπροσωπήσουν όσο καλύτερα μπορούν τη χώρα και να κυνηγήσουν μια μεγάλη διάκριση;

"Για εμάς είναι και πολύ μεγάλο κίνητρο, αλλά και τεράστια ευθύνη. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι γίνεται στην Ουκρανία. Και γνωρίζουμε πόσο πολύ θα τονώσουμε ψυχολογικά τους φιλάθλους μας, τους συμπατριώτες μας αν πετύχουμε κάτι σημαντικό".

Δεν μας απασχολεί οτιδήποτε και αν γίνεται είτε με τον καιρό είτε στις εξέδρες

- Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αγωνιστείτε ούτε στην έδρα σας, αλλά ούτε και στη χώρα πόσο μειονέκτημα συνιστά για την Ντνίπρο και πόσο πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό;

"Δεν νομίζω πως στη δική μας ομάδα παίζει τόσο μεγάλο ρόλο μιας και έχουμε την σχετική εμπειρία της περασμένης σεζόν και πλέον έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε ως γηπεδούχοι σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες".

- Μια ακόμη ιδιαίτερη συνθήκη θα είναι τόσο η ατμόσφαιρα στις εξέδρες στον επαναληπτικό όσο και η ζέστη που δεδομένα θα σας περιμένει.

"Δεν φοβόμαστε τίποτα. Δεν μας απασχολεί οτιδήποτε και αν γίνεται είτε με τον καιρό είτε στις εξέδρες. Γνωρίζουμε πόσο θερμοί είναι οι Έλληνες οπαδοί, πόσο υποστηρίζουν και αγαπάνε τις ομάδες τους, αλλά ως εκεί. Θα είναι δύσκολο, ναι, ελπίζω όμως να είναι ανάλογο δύσκολο και για τον Παναθηναϊκό από την υποστήριξη που θα έχουμε εμείς στο Κόζιτσε από τους δικούς μας φιλάθλους, οι οποίοι και πέρυσι μας βοήθησαν παρά πολύ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια".

- Για εσένα αυτό το καλοκαίρι θα αποτελέσει τον τελευταίο χορό σου με τη φανέλα της Ντνίπρο; Πόσο σκέφτεσαι μια μεταγραφή και πόσο σε επηρεάζει η σχετική συζήτηση;

"Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα μου φέρει το μέλλον και ούτε σκέφτομαι κάτι διαφορετικό παρά μόνο πώς θα σκοράρω και πώς έτσι θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την Ντνίπρο να φτάσει στους ομίλους του Champions League".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ