ΑΕΚ

Ο αποκλεισμός του Βράνιες είχε αιτία και θα γίνει οδηγός για την ΑΕΚ

Ο Όγκνιεν Βράνιες
Ο Όγκνιεν Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος άφησε εκτός αποστολής τον Βόσνιο στόπερ Όγκνιεν Βράνιες, όπως και τον Νταμιέν Λε Ταλέκ διότι θέλει παίκτες αφοσιωμένους στην τελική προσπάθεια.

Στην τελική ευθεία της προσπάθειας για την επίτευξη του μίνιμουμ των στόχων -που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως κάτι αυτονόητο και μη διαπραγματεύσιμο για την ΑΕΚ-, δηλαδή της εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έδειξε το δρόμο της μηδενικής ανοχής.

Έχοντας ενημερώσει πρώτα τους ποδοσφαιριστές ότι από εδώ και στο εξής, στις τελευταίες έξι αγωνιστικές -καθώς αυτό συνέβη πριν από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα- θα βρίσκουν χώρο στην αποστολή μόνον όσοι είναι 100% αφοσιωμένοι στην τελική προσπάθεια, είχε και την απολύτως σύμφωνη γνώμη της διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιοι το έλαβαν το μήνυμα, κάποιοι άλλοι όχι...

Το γεγονός λοιπόν ότι ενόψει Τούμπας (01/05, 21:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) άφησε εκτός ταξιδιού τον Βράνιες, έναν παίκτη που υπό προηγούμενα καθεστώτα θα είχε κλειδωμένη τη θέση στην 11αδα από την αρχή της εβδομάδας ενόψει ενός τόσο κρίσιμου και δύσκολου ματς, είναι η απόδειξη πως η ΑΕΚ σταματά να χαρίζεται στα κέφια και στις φάσεις που περνάει ο καθένας στα αποδυτήρια.

Διότι, προσέξτε, σε μια αποστολή με τόσες απουσίες (Αραούχο, Τάνκοβιτς, Σιμόες, Γέβτιτς), προτίμησε να πάρει μαζί του παιδιά από τη δεύτερη ομάδα και να αφήσει τον Βόσνιο στόπερ μακριά από τους υπόλοιπους. Προφανώς όχι μόνον επειδή δεν τον θεωρεί τόσο έτοιμο και συγκεντρωμένο όσο πρέπει για να είναι βασικός, αλλά και γιατί πιστεύει ότι δεν είναι καλό και για τους υπόλοιπους να βρίσκεται κοντά τους.

Το παράδειγμα του Άμραμπατ και ο οδηγός της επόμενης μέρας

Ιατρικό ζήτημα δεν προκύπτει, άλλωστε τέτοια ήταν και η ενημέρωση από πλευράς ΑΕΚ. Σε μια "κουτσουρεμένη" αποστολή, θα ήταν φυσιολογικό για τον Βράνιες να έχει θέση σε αυτήν, ακόμα κι αν δεν προορίζεται για το αρχικό σχήμα. Όμως εδώ, προκύπτει θέμα με τη συνολική παρουσία του στην ομάδα, η οποία προφανώς λειτουργεί με τρόπο που δεν βοηθά τους υπόλοιπους, αν δεν τους αποσυντονίζει κιόλας. Γι αυτό και τον έκοψε εντελώς από το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Έχει επίσης τη σημασία του το γεγονός, ότι ο Οφρυδόπουλος παίρνοντας θέση σε φήμες που τον παρουσίασαν ως απείθαρχο, έσπευσε να υπερασπιστεί τον Άμραμπατ για τον επαγγελματισμό του, κάτι το οποίο άπαντες τονίζουν και παραδέχονται εντός των αποδυτηρίων, παρόλο που ο 35χρονος μεσοεπιθετικός έχει παρουσιάσει τάσεις φυγής δημοσίως. Πέραν αυτού, όμως, ο Μαροκινός είναι από εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν και το δείχνουν με την καθημερινή παρουσία τους. Γι αυτό και σήμερα ίσως είναι βασικός.

Ό,τι ισχύει για τον Βράνιες, ισχύει και για τον Λε Ταλέκ που επίσης έμεινε εκτός αποστολής. Και θα ισχύει για τον κάθε επόμενο που θα δείχνει με την καθημερινή παρουσία του ότι δεν αντιλαμβάνεται όσα διακυβεύονται. Όχι μόνο για τα τελευταία πέντε ματς της σεζόν, αλλά κυρίως για την επόμενη καθώς ο "ωχαδερφισμός" των αποδυτηρίων, είναι επίσης μια γάγγραινα ετών για την ΑΕΚ.

Θα μπορούσε σε κάποιος μάλιστα να ισχυριστεί, δίχως να είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα, ότι η επιλογή ενός προπονητή με τη φυσιογνωμία και ταμπεραμέντο του Ματίας Αλμέιδα, σχετίζεται πολύ με την ανάγκη για την αλλαγή της νοοτροπίας.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ