ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Άντραζ Σπόραρ στο SPORT24: "Άλλη μία τρελή βραδιά, πάμε για τις 11 νίκες με τον Ολυμπιακό"

Ο Άντραζ Σπόραρ στο SPORT24: "Άλλη μία τρελή βραδιά, πάμε για τις 11 νίκες με τον Ολυμπιακό"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Άντραζ Σπόραρ μίλησε στο SPORT24 για το 10/10 του Παναθηναϊκού, την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των πρασίνων στο Βόλο, τις λύσεις που έχουν οι πράσινοι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Έπειτα από 5 χρόνια και κάτι, μετά από 10 διαφορετικές επιλογές για τη θέση του επιθετικού στη μετά-Μπεργκ εποχή, που κόστισαν περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ (σε ομάδες και συμβόλαια), ο Παναθηναϊκός έχει φέτος και πάλι επιθετικό “γκολτζή“, τον Άντραζ Σπόραρ.

Φορ κλάσης, ο οποίος κάνει εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο, όλα όσα έβλεπε στο πρόσωπό του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το περασμένο καλοκαίρι, όταν τον ξεχώρισε εξαρχής στις βασικές επιλογές του για την κορυφή της επίθεσης. Έναν φορ που τα βάζει! Τόσο απλά, λιτά κι απέριττα.

Ο διεθνής Σλοβένος επιθετικός είναι ήδη σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης του “τριφυλλιού“. Μετράει 4 γκολ στα πρώτα 8 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, 3 κερδισμένα πέναλτι (που στη στατιστική λογίζονται ως ασίστ), ενώ έχει σκοράρει κι άλλη μία φορά στην αυγουστιάτικη ρεβάνς με τη Σλάβια Πράγας, μολονότι αυτό το παρθενικό τέρμα δεν έφτασε για να έρθει η πρόκριση.

Επέστρεψε με γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Άρη (με... buzzer beater κεφαλιά στο 92’) και Βόλο και είναι εκεί, τώρα που ο Παναθηναϊκός τον έχει ακόμη μεγαλύτερη "ανάγκη" μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ. Για να συνεχίσει να γράφει Ιστορία μαζί με το “τριφύλλι“, όπως ανέφερε και στο μήνυμα που πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram λίγο μετά το τελευταίο ματς με το Βόλο, όπου ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 10 σερί νίκες, κάνοντας νέο ρεκόρ σε εκκίνηση πρωταθλήματος. "Γράφτηκε Ιστορία. Σας ευχαριστούμε άλλη μία φορά για την τρελή υποστήριξή σας, αυτή η νίκη ήταν για εσάς".

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει με τους παίκτες του Παναθηναϊκού | 23 Οκτωβρίου 2022
Ο Σπόραρ πανηγυρίζει με τους παίκτες του Παναθηναϊκού | 23 Οκτωβρίου 2022 EUROKINISSI


Ο 28χρονος άσος μίλησε στο SPORT24 λίγο μετά το εμφατικό διπλό των "πράσινων" στο "Πανθεσσαλικό", ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού "...για άλλη μία ‘τρελή’ βραδιά“ και δήλωσε έτοιμος γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

"Τι μπορείς να πεις; Ήταν μία καταπληκτική βραδιά, άλλη μία ‘τρελή’ βραδιά. Μπροστά σ’ όλο αυτό τον κόσμο που μας ακολούθησε ως εδώ. Έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να είναι δίπλα μας. Η νίκη ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να τους προσφέρουμε", τόνισε αρχικά ο Σπόραρ και πρόσθεσε για τα στοιχεία που έφεραν τη 10η σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό.

"Όλη η ομάδα, όλα τα παιδιά κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε όπως έπρεπε τον αγώνα και δείξαμε από την αρχή ως το τέλος πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Παίξαμε πραγματικά καλά, όπως θέλουμε να παίζουμε σε κάθε αγώνα. Είναι καταπληκτικό όλο αυτό που έχουμε κάνει με τις 10 σερί νίκες. Και την επόμενη εβδομάδα, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε 11 τις νίκες. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το συνεχίσουμε όλο αυτό. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό το ματς για το κλαμπ και για τον κόσμο μας…".

Μία ομάδα που απολαμβάνει αυτό που κάνει

Η ψυχολογία όλου του οργανισμού είναι στα ύψη, το ίδιο κι ο ενθουσιασμός, όμως ο Σπόραρ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο κι όχι στη χαρά της στιγμής, ακολουθώντας κατά γράμμα όλη τη φιλοσοφία που έχει περάσει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο
Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο INTIME SPORTS


"Ακόμη το πρωτάθλημα και η σεζόν συνολικά έχει πάρα πολύ δρόμο και πολλά παιχνίδια. Είμαστε στην αρχή. Είμαστε καλά, παίζουμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα που απολαμβάνει αυτό που κάνει, αλλά επιβάλλεται να ασχολούμαστε κάθε φορά με τον επόμενο αγώνα και μόνο με αυτόν. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία και ο σωστός δρόμος για να πετύχεις".

Όσο για τη δική του επαφή με τα αντίπαλα δίκτυα; "Αυτό που με απασχολεί είναι να βοηθάω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Το ίδιο και στην επίθεση. Είναι ο Παλάσιος, ο Μπένιαμιν, ο Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης, όλα τα παιδιά... Το θέμα είναι να βρίσκουμε τις λύσεις, να σκοράρουμε σαν ομάδα και να προχωράμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ