ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο άνθρωπος που νίκησε τον Κακά!

Ο άνθρωπος που νίκησε τον Κακά!
Μαμπί-ΚΑΚΆ

Κορυφαίος του 2007 από την IFFHS ψηφίστηκε ο... 22χρονος Τρεζόρ Μπούτου Μάμπι, αφήνοντας 5ο τον Κακά!

Το όνομα αυτό ίσως να μην "λέει πολλά" στο ευρύ φίλαθλο κοινό, όμως η η... περίφημη IFFHS. η διεθνής ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου τον ανακήρυξε με βάση τις επιδόσεις του ως τον κορυφαίο σκόρερ στις διεθνείς διοργανώσεις για το 2007, αφήνοντας πίσω του παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Κακά και Ρικέλμε...
Ο 22Χχρονος Κογκολέζος (γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου 1985), ο οποίος έχει ήδη μπει στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως οι Άρσεναλ και Σεβίλλη, αγωνίζεται για λογαριασμό της ΤΠ Μαζέμπε Λουμπουμπάσι, ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, και ολοκλήρωσε το 2007 πετυχαίνοντας 20 τέρματα με την ομάδα και την Εθνική της χώρας του, γεγονος που του επέτρεψε να θεωρείται ως ο "κορυφαίος σκόρερ του κόσμου".

Ο Μαμπί ήταν πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ της Αφρικής και στο Κύπελλο Caf που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ όσον αφορά τους παίκτες που... έπονται στην κατάταξη της IFFHS είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Στην δεύτερη θέση ο 27χρονος Σαλβαδόρ Καμπάνιας Ορτέγκα, που υπηρετεί στην μεξικάνικη CF Αμέρικα (18 τέρματα, 14 για την ομάδα του και 4 για την Εθνική Παραγουάης, ενώ τρίτος είναι ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε με 17 τέρματα (9 με την Αργεντινή και 8 με τη Μπόκα Τζούνιορς), παρά το γεγονός ότι δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής με την ομάδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά και το "ψυγείο" στο οποίο είχε μπει όταν ήταν στο δυναμικό της Βιγιαρεάλ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο νεαρός Ασιάτης Μοχάμεντ Νοχ Αλάμ Σαχ Καμαρεζαμάν των Ταμπάινς Ρόβερς της Σιγκαπούρης με 15 τέρματα, ενώ πέμπτος και... καταϊδρωμένος ήταν ο Κακά της Μίλαν και της Εθνικής Βραζιλίας με 14 τέρματα.

Πίσω από τον Βραζιλιάνο μάγο των "ροσονέρι" βρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με 13 τέρματα (Τότεναμ-Βουλγαρία), ο Κριστιάνο Ρονάλντο με επίσης 13 τέρματα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Πορτογαλία).








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ