ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ανιέλι χαιρέτισε με τραγούδι των U2 την απόφαση υπέρ της European Super League

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, κατά τη διάρκεια αγώνα Grand Prix στη Μόντσα | 10 Σεπτεμβρίου 2022
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, κατά τη διάρκεια αγώνα Grand Prix στη Μόντσα | 10 Σεπτεμβρίου 2022 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει δεκτή την προσφυγή της Α22 κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA χαιρετίστηκε με ιδιαίτερο τρόπο από τον Αντρέα Ανιέλι, με τον πρώην πρόεδρο της Γιουβέντους να δείχνει σαφή στήριξή στην European Super League.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι UEFA και FIFA δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εγκρίνουν εκείνες οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση, γεγονός που επιτρέπει στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να προχωρήσουν στη δημιουργία της European Super League χωρίς να έχουν από πάνω τους τη δαμόκλεια σπάθη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την ώρα μάλιστα που οι περισσότερες ομάδες έσπευσαν να ταχθούν υπέρ της UEFA και κατά της δημιουργίας του νέου φορέα που ενδέχεται να φέρει τεράστιες αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η ESL δέχτηκε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη από έναν άνθρωπο που είχε πρωτοστατήσει στο περίφημο σχίσμα τον Απρίλιο του 2021

Αυτός είναι ο Αντρέα Ανιέλι, με τον πρώην πρόεδρο της Γιουβέντους να σχολιάζει με τη φράση "Μέχρι τέλους" την απόφαση που πάρθηκε από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παραθέτει στίχους από το τραγούδι των U2 με τίτλο "Where The Streets Hane No Name" που κάνει λόγο για ένα αίσθημα ελευθερίας.

"Το μονοπώλιο της UEFA πρέπει να σπάσει για να δώσει στους συλλόγους ένα οικονομικά σταθερό μέλλον. Ένα μέλλον όπου οι σύλλογοι δεν πέφτουν εάν αποτύχουν να προκριθούν μία φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό είναι πρόβλημα για κάθε σύλλογο. Με τέτοια αβεβαιότητα, δεν είναι δυνατό ως σύλλογος να παίρουμε βιώσιμες και υγιείς μακροπρόθεσμες αποφάσεις.

Γι' αυτό είμαι υπέρ ενός συστήματος πρωταθλημάτων στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με μεγαλύτερες οικονομικές και αθλητικές ευκαιρίες για κάθε σύλλογο", είχε δηλώσει ο Ανιέλι στην ολλανδική εφημερίδα "Telegraaf" μετά από την αποχώρησή του από τα κοινά της Γιουβέντους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΚΟΣΜΟΣ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ