ΤΣΕΛΣΙ

Nτρογκμπά: "Υπάρχει προκατάληψη"

Nτρογκμπά: "Υπάρχει προκατάληψη"
Ντρογκμπά

Ο αριθμός των Αφρικανών παικτών που αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια

Ο επιθετικός της Τσέλσι Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι το πιο πειστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Ευρώπη φορώντας την φανέλα της Τσέλσι. Παρά τις διακρίσεις με τους "μπλε" και την διεθνή αναγνώριση ως έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, ο Ιβοριανός επιθετικός με δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι στους Αφρικανούς παίκτες.
" Πιστεύω ότι αν είσαι παίκτης από την Αφρική τότε δεν σε αντιμετωπίζουν όπως ένας Λατινοαμερικάνος ή Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής. Ακόμα και σήμερα αν κάποιος μιλήσει με κάποιον σπόνσορα ή με τον σύλλογο και διαπραγματευτεί, τότε σου απαντάνε υποτιμητικά και δεν σου αφήνουν περιθώρια επιλογής.

Για παράδειγμα, κάποιος παίκτης που αγωνίζεται στην εθνική Γαλλίας αντί σε εθνική ομάδα της Αφρικής, τότε οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο ήπιες και καταλήγουν υπέρ του παίκτη καθώς, θα εξασφαλίσει περισσότερα.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου ο Αφρικανός παίκτης δεν έχει τον ανάλογο σεβασμό όπως οι υπόλοιποι παίκτες. Υπήρξα θύμα αυτής της προκατάληψης πολλές φορές στην καριέρα μου. Η διαφορά τώρα είναι ότι ξέρω τις ικανότητες μου και λέω σε όλους να αγωνίζονται για το δίκιο τους



".
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ