ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Ντόρτμουντ: Ο Μουκοκό είναι 22 ετών και όχι 18, σύμφωνα με πιστοποιητικό γέννησης

Ο Γιουσούφα Μουκοκό στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Χόφενχαϊμ
Ο Γιουσούφα Μουκοκό στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Χόφενχαϊμ 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER,FILE

Το περιοδικό Bunte έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πιστοποιητικό γέννησης, σύμφωνα με το οποίο το αστέρι της Ντόρτμουντ, ο Γιουσούφα Μουκοκό, δεν είναι 18, αλλά 22 ετών.

Εδώ και αρκετό καιρό η ηλικία του Γιουσούφα Μουκοκό είναι αντικείμενο συζήτησης. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες υπάρχουν δημοσιεύματα, τα οποία αμφισβητούν πως ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι 18 ετών.

Το περιοδικό Bunte έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πιστοποιητικό γέννησης, σύμφωνα με το οποίο ο Μουκοκό γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 2000, άρα είναι 22 ετών και όχι 18.

Η Welt αναφέρει πως η εγκυρότητα του πιστοποιητικού αυτού δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο ο Μουκοκό έδωσε αγώνα ώστε να μην δημοσιοποιηθεί τον Νοέμβριου του 2022, πριν από την πρώτη του διεθνή κλήση. Η Bunte έκανε έφεση και δικαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

Το επίθετο στο πιστοποιητικό δεν είναι αυτό του Μουκοκό, ωστόσο υπάρχει μία εξήγηση. Η Spiegel τον περασμένο Νοέμβρη ανέφερε πως ο Τζόσεφ Μουκοκό υιοθέτησε τον ταλαντούχο Γιουσούφα. Σε δικαστήριο ωστόσο ορκίστηκε πως είναι το βιολογικό του παιδί.

Ο Μουκοκό ταξίδεψε από το Γιαουντέ του Καμερούν στο Αμβούργο το 2014, ενώ εντάχθηκε αρχικά στις ακαδημίες της Ζανκτ Πάουλι. Από το καλοκαίρι του 2016 ανήκει στην Ντόρτμουντ.

Δείτε το επίμαχο πιστοποιητικό:

Ντόρτμουντ: Ο Μουκοκό είναι 22 ετών και όχι 18, σύμφωνα με πιστοποιητικό γέννησης
TAGS ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ