CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ 2-0: Ζευγάρωσε τις νίκες της κόντρα στους Άγγλους και έκανε άλμα για τα νοκ-άουτ

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του γκολ της Ντόρτμουντ απέναντι στην Νιούκαστλ | 7 Νοεμβρίου 2023
Ο Νίκλας Φίλκρουγκ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του γκολ της Ντόρτμουντ απέναντι στην Νιούκαστλ | 7 Νοεμβρίου 2023 @2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Μετά από τη νίκη της στην Αγγλία, η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε της Νιούκαστλ και στην Βεστφαλία, με τους Φίλκρουγκ και Μπραντ να υπογράφουν το 2-0 για την ομάδα του Τέρζιτς και να της δίνουν φτερά στη μάχη της πρόκρισης στους "16" του Champions League.

Η Ντόρτμουντ χρειαζόταν ένα γιατρικό για να επουλώσει τις πληγές της μετά από την βαριά ήττα από την Μπάγερν μέσα στο σπίτι της (0-4) το βράδυ του Σαββάτου και βρήκε το βάλσαμο που αναζητούσε στο ίδιο γήπεδο την Τρίτη (07/11) για το Champions League.

Αντίπαλός της η Νιούκαστλ για την τέταρτη αγωνιστική του 6ου ομίλου, του αποκαλούμενου "ομίλου του θανάτου", με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να διατρανώνει το μήνυμα πως διαθέτει ψυχή, χαρακτήρα και μέταλλο, αφού μετά από το 1-0 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" υπέταξε για δεύτερη φορά τις καρακάξες μέσα σε 15 ημέρες, αυτή τη φορά με 2-0 στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ¨.

Ο Φίλκρουγκ με το πρώτο του γκολ στο Champions League άνοιξε το δρόμο για το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο της BVB στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ο Μπραντ ήταν εκείνος που εξανέμισε κάθε ελπίδα των Άγγλων να φύγουν με κάτι καλό από την Γερμανία, με το τελικό 2-0 να επιτρέπει στους Βεστφαλούς να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στους "16".

Το ματς

Η Ντόρτμουντ μπήκε στην αναμέτρηση προερχόμενη από την εντός έδρας συντριβή (0-4) από την Μπάγερν και η Νιούκαστλ με τον αέρα της σπουδαίας επιτυχίας της επί της Άρσεναλ (1-0), όμως τα ματς που προηγήθηκαν για τις δύο ομάδες λίγα 24ωρα νωρίτερα, στο πλαίσιο των εγχώριων πρωταθλημάτων τους, δεν έπαιξαν τον παραμικρό ρόλο στο μεταξύ τους ραντεβού.

Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με την Ντόρτμουντ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να έχει την πρώτη καλή στιγμή της στο 7ο λεπτό με το άστοχο σουτ του Μπραντ, για να ακολουθήσουν δύο σημαντικές επεμβάσεις του Πόουπ σε προσπάθειες των Φίλκρουγκ (13') και Αντεγέμι (16').

Η κυριαρχία της Ντόρτμουντ ήταν εμφανής απέναντι στην υποτονική και παθητική Νιούκαστλ και στο 26' επιβραβεύτηκε, με τους Ζάμπιτσερ και Φίλκρουγκ να συνδυάζονται αρμονικά μέσα στην περιοχή των Άγγλων και τον Γερμανό φορ να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων με προβολή, πανηγυρίζοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί φλέρταραν και με δεύτερο γκολ, με το δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να είναι άστοχο, για να κλείσει το πρώτο μέρος με την Νιούκαστλ να έχει την πρώτη και μοναδική αξιόλογη τελική της σε αυτό το διάστημα, την κεφαλιά του Ζοέλιντον που μπλόκαρε σταθερά ο Κόμπελ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Έντι Χάουι έριξε στο ματς τους Γκόρντον και Αλμιρόν για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και το πέτυχε σε σημαντικό βαθμό, με την Νιούκαστλ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 56ο λεπτό να αγγίζει την ισοφάριση, με κεφαλιά του Ζοέλιντον από πλεονεκτική θέση που έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κόμπελ.

Στη συνέχεια, οι καρακάξες πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να κλείσουν τους Γερμανούς στα καρέ τους για να φτάσουν στην ισοφάριση, με την Νιούκαστλ να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο αλλά την Ντόρτμουντ από την πλευρά της να είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα και να δημιουργεί και εκείνη φάσεις για γκολ.

Το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί και η ομάδα που έχασε την ισορροπία της και... γκρεμοτσακίστηκε ήταν η Νιούκαστλ, με την Ντόρτμουντ να παίζει άψογα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και να τιμωρεί τους Άγγλους στο 79ο λεπτό: ο Αντεγέμι πέταξε τη μπάλα μπροστά βγάζοντας τους Μπραντ και Ζάμπιτσερ απέναντι σε έναν μόνο αμυντικο και τον Πόουπ, για να πάρει τη φάση πάνω του ο Μπραντ και να γράψει το 2-0 με συρτό διαγώνιο αριστερό σουτ εντός περιοχής.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της BVB, η οποία κράτησε το υπέρ της αβαντάζ μέχρι το φινάλε και πήρε μία τεράστια νίκη, τόσο από βαθμολογικής άποψης (έφτασε στους επτά βαθμούς στον όμιλο) όσο και από ψυχολογικής, αφού άφησε πίσω της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα από την Μπάγερν στο Klassiker.

  • ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ζούλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ρίερσον, Ζάμπιτσερ, Νμέτσα, Ετσκάν, Αντεγέμι (81' Ρόις), Φίλκρουγκ (87' Μουκοκό), Μπραντ
  • ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Σερ, Χολ (46' Αλμιρόν), Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Γουίλοκ (80' Μάιλι), Λιβραμέντο, Γουίλσον (46' Γκόρντον), Ζοέλιντον

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

  • Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ 2-0 (26' Φίλκρουγκ, 79' Μπραντ)
  • 07/11 22:00 Μίλαν - Παρί

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Μίλαν - Νιούκαστλ 0-0
  • Παρί - Ντόρτμουντ 2-0 (49' πέν. Εμπαπέ, 58' Χακιμί)
  • Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0
  • Νιούκαστλ - Παρί 4-1 (17' Αλμιρόν, 39' Μπερν, 50' Λονγκστάφ, 90+1' Σχαρ - 56' Ερνταντέζ)
  • Παρί - Μίλαν 3-0 (32' Εμπαπέ, 53' Κολό Μουανί, 89' Λι)
  • Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ 0-1 (45' Νμέτσα)
  • 28/11 22:00 Παρί - Νιούκαστλ
  • 28/11 22:00 Μίλαν - Ντόρτμουντ
  • 13/12 22:00 Ντόρτμουντ - Παρί
  • 13/12 22:00 Νιούκαστλ - Μίλαν
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ