Ο Γιάννης Ταουσιάνης στο SPORT24: “Η ικανότητα και η δυνατότητα αυτής της ομάδας, είναι για να βρεθεί στα τελικά του Euro K21”

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Κ21, Γιάννης Ταουσιάνης, μίλησε στο SPORT24 και τον Ηλία Καλλονά μετά την νίκη επί της Λετονίας στα προκριματικά του Euro K21.
Η Εθνική Ελλάδας Κ21 επικράτησε 4-2 της Λετονίας για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Euro K21 2027 και έδωσε συνέχεια στη στη μάχη της κορυφής στον 6ο Όμιλο.
Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, σε ένα χορταστικό από γκολ και θέαμα παιχνίδι, επικράτησε των φιλοξενούμενων με το ευρύ 4-2 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της Γερμανίας για την πρώτη θέση του ομίλου. Ξεχώρισαν για τη Γαλανόλευκη οι Αλμύρας και Κωστούλας με δύο γκολ εκατέρωθεν.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γιάννης Ταουσιάνης, μίλησε στην κάμερα του SPORT24 και τον Ηλία Καλλονά για το σημερινό παιχνίδι και το μέλλον της Εθνικής Ελλάδας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Ταουσιάνης:
Για το σημερινό παιχνίδι: “Χαρούμενοι για τη νίκη αρχικά, χαρούμενοι και για τα διαστήματα που αποδώσαμε σύμφωνα με τις αγωνιστικές μας αρχές. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Όταν παίζεις με ομάδες που δεν έχουν να χάσουν κάτι, αυτές παίζουν πιο απελευθερωμένα και γίνονται πολύ επικίνδυνες. Τέτοια ομάδα ήταν και η σημερινή με έναν σχηματισμό που δεν είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα και με στιγμές στο πρώτο ημίχρονο που μας δημιούργησε σημαντικές ανησυχίες. Όπως και σε όλο το παιχνίδι.
Παρ’ όλα αυτά, και η πνευματική προσέγγιση που έχουν τα παιδιά και οι ποιότητά τους φυσικά ήταν ικανή για να μας δώσει μια νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια”.
Για το πως βλέπει την κούρσα των προκριματικών: “Υπάρχει ένα παιχνίδι ακόμα, που παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα σε όλα τα επίπεδα για να κάνουμε άλλη μια νίκη. Όταν τελειώσει εκείνο το παιχνίδι θα έχουμε δει τι έχουμε καταφέρει γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Η ικανότητα και η δυνατότητα αυτής της ομάδας, με όλα αυτά που δείχνει μέσα στα γήπεδα, σαφώς και είναι να βρεθεί σε αυτήν τελική φάση που θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο”.
Τα πράγματα έχουν μία σειρά και αυτή η σειρά είναι, χαρύμενοι για τη νίκη σήμερα, αξιολόγηση αυτού του παιχνιδιού και ανάλυση, προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για να είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που χρειάζεται ώστε να κατακτήσουμε άλλη μια νίκη. Από εκεί και πέρα, σαν ομάδα ξέρουμε ότι έχουμε αρκετές δυνατότητες, ξέρουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Θα δεχτούμε ότι έρθει στο τέλος. Είτε είναι η απευθείας πρόκριση είτε είναι τα μπαράζ”.
Για το κομμάτι της δεξαμενής των νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών: “Δείχνει ότι έρχονται πολύ καλές μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά αυτή τη φουρνιά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από αρκετά παιχνίδια με ελλείψεις υπάρχει μια ποσότητα στην ποιότητα και στην πληθώρα παιδιών που είναι εκπαιδευμένα. Που είναι έτοιμα σε όλα τα παιχνίδια. Όχι μόνο τακτικά, αλλά και πνευματικά και ψυχικά. Σίγουρα αυτό οφείλεται στις ομάδες τους που έχουν ένα οργανωμένο πλαίσιο υποδομών αλλά και στις δράσεις της ΕΠΟ που υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια δημιουργούν τις συνθήκες για να βλέπουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Και επειδή γνωρίζω τι γίνεται και από κάτω, θεωρώ ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε και να ευελπιστούμε ότι θα δούμε πολύ καλύτερες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.