BUNDESLIGA

Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν 1-0: Μπήκαν με το δεξί οι Βεστφαλοί με Ρόις πρωταγωνιστή

Ο Μάρκο Ρόις πανηγυρίζει γκολ του στο Ντόρτμουντ - Στουτγκάρδη στην Bundesliga το 2021
Ο Μάρκο Ρόις πανηγυρίζει γκολ του στο Ντόρτμουντ - Στουτγκάρδη 2021 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ντόρτμουντ μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της στην Bundesliga επικρατώντας 1-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν χάρη στο γκολ του Μάρκο Ρόις στο 10ο λεπτό. Καθοριστικές αποκρούσεις ο Κόμπελ.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στην Bundesliga Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 1-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τον Μάρκο Ρόις να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 10'.

Οι Βεστφαλοί πήραν νωρίς το προβάδισμα. Μπέλιγχαμ πίεσε και έκλεψε την μπάλα, πετώντας την στον Μουκοκό στα αριστερά της περιοχής. Εκείνος γύρισε προς τον Αντεγέμι, ο οποίος πλάσαρε, με την μπάλα να σταματάει πάνω στην γραμμή από τον Χραντέτσκι. Ο Ρόις έδωσε μάχη και κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0 στο 10ο λεπτό.

Στο 21ο λεπτό οι Βεστφαλοί είχαν καλή στιγμή, με τον σκόρερ να πατάει στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Χραντέτσκι. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, η Λεβερκούζεν ισορρόπησε, με τις δύο ομάδες να χάνουν εξαιτίας τραυματισμού τον Αντεγέμι και τον Άντριχ.

Στο 50ο λεπτό η Ντόρτμουντ έχασε μεγάλη στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μάλεν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά της περιοχής, ο Αζάρ πλάσαρε από κοντά πάνω στον κίπερ της Λεβερκούζεν. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 53' ο Σικ σούταρε εκτός περιοχής, ο Κόμπελ απέκρουσε, με τον Παλάσιος να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά ο παίκτης των ασπιρίνων ήταν εκτεθειμένος,

Στο 63' ο Τσέχος στράικερ πλάσαρε από κοντά, όμως ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ απέκρουσε. Ο Κόμπελ ήταν ξανά σωτήριος, με τον Σικ να μην μπορεί γι' ακόμη μία φορά να τον νικήσει. Η Λεβερκούζεν συνέχιζε να έχει τον πρώτο λόγο, με την Ντόρτμουντ να προσπαθεί να χτυπάει στην κόντρα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι ασπιρίνες έμειναν με δέκα παίκτες και τον Ταψόμπα στο τέρμα, καθώς ο Χραντέτσκι έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και αποβλήθηκε. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε έως το φινάλε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Γκερέιρο (84' Βολφ), Σλότερμπεγκ, Χούμελς, Μενιέ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Νταχούντ, Μάλεν (84' Τσαν), Μουκοκό (69' Μπραντ), Αντεγέμι (23' Αζάρ)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Φριμπόνγκ, Ταψόμπα, Ινκαπιέ (79' Μπάκερ), Άντριχ (13' Αράνγκιθ), Παλάσιος (79' Αμίρι), Μπελαράμπι (46' Χλόζεκ), Ντεμιρμπάι (66' Αζμούν), Ντιαμπί, Σικ

Η πρώτη αγωνιστική της Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS BUNDESLIGA ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ