BUNDESLIGA

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 6-0: Έβγαλαν καυτά εξάσφαιρα οι Βεστφαλοί

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γκλάντμπαχ σε ματς για την Bundesliga | 20 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γκλάντμπαχ σε ματς για την Bundesliga | 20 Φεβρουαρίου 2022 @2022 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ ήταν απολαυστική απέναντι στην Γκλάντμπαχ την οποία και φιλοδώρησε με έξι γκολ, για να πανηγυρίσει ένα εξωπραγματικό 6-0 για την 23η αγωνιστική της Bundesliga και να διατηρηθεί στο -6 από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Η Μπάγερν έκανε το καθήκον της απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ επικρατώντας με 4-1 και λίγη ώρα αργότερα η Ντόρτμουντ απάντησε και μάλιστα με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Παρά το γεγονός πως δεν είχε τον -τραυματία- Χάλαντ στη σύνθεσή της, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε ήταν χάρμα ειδέσθαι απέναντι στην Γκλάντμπαχ και πανηγύρισε ένα εξωπραγματικό 6-0 για την 23η αγωνιστική της Bundesliga που την διατήρησε στο -6 από τους πρωταθλητές και πρωτοπόρους Βαυαρούς.

Οι Βεστφαλοί απέκτησαν μεγάλο αβαντάζ σκοράροντας δις μέσα σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος (26' 32'), ωστόσο το καλό διάστημά τους ήρθε στο τελευταίο 20λεπτο, όταν και πέτυχαν τέσσερα γκολ, με τους Βολφ (70'), Μουκοκό (74'), Ρόις (82') και Τζαν (90+1' πεν.) να σμπαραλιάζουν την παραπαίουσα άμυνα της Γκλάντμπαχ και να χαρίζουν μία αξέχαστη βραδιά στους φιλάθλους τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς ήταν αναντίρρητα ο Μάρκο Ρόις, με τον κάπτεν της BVB να έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ της ομάδας του (2 γκολ - 3 ασίστ) για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ματς της Bundesliga και να γίνεται ο πρώτος που πέτυχε κάτι τέτοιο για τους κιτρινόμαυρους μετά από τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ απέναντι στο Αμβούργο, τον Νοέμβριο του 2016.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Τζαν, Χούμελς, Τζαγκαντού (42' Πόνγκρατσιτς), Γκερέιρο (67' Σουλτζ), Νταχούντ, Μπέλινχαμ, Ρέινα (30' Μπραντ), Ρόις, Αζάρ (68' Βολφ), Μάλεν (68' Μουκοκό)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Γκίντερ, Φρίντριχ (46' Τουράμ), Ελβέντι, Λάινερ (67' Σκάλι), Κονέ (78' Κράμερ), Νόιχαουζ, Μπενσεμπαΐνι, Χόφμαν, Πλεά, Εμπολό

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ