ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ - Χόλσταϊν Κιλ 5-0: Στον τελικό με θρίαμβο οι Βεστφαλοί

Ο Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει με τον Τζέισον Σάντσο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Χόλσταϊν Κιλ για τα ημιτελικά του DFB-Pokal 2020-2012 στο "Ζίγκναλ Ίντουνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021
Ο Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει με τον Τζέισον Σάντσο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Χόλσταϊν Κιλ για τα ημιτελικά του DFB-Pokal 2020-2012 στο "Ζίγκναλ Ίντουνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 © 2021 FRIEDEMANN VOGEL/ASSOCIATED PRESS

Η Ντόρτμουντ πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του DFB-Pokal ύστερα από τη νίκη με 5-0 επί της Χόλσταϊν Κιλ, έστω και χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Ντόρτμουντ δεν χρειάστηκε τον άνθρωπο γκολ της για να τινάξει τα δίχτυα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με αντίπαλο τη Χόλσταϊν Κιλ. Στο 41ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 5-0 και ο (ελαφρά) τραυματίας Έρλινγκ Χάαλαντ χειροκροτούσε απ' την εξέδρα του "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ".

Δύο γκολ του Τζιοβάνι Ρέινα και από ένα των Μάρκο Ρόις, Τοργκάν Αζάρ και Τζουντ Μπέλιγχαμ διαμόρφωσαν από νωρίς την εικόνα του αγώνα, με την ομάδα της Zweiteliga να μην έχει ελπίδα απέναντι στους φουριόζους Βεστφαλούς.

Ο Γιάννης Γκέλιος, ο τερματοφύλακας ήρωας της Χόλσταϊν Κιλ όταν απέκλεισε την Μπάγερν στα πέναλτι, έμεινε εκτός αποστολής λίγες μέρες έπειτα από τη συμπλήρωση 29 ετών ζωής, επειδή ήταν τραυματίας.

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για 10η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και σε δύο εβδομάδες στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνο θα κυνηγήσει απέναντι στη Λειψία το 5ο τρόπαιό της, που θα τη φέρει στην 3η θέση της "χρυσής Βίβλου", μαζί με Σάλκε και Άιντραχτ.

"Μελανό" σημείο της νίκης, ο σοβαρός τραυματισμός του Ματέου Μορέι που μόλις είχε περάσει αλλαγή και πιθανότατα θα μείνει για μήνες εκτός δράσης.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Πίστσεκ (63' Ματέου, 74' Μενιέ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τζαν (62' Ντιλέινι), Ρέινα (46' Μπραντ), Αζάρ, Σάντσο, Ρόις (62' Ρέινιερ)

ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΚΙΛ: Ντάνε, Ντεμ (46' Νόιμαν), Βαλ, Λόρεντς, Κομέντα, Μέφερτ, Μπάρτελς (68' Μεες), Λι (78' Γκιρτ), Χάουπτμαν, Ρίσε (46' Πόρατ), Σέρα (30' Αρσλάν)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου

Βέρντερ - Λειψία 1-2 παρ., 1-1 κ.α. (105+1' Μπίτενκουρτ - 93' Χουανγκ, 120+1' Φόρσμπεργκ)

Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου

Ντόρτμουντ - Χόλσταϊν Κιλ 5-0 (16', 22' Ρέινα, 26' Ρόις, 32' Αζάρ, 41' Μπέλιγχαμ)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Πέμπτη 13 Μαΐου

Λειψία - Ντόρτμουντ (21:45)

Photo Credits: © 2021 Friedemann Vogel/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ