ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βέρντερ Βρέμης - Λειψία 1-2: Ο Φόρσμπεργκ έστειλε τους "ταύρους" στον τελικό στο 120+1'

Ντάνι Όλμο και Χουάν Χι Τσαν πανηγυρίζουν γκολ του δεύτερου κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης
Ντάνι Όλμο και Χουάν Χι Τσαν πανηγυρίζουν γκολ του δεύτερου κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης CARMEN JASPERSEN/POOL PHOTO VIA AP

Η Λειψία πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με περιπετειώδη τρόπο, καθώς επικράτησε της Βέρντερ Βρέμης εκτός έδρας με 2-1, χάρη στα γκολ των Χουάνγκ Τσαν στο 93' και Εμίλ Φόρσμπεργκ στο 120+1'. Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας.

Η Βέρντερ Βρέμης φιλοξένησε τη Λειψία στο Βεζερστάντιον για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό, στο 120+1'. Ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Χόλσταϊν Κιλ είναι προγραμματισμένος για αύριο (01/05) 21:30.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν ξεκάθαρους ρόλους, με τη Λειψία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Βέρντερ Βρέμης να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, δίχως να μην αφήνουν πολλά περιθώρια στην ομάδα του Νάγκελσμαν.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τον Σόρλοθ να απειλεί με ωραία κεφαλιά στο 4', ενώ για τους γηπεδούχους ο Σάργκεντ στο 30' έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια.

Οι παίκτες της Βέρντερ Βρέμης ζήτησαν πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Μουκιέλε, με τον διαιτητή να καταλογίζει αρχικά πέναλτι. Το VAR ζήτησε από τον διαιτητή να επαναξετάσει τη φάση και αυτός άλλαξε την αρχική του απόφαση, στερώντας μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους παίκτες της Λειψίας να διατηρούν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να βλέπουν τρεις προσπάθειές του να σταματούν στο δοκάρι.

Στο 52' ο Μουκιέλε έφτασε μια ανάσα από το να σκοράρει, όμως το ζυγισμένο σουτ που επιχείρησε από το όριο της περιοχής χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Παβλένκα και πέρασε άουτ.

Στο 65' ο Ενκούνκου εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Όρμπαν να πιάνει την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι (δεύτερο) και τον Μπόμ να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 78' ήταν η σειρά του Νκουκού που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, να σημαδέψει το αριστερό δοκάρι. Ο Ανχελίνιο έκανε τη σέντρα ο Γάλλος μέσος επιχείρησε το σουτ από κοντά, ο Μόισαντερ έβαλε την κόντρα, με τον Παβλένκα να αποκρούει ασθενικά και την μπάλα να χτυπά και το αριστερό δοκάρι.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί οι Ανατολικογερμανοί δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Χουάνγκ Τσαν βρήκε δίχτυα στο 93'.

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Πόουλσεν με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας της Βέρντερ έστρωσε στον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να αντιδράσουν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους της παράτασης.

Ο Ουπαμεκανό έκανε τραγικό λάθος, δείγμα κούρασης, γυρίζοντας την μπάλα προς τον Γκουλάσι αδύναμα, με τον Μπίτενκουρτ να προλαβαίνει τον Ούγγρο τερματοφύλακα στην έξοδο και αφού τον απέφυγε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 120+1' ο Φόρσμπεργκ πέτυχε το λυτρωτικό γκολ και έστειλε τη Λειψία στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Χουάνγκ Τσαν από σκόρερ άλλαξε ρόλο και έγινε δημιουργός και με ωραία κεφαλιά πάσα, βρήκε τον Σουηδό μεσοεπιθετικό εντός μικρής περιοχής και αυτός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παβλένκα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Βέρντερ: Παβλένκα, Γκεμπρεσιλασιέ, Βελίκοβιτς, Μοϊσάντερ, Αογκούστινσον, Γκρος (119' Μπάργκφρεντ), Έγκεσταϊν, Μπομ (73' Μπίτενκουρτ), Σάργκεντ, Σέλκε (97' Μόβαλντ), Φούλκρουγκ (66' Οσάκο)

Λειψία: Γκουλάσι, Όρμπαν, Κονάτε, Ουπαμεκάνο, Μουκιέλε, Καμπλ, Χαϊντάρα (46' Νκούνκου), (114' Φόρσμπεργκ) , Ανχελίνιο (101' Χένρικς), Όλμο, Σάμπιτσερ (74' Πόουλσεν), Σόρλοθ (90' Χουάνγκ Τσαν)

Photo Credits: Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ