ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντιόγκο, όχι σέντερ φορ

Ντιόγκο, όχι σέντερ φορ
Ντιόγκο INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για τη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού που παραμένει δυνατή παρά τις απουσίες των Μήτρογλου, Μιραλάς.

Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του Κέβιν Μιραλάς, μόλις τη δεύτερη ημέρα της προετοιμασίας. Ο Βέλγος επιθετικός δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αυστρία και κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Σε δύο με τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις. Ο παίκτης του Ολυμπιακού τραυματίζεται στις αρχές κάθε σεζόν, εδώ και τρεις αγωνιστικές περιόδους!

Στην ποδοσφαιρική χρονιά 2010/11, τραυματίστηκε επί εποχής Έβαλντ Λίνεν κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Με την επιστροφή του στη δράση έπειτα από ένα μήνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθιέρωσε τον Μιραλάς (αρχικά στην κορυφή της επίθεσης και μετέπειτα στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής) και ο Βέλγος "έβγαλε μάτια".

Πέρυσι, τέτοια εποχή, τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας κόντρα στην Πολόνια Βαρσοβίας, έμεινε εκτός για περίπου δέκα ημέρες και τη συνέχεια την ξέρουμε:

φόρτωσε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα είκοσι φορές. Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θεωρεί τον πρώτο σκόρερ του περυσινού Πρωταθλήματος μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Μάλιστα, κάνει σκέψεις για χρησιμοποίηση του Μιραλάς σε θέση σέντερ φορ, αν και τις προηγούμενες δύο σεζόν ο 25άχρονος διεθνής έχει παίξει κυρίως αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Βέβαια, εδώ στο Άχενκιρχ, ο προπονητής δουλεύει με τους επιθετικούς που έχει στη διάθεσή του. Ο Μιραλάς παρέμεινε στην Ελλάδα, ο διεθνής Κώστας Μήτρογλου έχει άδεια, αλλά η ομάδα παραμένει ισχυρή στη γραμμή κρούσης, έχοντας στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους Τζεμπούρ, Πάντελιτς και Ντιόγκο. Στα δύο οικογενειακά διπλά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, στην κορυφή της επίθεσης της μίας ομάδας έπαιξε ο Αλγερινός και στην άλλη ο Σέρβος. Όσο για τον Ντιόγκο;

Άρχισε και τις δύο φορές πίσω από τον Πάντελιτς, σε ρόλο κρυφού κυνηγού, χωρίς να φανεί ιδιαίτερα. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται κανονικά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα παραμείνει. Ομάδες από τη Βραζιλία ενδιαφέρονται για την απόκτησή του και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος Αυγούστου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Nτιόγκο δεν λογίζεται ως υπεραπαραίτητος στην ομάδα, ενώ με τον Ζαρντίμ δύσκολα θα τον δούμε σε ρόλο μοναδικού προωθημένου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πάντως, πως ο 25άχρονος επιθετικός έπαιζε περιφερειακός επιθετικός στην Πορτουγκέζα, όπου είδε την καριέρα του να εκτινάσσεται (με τον Ολυμπιακό να ξοδεύει ένα "σκασμό" λεφτά για να τον αποκτήσει τον Αύγουστο του 2007), και όχι "φουνταριστός". Και αν παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό, για εκεί δείχνει να υπολογίζεται από τον προπονητή...

Εσείς διαβάστε για τον τραυματισμό του Μανωλά, τις δηλώσεις του Ιμπαγάσα, το τετ α τετ του Ζαρντίμ με τους Κάρολ, Μέγιερι, το προπονητικό κέντρο που χτίζεται ο Ολυμπιακός και την επιθετικό πλουραλισμό στο ρόστερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ