CHAMPIONS LEAGUE

Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-1: Ο Φάτι λύτρωσε τους Καταλανούς

Ο Άνσου Φάτι πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπαρτσελόνα - Λεβάντε
Ο Άνσου Φάτι πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπαρτσελόνα - Λεβάντε © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Άνσου Φάτι λύτρωσε την Μπαρτσελόνα στο Κίεβο και με το γκολ του έδωσε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Ντινάμο, δίνοντας στους "μπλαουγκράνα" ρόλο φαβορί για την πρόκριση από τον 5ο όμιλο του Champions League.

Ο Άνσου Φάτι πήρε τη θέση του Σέρχιο Αγκουέρο στο βασικό σχήμα της Μπαρτσελόνα και την αντάμειψε με ένα γκολ "χρυσάφι". Ο 19χρονος επιθετικός γιόρτασε τα γενέθλια που είχε την Κυριακή με το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί της Ντινάμο στο Κίεβο για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League.

Με τη δεύτερη νίκη επί των πρωταθλητών Ουκρανίας, οι Καταλανοί πέρασαν στη 2η θέση του ομίλου, πάνω από την Μπενφίκα, την οποία περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να ξεκαθαρίσει το δεύτερο "εισιτήριο" για τη φάση των 16, αφού το ένα κατέληξε στην Μπάγερν.

Τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν ήταν στο "Ολιμπίνσκι" για τους "μπλαουγκράνα", αφού στο 1ο ημίχρονο οι Ουκρανοί είχαν το πάνω χέρι. Από το 20ό λεπτό και για περίπου ένα δεκάλεπτο είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως η αστοχία των παικτών του Μιρτσέα Λουτσέσκου και ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν κράτησαν το μηδέν στο φωτεινό πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να επιδείξουν πολλά πράγματα στο δεύτερο παιχνίδι του Σέρζι Μπαρχουάν στον πάγκο υπό την ιδιότητα του υπηρεσιακού προπονητή. Οι συνεργασίες έβγαιναν δύσκολα και η δημιουργικότητα ήταν φτωχή.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ανησυχία της Μπαρτσελόνα μεγάλωνε, με συνέπεια να επιστρατευτεί ακόμα και ο παραγκωνισμένος λόγω τραυματισμών και διαφωνιών με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, Ουσμάν Ντεμπελέ. Όσο έκανε προθέρμανση ο Γάλλος επιθετικός, ο Φάτι κέρδισε πέναλτι το οποίο πήρε πίσω ο VAR.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, ο νεαρός Ισπανός έκανε το 1-0 για την Μπαρτσελόνα και της έδωσε ένα προβάδισμα πολύ σημαντικό, αν και όχι απολύτως δίκαιο. Οι Ουκρανοί "πάγωσαν" και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μπούστσαν, Κετζιόρα (77' Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Καραβάεφ, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο (81' Σεπέλεφ), Τσιγκάνκοφ, Μπουγιάλσκι (81' Λέντνεφ), Ντε Πένα (77' Βέρμπιτς), Γκάρμας (71' Βιτίνιο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Γκαρθία, Λενγκλέ (79' Αραούχο), Άλμπα, Νίκο, Μπουσκέτς, Φρ. ντε Γιονγκ, Γκάβι (65' Ντεμπελέ), Ντεπάι, Φάτι (87' Μπαλντέ)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου του Champions League

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ