ΠΑΟΚ

Ντεσπόντοφ: "Εύχομαι να παίξω έναν ευρωπαϊκό τελικό"

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ
Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ INTIME SPORTS

Ο ακραίος του Δικεφάλου, ο "καλύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής του 2023", Κίριλ Ντεσπόντοφ, μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αναδείχθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά "καλύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής" κι όπως είναι φυσικό είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας στην πατρίδα του.

Σε δηλώσεις που έκανε ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Conference League και την πορεία της στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν περίμενε μια τέτοια νίκη κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ: "Η αλήθεια είναι πως πετύχαμε μία απίστευτη νίκη, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής. Το πιστεύαμε. Κανείς στην ομάδα δεν είχε αμφιβολίες για την απόλυτη επιτυχία. Είναι καλό που πετύχαμε πέντε γκολ, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μπορούσαμε και περισσότερα γκολ".

Για την αλλαγή της εικόνας του ΠΑΟΚ, σε σχέση με το παιχνίδι στο Μάξιμιρ: "Δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά. Και στο πρώτο ματς είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Εμείς ήμασταν εκείνοι που δημιουργούσαμε. Η Ντίναμο δεν έκανε τίποτα δημιουργικό. Στο δεύτερο παιχνίδι, δείξαμε τρομερό πάθος από την αρχή, κερδίσαμε επάξια και είμαστε στα προημιτελικά. Δείξαμε νοοτροπία πρωταθλητισμού. Αυτό ταιριάζει σε μία ομάδα που θέλει να πάρει και το πρωτάθλημα. Έπρεπε να αντιδράσουμε μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ και τις αποτυχίες στο πρωτάθλημα και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο".

Για την αντίδραση της ομάδας του: "Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα σκαμπανεβάσματα και αυτό το βλέπουμε σε κάθε ομάδα. Μέχρι πρότινος αγωνιόμασταν σε τρεις διοργανώσεις, δυστυχώς αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι φυσιολογικό, παίζουμε έναν αγώνα κάθε τρεις μέρες. Αλλά από τα αρνητικά αποτελέσματα αντλούμε τα θετικά για να αντιστρέψουμε την κατάσταση".

Για την Τούμπα: "Ο ΠΑΟΚ έχει φανταστικούς οπαδούς. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα, νιώθουν το παιχνίδι και καταλαβαίνουν όταν δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι όλα όσα θέλουν να βλέπουν από εμάς, τα είδα στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όταν η Τούμπα είναι… καζάνι που βράζει, για εμάς είναι πιο εύκολο. Ήμασταν όλοι ένα, παίκτες και οπαδοί. Τώρα μας περιμένουν περισσότερα συναισθήματα".

Για τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ: "Αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα. Το πότε και πόσο θα παίζω, το αποφασίζει ο προπονητής".

Για την κλήρωση με την Κλαμπ Μπριζ: "Όλες οι ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά είναι δυνατές, με όποιον και να συναντιόμασταν, θα βλέπαμε καλά παιχνίδια".

Για το αν θέλει να γίνει ο πρώτος μετά από καιρό Βούλγαρος που θα αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης: "Το εύχομαι, αν θέλει ο Θεός".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ