ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Ντεσάμπ: "Χάρη στον Μενιάν, πήραμε τους τρεις πόντους με την Ιρλανδία"

Ντεσάμπ: "Χάρη στον Μενιάν, πήραμε τους τρεις πόντους με την Ιρλανδία"
@2023 PETER MORRISON/AP IMAGES

Οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Μάικ Μενιάν στο φινάλε του ματς με την Ιρλανδία κράτησαν τη νίκη για την Γαλλία στο Δουβλίνο και κλείδωσαν το 2/2 των μπλε στα προκριματικά του Euro 2024, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να τον αποθεώνει με δηλώσεις του.

Ο Μπενζαμέν Παβάρ ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της εθνικής Γαλλίας στην έδρα της Ιρλανδίας στην δεύτερη αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, ωστόσο εκείνος που φρόντισε να προστατέψει ως κόρη οφθαλμού το τρίποντο για την ομάδα του ήταν ο Μάικ Μενιάν.

Ο κίπερ της Μίλαν, ο οποίος είναι πλέον ο βασικός κίπερ των μπλε έπειτα από την αποχώρηση του Ουγκό Λορίς από τη διεθνή δράση, είχε υψηλά στάνταρντ απόδοσης για δεύτερο διαδοχικό ματς, αφού μετά από το πέναλτι του Ντεπάι που απέκρουσε στο ματς της πρεμιέρας με την Ολλανδία, το βράδυ της Δευτέρας έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις στο φινάλε της αναμέτρησης στο "Αβιβα Στέιντιουμ".

Στο 89' απέτρεψε ένα εντυπωσιακό... αυτογκόλ του Κουντέ και στο 90' απογειώθηκε στη δεξιά γωνία του για να σταματήσει την κεφαλιά του Κόλινς, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να του βγάζει δικαίως το καπέλο στο πλαίσιο της κριτικής του για το παιχνίδι.

"Είναι ένα καλό διεθνές διάλειμμα για εμάς, με βάση τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε, παρόλο που δεν κάναμε το ίδιο καλό ματς όπως την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. με Ολλανδία).

Οι έξι βαθμοί είναι ιδανικοί. Συγχαρητήρια στην ομάδα, υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος μπροστά μας", τόνισε αρχικά ο Ντεσάμπ για να προσθέσει αναφορικά με τον Μενιάν:

"Χάρη σε εκείνον κρατήσαμε τους τρεις πόντους. Αυτός είναι ο Μάικ. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις τη σκυτάλη από τον Ουγκό Λορίς που έκανε εκπληκτικά πράγματα για εμάς.

Ο Μάικ είναι μαζί μας εδώ και αρκετό καιρό. Με το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός κίπερ και με αυτό κόντρα στην Ιρλανδία, έδειξε πως διαθέτει δύναμη, όπως και οι παίκτες που είναι μπροστά του επίσης".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ