ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντέρμπι στο Γκελζενκίρχεν

Ντέρμπι στο Γκελζενκίρχεν
ΣΑΛΚΕ, ΛΟΒΕΝΚΡΑΝΤΣ

Η αναμέτρηση της Σάλκε με την Στουτγάρδη ξεχωρίζει στην 18η αγωνιστική της Bundesliga

Αμβούργο-Αννόβερο

Το γεγονός ότι στα προηγούμενα επτά ματς του Αμβούργου με το Αννόβερο οι γηπεδούχοι σημείωσαν μόλις τέσσερα γκολ δίνει ελπίδες στους φιλοξενούμενους να ξεκινήσουν με το δεξί την χρονιά. Ωστόσο, το Αμβούργο παλεύει φέτος για τον τίτλο και είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σκοράρει σε κανένα απο τα τρία τελευταία ματς πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ δεν κατάφεραν σε ολόκληρη την διάρκεια της χρονιάς να ''γυρίσουν'' έναν Παγώνα όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Πάντως, στις εννιά απο τις δέκα φορές που προηγήθηκαν 1-0 πήραν τη νίκη. Συνολικά οι γηπεδούχοι μετρούν 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και πέντε ήττες. Χωρίς τους Σορίν (αμυντικός), Ατούμπα (αμυντικός), Ζιντάν (επιθετικός), Καστελέν (μέσος) το Αμβούργο. Οι φιλοξενούμενοι απο την άλλη, δεν θα έχουν τον Γιάνκοφ (μέσος) και τον Μπρντάριτς (επιθετικός).

Καρλσρούη-Νυρεμβέργη
Πέρασαν 40 χρόνια απο την τελευταία νίκη της Νυρεμβέργης στην Καρλσρούη (1967 με 1-0) στο πλαίσιο της Bundesliga και τώρα η Κυπελλούχος Γερμανίας ευελπιστεί να μπει στο 2008 με ένα θετικό αποτέλεσμα. Για την παραμονή της στην κατηγορία ενισχύθηκε με τον θηριώδη Τσέχο επιθετικό, Γιαν Κόλερ.

Ενώ στην μεγάλη κατηγορία η Νυρεμβέργη μετράει 7 ήττες και 4 ισοπαλίες στην Καρλσρούη, έχει καταφέρει να νικήσει την αντίπαλο της στην Β' κατηγορία το 2000 και το 2004. Η Καρλσρούη είναι αήττητη στο γήπεδο της απο τον Σεπτέμβριο όταν και είχε υποδεχτεί την Μπάγερν Μονάχου (οι Βαυαροί νίκησαν με 4-1).

Χωρίς τους Καρνέλ (μέσος) και Πορτσέλο (μέσος) οι γηπεδούχοι. Η Νυρεμβέργη δεν θα έχει τους Μισίμοβιτς (μέσος), Σπιράνοβιτς (αμυντικός), Βίτεκ (επιθετικός) και Μνάρι (μέσος).

Κότμπους-Λεβερκούζεν
Στις προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ Κότμπους και Λεβερκούζεν, οι δυο ομάδες σκόραραν τουλάχιστον απο μια φορά. Η φιλοξενούμενη θέλει να ξεκινήσει το 2008 με ένα νέο νικηφόρο σερί, καθώς το προηγούμενο (5 συνεχόμενες νίκες) διακόπηκε στην Βρέμη την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (ήττα με 5-2). Πάντως οι φιλοξενούμενοι μετρούν έξι νίκες στα επτά τελευταία ματς που έχουν δώσει, σκοράροντας κατά μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι (!).

Χωρίς τους Κουκιέλκα (μέσος), Ντα Σίλβα (αμυντικός) και Τσίμπιγκ (αμυντικός) οι γηπεδούχοι, ενώ η Λεβερκούζεν δεν θα έχει τους διεθνείς με αφρικανικές ομάδες Χαγκουΐ (αμυντικός), Σάρπεϊ (μέσος) και τους Σινκίεβιτς (μέσος), Ράμελοφ (μέσος).

Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ
Έχοντας κερδίσει και τα δυο προηγούμενα ματς εναντίον της Βόλφσμπουργκ με τρία γκολ οι γηπεδούχοι ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν αυτό το σερί εναντίον των ''λύκων''. Οι φιλοξενούμενοι απο την πλευρά τους θέλουν περισσότερες επιτυχίες στο 2008. Οι γηπεδούχοι είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει σκοράρει μετά απο εκτέλεση κόρνερ.

Η Μπίλεφελντ έχει πετύχει μόλις δυο γκολ εναντίον της Βόλφσμπουργκ στα έξι τελευταία ματς που την φιλοξένησε (!). Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις μια νίκη επί των ''λύκων'' (δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες στους υπόλοιπους αγώνες). Χωρίς τους Μασμανίδη (μέσος), Λάνγκαμπ (αμυντικός), Ζούμα (επιθετικός), Φερναντέζ (τερματοφύλακας) οι γηπεδούχοι, ενώ η Βόλφσμπουργκ θα στερηθεί τους Γεντς (τερματοφύλακας) και Ρικάρντο Κόστα (αμυντικός).

Ντούισμπουργκ-Ντόρτμουντ

Μετρώντας οκτώ ήττες στα προηγούμενα 11 εντός έδρας ματς εναντίον της Ντόρτμουντ, η Ντούισμπουργκ που παλεύει για την σωτηρία της ελπίζει ότι το 2008 θα την βρει νικήτρια στο μικρό γειτονικό ντέρμπι. Τον Μάϊο του 1992 ο Στεφάν Σαπουϊζά με δικό του γκολ χάριζε τον τίτλο στη Ντόρτμουντ μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αγωνιστικής, όταν η Στουτγάρδη πέτυχε το νικητήριο γκολ επί της Λεβερκούζεν και πήρε εκείνη τον τίτλο.

Η Ντούισμπουργκ με εκείνη την ήττα υποβιβάστηκε, ωστόσο απο το 1995 δεν έχει χάσει απο τη Ντόρτμουντ κανένα απο τα πέντε ματς που έδωσαν οι δυο ομάδες στο ''Βεντάου''. Χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα, Στάρκε, οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τον Βαϊντενφέλερ (τερματοφύλακας), Μπλαστσικόφσκι (μέσος) και Ντέγκεν (αμυντικός).

Χέρτα-Φρανκφούρτη
Στον πρώτο γύρο η Φρανκφούρτη πανηγύρισε την πρώτη νίκη της επί της Χέρτα τα τελευταία 45 χρόνια (!) με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έχουν το δεύτερο χειρότερο ποσοστό σε.. εύστοχες πάσες (73,5%), καθώς μόνο η Μπόχουμ είναι χειρότερη απο τους ''αετούς''. Η Φρανκφούρτη έχει μόλις μια νίκη στο Βερολίνο επί της Χέρτα τα τελευταία 30 χρόνια (τον Φεβρουάριο του 2004) και η Χέρτα δεν έχει πετύχει περισσότερα απο ένα γκολ στο γήπεδο της απο τον περασμένο Οκτώβριο και το 2-0 επί της Μπόχουμ.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μόλις δυο φορές, με την τελευταία να είναι στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κότμπους (!). Να σημειωθεί ότι σε αυτό τον αγώνα ο Φρίντχελμ Φούνκελ θα έχει στην αποστολή τον Βαγγέλη Μάντζιο και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα δεν αποκλείεται ο 24χρονος επιθετικός να κάνει ντεμπούτο στην Bundesliga.

Χωρίς τους Φρίντριχ (αμυντικός), Ζιλμπέρτο (μέσος) και Λούσιο (μέσος) οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τους Πρόις (μέσος), Βασόσκι (αμυντικός), Μέϊερ (μέσος) και Πρελ (τερματοφύλακας).

Βέρντερ Βρέμης-Μπόχουμ
Με νίκη θέλει να ξεκινήσει τη νέα χρονιά η Βέρντερ Βρέμης, ελπίζοντας ότι με στραβοπάτημα της Μπάγερν θα μπορέσει να μείνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν νικήσει ποτέ στην Βρέμη. Η Βέρντερ έχει ένα σερί οκτώ συνεχόμενων εντός έδρας νικών και κυνηγάει το ρεκόρ του 1993 όταν επί Ότο Ρεχάγκελ είχε 10 συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο της.

Η Βέρντερ μετά τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο απο τη Ντόρτμουντ αναμένεται να έχει και πάλι τον Ντιέγκο στο αρχικό σχήμα, καθώς αποδεικνύεται ότι χωρίς τον Βραζιλιάνο μέσο έχει προβλήματα. Η απουσία των Σανόγκο (Κόπα Άφρικα) και Ούγκο Αλμέϊδα αναγκάζει τον Σάαφ να στηριχθεί στον Κλάσνιτς και τον Ρόζενμπεργκ στην επίθεση της Βέρντερ.

Χωρίς τους Φριτς (αμυντικός), Σανόγκο (επιθετικός), Φρινγκς (μέσος) και Αλμέϊδα (επιθετικός) οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τους Μπέκμαν (επιθετικός), Επαλέ (μεσοεπιθετικός) και Γκρότε (επιθετικός).

Σάλκε-Στουτγάρδη

Ντέρμπι β' ημιχρόνου είναι αυτό της Σάλκε με την Στουτγάρδη, καθώς στα έξι τελευταία ματς τους τα 14 απο τα 18 γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο. Η δύναμη της Σάλκε φαίνεται απο το γεγονός ότι σε κανένα απο τα 28 επίσημα φετινά παιχνίδια της δεν χάνει όταν έχει σημειώσει γκολ (!). Η Στουτγάρδη στις εννέα τελευταίες επισκέψεις στο Γκελζενκίρχεν πήρε μόλις ένα βαθμό. Συνολικά οι γηπεδούχοι μετρούν 24 νίκες, 3 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Η Σάλκε είναι η καλύτερη ομάδα του πρώτου ημιχρόνου της κατηγορίας, έχοντας πετύχει 15 γκολ στο πρώτο 45λεπτο και παράλληλα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο 15λεπτο (!). Χωρίς τους Γκροσμίλερ (μέσος), Πάντερ (μέσος) και Μπαϊράμοβιτς (μέσος) η Σάλκε, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τους τιμωρημένους Οσόριο (αμυντικός), Τασκί (αμυντικός), Πάρντο (μέσος), Μποκά (αμυντικός), Κακάου (επιθετικός) και Μαγκνίν (επιθετικός).








































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ