ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ντέρμπι σε Κερκράντε και Αϊντχόφεν

Ντέρμπι σε Κερκράντε και Αϊντχόφεν
Μακαι

Η Αϊντχόφεν υποδέχεται την πρωτοπόρο Φίτεσε και η Φέγενορντ δοκιμάζεται στην έδρα της Ρόντα

Από 'κει και πέρα, ο Αγιαξ αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Χεράκλες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις Σπάρτα Ρότερνταμ-Αλκμααρ, Βίλεμ-Τβέντε και Ντε Γκράαφστσαπ-Φένλο.
Πάντως, η αγωνιστική ξεκίνησε με την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της Ουτρέχτης επί της Γκρόνιγκεν με σκορ 2-0.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Αϊντχόφεν-Φίτεσε

Την παράσταση στο φετινό πρωτάθλημα κλέβει μέχρι στιγμής η Φίτεσε που στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες (2-1 εκτός της Σπάρτα και 1-0 εντός τις Αλκμααρ και Ναϊμέγκεν), φιγουράροντας φυσικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής Ααντ ντε Μος έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα «σφιχτό» σύνολο που αγωνίζεται έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα (έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ). Βεβαίως το έργο της πρώην ομάδας του Νίκου Μαχλά στο «Φίλιπς Στάντιον» θα είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και για την κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας.

Στα αγωνιστικά, για τους φιλοξενούμενους θα λείψει ο Κάιζερ (μέσος) και εκτός απροόπτου και ο Μόιλενς (επιθετικός). Στον αντίποδα, ο μέσος, αρχηγός της ομάδας. Τ. Γιάνσεν έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις.

Από την πλευρά της η Αϊντχόφεν, ύστερα από δύο νίκες (2-0 με Χέρακλες εντός και 5-0 με Ναϊμέγκεν εκτός) μπορεί να απώλεσε τους πρώτους της βαθμούς στο Τβέντε (0-0), ωστόσο απέναντι στη Φίτεσε είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Αλλωστε η κλάση και η ποιότητα των δύο ομάδων δεν συγκρίνεται και λογικά η γηπεδούχος θα καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Στον αγωνιστικό τομέα, αμφίβολος παραμένει για τους πρωταθλητές ο Τζέφερσον, αν και ξεκίνησε προπονήσεις.

Τέλος, αναφορικά με την προϊστορία, στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις στην έδρα της Αϊντχόφεν, οι γηπεδούχοι μετρούν ισάριθμες νίκες, με τα περσινό 5-1 να ξεχωρίζει.

Χέρακλες-Αγιαξ
Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί. Ωστόσο η απογοήτευση στις τάξεις του Αγιαξ, λόγω του αποκλεισμού του από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (από τη Σλάβια Πράγας με δύο ήττες με 0-1 και 1-2) δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Μάλιστα το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο, όταν μετά το (εκτός έδρας) 8-1 επί της Ντε Γκράαφστσαπ στην πρεμιέρα, ακολούθησε η εντός έδρας ισοπαλία-σοκ, 2-2 με τη Γκρόνιγκεν.

Η κατάσταση δεν είναι καλή για τον τεχνικό Χεν Τεν Κάτε, με τους φίλαθλους να γκρινιάζουν διαρκώς. Το σκηνικό θα αλλάξει μόνο αν έρθουν άμεσα νικηφόρα αποτελέσματα και το συγκεκριμένο μας είναι μια καλή ευκαιρία.

Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των Ντάβιτς (αμυντικός μέσος), Μιτέα (μεσοεπιθετικός) και Λεονάρντο (επιθετικός). Στα θετικά όμως η επάνοδος του αμυντικού Ογκαράρου που θα αγωνιστεί κανονικά.

Η Χεράκλες από την άλλη, απογοητεύει, αφού με τρεις ήττες σε τρία ματς βρίσκεται στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα. Τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους το βαρύ 1-4 στην έδρα της Μπρέντα.

Οσον αφορά τις απουσίες των γηπεδούχων θα λείψουν οι τραυματίες Γκλούσεβιτς (επιθετικός) και Μιχάλκε (μέσος), ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του μέσου Φρίες.

Ο παράγοντας προϊστορία, θέλει, στις δύο αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία στην έδρα της Χεράκλες, τον Αϊαντα να μετράει ισάριθμες νίκες.

Εξέλσιορ-Χέρενφεν

Οι δύο αντίπαλες έχουν διαφορετικούς στόχους, ωστόσο μέχρι στιγμής απογοητεύουν αμφότερες. Η Εξέλσιορ αρχίζει να δικαιώνει όσους τη ήθελαν να βρίσκεται μεταξύ των ισχυρών φαβορί για τον υποβιβασμό. Μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει κερδίσει ούτε ένα βαθμό, παραμένοντας βεβαίως «βυθισμένη» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ούτε όμως και οι φιλοξενούμενοι έχουν πραγματοποιήσει το ξεκίνημα που επιθυμούσαν, έχοντας απολογισμό, δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Βίλεμ και Σπάρτα, καθώς επίσης και μια βαριά ήττα στοπ Άμστερνταμ από τον Αγιαξ (με 1-4).

Στα αγωνιστικά, για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Πικέ (τιμωρημένος) και οι τραυματίες Χέρτογκ (μέσος) και Βελάσκο (μέσος) και Στόιρ (επιθετικός). Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Αλβες επέστρεψε στις προπονήσεις, ενώ θα απουσιάσουν οι Γιονγκ (αμυντικός), Χάνσεν (μέσος) και Ματούσιακ (επιθετικός).

Ντε Γκράαφστσαπ-Φένλο
Παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες νεοφώτιστες που στοχεύουν στην παραμονή τους. Η Ντε Γκράαφστσαπ έχει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, όχι μόνο γιατί αγωνίζεται στην έδρα της, αλλά και γιατί βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την αντίπαλό της. Μάλιστα μετά το βαρύ 1-8 της πρεμιέρας από τον Αγιαξ, στάθηκε όρθια σε δύσκολες έδρες (2-0 τη Γκρόνιγκεν και 2-2 στην Ουτρέχτη), δείχνοντας πως συνήλθε. Η Φένλο παρουσιάζει ένα μάλλον αλλοπρόσαλλο πρόσωπο. Πολύτιμη νίκη με 3-1 επί της Εξέλσιορ, αλλά και «σφαλιάρες» 3-5 από τη Ρόντα και 4-0 από την Αλκμααρ. Πάντως αμφότερες διαθέτουν τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος με 10 γκολ παθητικό έκαστη.

Στον αγωνιστικό τομέα, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του βασικού ακραίου μπακ (Μποκ), για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους θα λείψει ο επιθετικός Καλάμπρο.

Ρόντα-Φέγενορντ
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής. Για την ακρίβεια αποτελεί ένα «κρας-τεστ» για τη Φέγενορντ, που στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου και που μέχρι στιγμής εκπλήσσει ευχάριστα το φίλαθλο κοινό με την παρουσία της. Χαρακτηριστικό ότι μετά από τρία παιχνίδια η ομάδα του Φαν Μάρβαικ έχει πετύχει το 3Χ3, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα (10-0 τα γκολ!), τομέας που πέρσι την πλήγωσε ανεπανόρθωτα.

Βεβαίως η Φέγενορντ καλείται να βελτιώσει μια ιδιαίτερα δυσμενή γι` αυτήν παράδοση που τη θέλει να συναντά δυσκολίες στην έδρα της Ρόντα. Αρκεί μόνο να σημειωθεί, ότι σε 34 αναμετρήσεις έχει κερδίσει μόλις στις 12, μετρώντας 13 ήττες και 9 ισοπαλίες. Στα τελευταία 6χρόνια πάντως παραμένει αήττητη, με απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και τέρματα 12-6.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τιεντάλι (ακραίος μπακ), Σερτζίνιο Γκριν (αμυντικός), Σλόρι (μέσος) και Φίνκεν (μέσος). Στον αντίποδα, επιστρέφει ο μέσος Μπρούινς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η Ρόντα απ` την πλευρά της είναι πάντοτε υπολογίσιμη, ειδικά μέσα στο Κερκράντε, όπου παρουσιάζεται σοβαρή. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν ένα ομοιογενές σύνολο και σε αυτό το στοιχείο θα βασιστούν προκειμένου να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα από τη δική τους.

Στα αγωνιστικά τέλος, για τη Ρόντα δεν θα αγωνιστούν οι Λασάμπρ (αμυντικός), Βαντάμ (επιθετικός) και Σισέ (επιθετικός).

Βίλεμ-Τβέντε

«Κλειστό» ματς, στο οποίο δύσκολα θα υπάρξει νικητής. Βεβαίως η Τβέντε, παρά τις σημαντικές απώλειες στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού δεν παύει να διαθέτει καλύτερη ομάδα από τη γηπεδούχο. Πλέον δίνει μεγάλο βάρος στην άμυνα, τακτική η οποία μέχρι στιγμής της «βγαίνει». Από την πλευρά της η Βίλεμ έχει πάρει δύο πολύτιμες ισοπαλίες (0-0 από τη Χέρενφεν εκτός και 2-2 από τη Σπάρτα στο Ρότερνταμ), ωστόσο δεν έχει την ποιότητα προκειμένου να στοχεύει σε κάτι μεγαλύτερο από τη σωτηρία της.

Στα αγωνιστικά, εξαιρετικά αμφίβολη, για τους γηπεδούχους είναι η συμμετοχή των Χιλ (κεντρικός αμυντικός), Βάου (ακραίος μπακ), Ντεμούχε (επιθετικός) και Βαλένσια (ακραίος μπακ). Από πλευράς φιλοξενούμενων, εκτός από τον μακροχρόνια τραυματία Χέριτσεν (επιθετικός), δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Ναϊμέγκεν-Μπρέντα
Αρνητικό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει η Μπρέντα, που μετά την εκτός έδρας ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Ρόντα (1-1), έχει γνωρίσει δύο συνεχόμενες ήττες (0-5 από Αϊντχόφεν εκτός και 0-2 από Φέγενορντ εντός). Κόντρα στην Μπρέντα θα αναζητήσει το πρώτο της «τρίποντο», το οποίο μπορεί να πετύχει, αφού ούτε η φιλοξενούμενη εμπνέει καμιά σιγουριά (ήττες με 0-3 από τη Γκρόνιγκεν εντός και με 0-5 από τη Φέγενορντ εκτός). Βεβαίως στο τελευταίο της ματς απέναντι στη Χέρακλες επικράτησε με 4-1, δείχνοντας ένα καλύτερο πρόσωπο.

Στα αγωνιστικά, η Ναϊμέγκεν δεν θα έχει στη διάθεσή της τους τραυματίες Οτεν (αμυντικός), Φαν ντερ Μπόρχαρτ (μέσος) και Σόλτεν (μέσος). Από πλευράς φιλοξενούμενων, θα λείψει ο τερματοφύλακας Ζετέμπιερ.

Σπάρτα Ρότερνταμ-Αλκμααρ
Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως η Αλκμααρ είναι κατά πολύ ανώτερη σαν ομάδα. Η …παραλίγο πρωταθλήτρια Ολλανδίας πέρσι θέλει την πρώτη εκτός έδρας νίκη και μπορεί να την πετύχει απέναντι σε μια ομάδα που αντιμετωπίζει αρκετά αμυντικά προβλήματα (7 γκολ παθητικό σε τρία ματς). Μέχρι στιγμής η ΑΖ μετράει δύο νίκες επί υποδεέστερων αντιπάλων (4-0 επί της Φένλο εντός και 3-0 επί της Εξέλσιορ εντός) και 1 ήττα από την απρόσμενα ισχυρή φέτος Φίτεσε (0-1 εκτός).

Στα αγωνιστικά, το ευχάριστο για τους γηπεδούχους είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Λούιρινκ (αμυντικός), Ντιντούλιτσα (τερματοφύλακας), Σάαρς (αμυντικός μέσος), ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του μέσου Μέντες.































































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ