STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ντέρμπι δικεφάλων με θέα το...σεντόνι

Ντέρμπι δικεφάλων με θέα το...σεντόνι
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω της τιμωρίας της, ΟΑΚΑ (18:15 -NS2) στο ντέρμπι κορυφής της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Τα ρέστα του για τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ο Παναθηναϊκός στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου(20:30-NS1).

Ο...πρώτος γύρος στα πλέι οφ συμπληρώνεται την Κυριακή και το ντέρμπι των δικεφάλων στο άδειο λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ, ΟΑΚΑ, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Οι δύο ομάδες ξεπέρασαν στην βαθμολογία μετά από δύο αγωνιστικές τον Παναθηναϊκό και πλέον φιλοδοξούν να τερματίσουν στην κορυφή των αγώνων κατάταξης, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της καθώς θα εκτίσει την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας της για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ωστόσο θα προσπαθήσει να δείξει ποιός είναι το "αφεντικό" απέναντι στους "ασπρόμαυρους".

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ασταμάτητος στο ξεκίνημα μετρώντας το δύο στα δύο και πλέον φιλοδοξεί με μία τρίτη νίκη να γίνει το μεγάλο φαβορί για τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ από τα μισά των πλέι οφ.

Σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται όμως και στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο όπου ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Οι "πράσινοι" μετρώντας ήδη δύο απώλειες στο ξεκίνημα έχουν βρεθεί στην τρίτη θέση των αγώνων κατάταξης και επομένως το τρίποντο κρίνεται απαραίτητο απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι ζωντανοί για τη συμμετοχή στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα της Μαγνησίας εξάλλου ψάχνει για τους πρώτους της βαθμούς στα πλέι οφ μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες καθώς στόχος της είναι εκτός όλων των άλλων να μην τερματίσει και στην τελευταία θέση, κάτι που αν συμβεί μαζί με ενδεχόμενη "πρωτιά" της ΑΕΚ στους αγώνες κατάταξης θα σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ:


ΑΕΚ-ΠΑΟΚ(18:15-NS2): Χαρακτήρα ντέρμπι κορυφής έχει η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεπέρασαν στην βαθμολογία τον Παναθηναϊκό μετά από δύο μόλις αγωνιστικές.

Η "Ενωση" χωρίς πλέον τη συμπαράσταση των φιλάθλων της έως το τέλος της σεζόν καθώς θα εκτίσει την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας της για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, θα προσπαθήσει παρόλα αυτά να κάνει το δύο στα δύο στα εντός έδρας παιχνίδια και να βρεθεί στην κορυφή των αγώνων κατάταξης, έχοντας το πάνω-χέρι για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απέναντι της θα βρεθεί όμως ο εντυπωσιακός στο ξεκίνημα των αγώνων κατάταξης, ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" με το δύο στα δύο έχει βρεθεί πλέον σε θέση ισχύος έναντι της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί έως το τέλος των πλέι οφ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο προπονητής της "Ενωσης", Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στην διάθεση του τον Λυμπερόπουλο και τον Γιάχιτς.

Ο τεχνικός του "Δικεφάλου του Βορρά", Μάκης Χάβος δεν υπολογίζει τον Ίβιτς. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθήνας.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη τέσσερις φορές την τρέχουσα σεζόν, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Αναφορικά με τις κόντρες τους στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στις 6 Μαρτίου, η "Ενωση" συνέτριψε με 4-0 τον "Δικέφαλο του Βορρά" με σκόρερς τους Ντιόπ(11'), Σκόκο(35', 55') και Δέλλα(79').

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής(13/11/2010), ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ(45' Φωτάκης,90' Βιεϊρίνια- 68'Λεονάρντο).

Όσον αφορά στο Κύπελλο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης, με την "Ενωση" να φτάνει στην πρόκριση και να κατακτά στην συνέχεια το τρόπαιο.

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν είχε αναδειχτεί νικητής(0-0) με τον ΠΑΟΚ να μένει με εννέα παίκτες στο τέλος λόγω των αποβολών των Ίβιτς και Λίνο ενώ στην ρεβάνς στο γήπεδο της Τούμπας, η "Ενωση" πήρε το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Δέλλα(48').

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός(20:30-NS1): Τα περιθώρια έχουν στενέψει πλέον ασφυκτικά για τον Παναθηναϊκό καθώς μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ αλλά και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, έχει χάσει σημαντικό έδαφος στον δρόμο για τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι "πράσινοι" "καίγονται" για τη νίκη στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου για να σπάσουν το ρόδι στους αγώνες κατάταξης και να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Οι γηπεδούχοι στην αντίπερα όχθη δεν έχουν βαθμό έως τώρα στους αγώνες κατάταξης και στοχεύουν να κάνουν...σεφτέ καθώς θέλουν να αποφύγουν την τελευταία θέση στα πλέι οφ.

Άλλωστε αν συμβεί κάτι τέτοιο και σε συνδυασμό με την κατάκτηση της κορυφής στους αγώνες κατάταξης από την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός Βόλου θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής των γηπεδούχων, Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στην διάθεση του τους Ρόκα και Ουμπίντες.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολογίζει τους Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο, Σπυρόπουλο,Μαρίνο και Κατσουράνη. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου να μετράει ισάριθμες νίκες επί του "τριφυλλιού".

Η πρώτη σημειώθηκε στην 30η αγωνιστική(17/4) στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο όπου η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού( 24',85' Μάρτιν, 54' Μπρέσκα-56' Κατσουράνης, 66' Σισέ).

Εξάλλου στον αγώνα του πρώτου γύρου για την 15η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό με σκόρερ τον Μόνχε στο 78'.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2. ΠΑΟΚ 6

3.ΑΕΚ 5

4.Παναθηναϊκός 4

5. Ολυμπιακός Βόλου 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:Τετάρτη 18 Μαϊου:Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου(17:15-NS2), ΠΑΟΚ-ΑΕΚ(19:30 -NS1).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ