ΑΓΓΛΙΑ

Ο Ντένις Λόου ανακοίνωσε ότι πάσχει από άνοια

Ο Ντένις Λόου σε συνέντευξή του στο Sky Sports
Ο Ντένις Λόου σε συνέντευξή του στο Sky Sports PHOTO CREDITS: YOUTUBE / SKY SPORTS FOOTBALL

Ο θρύλος της εθνικής Σκωτίας και των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ και αγγειακή άνοια και έγινε ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που υποφέρει από τη συγκεκριμένη ασθένεια (μεικτή άνοια).

Άσχημα νέα για τον Ντένις Λόου, καθώς ο 81χρονος Σκωτσέζος πρώην ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και άνοια.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ένα ακόμα όνομα στη μακρά λίστα των βετεράνων που πάσχουν από άνοια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή ο Γκερντ Μίλερ, ο οποίος έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Οι αρχές του ποδοσφαίρου εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργηθεί η κεφαλιά από το ποδόσφαιρο, καθώς η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι τα συχνά φαινόμενα άνοιας σε ποδοσφαιριστές οφείλονται στις κεφαλιές.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα έχει εξαχθεί και από έρευνες σε παίκτες του ράγκμπι, ενώ ήδη οι κεφαλιές έχουν περιοριστεί σε λίγες κεφαλιές την εβδομάδα, σε επίπεδο ακαδημιών.

Ο Ντένις Λόου ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είναι μια απίστευτα προκλητική και προβληματική ασθένεια και έχω υπάρξει μάρτυρας πολλών φίλων μου, οι οποίοι πέρασαν αυτή την ασθένεια".

"Ελπίζεις ότι αυτό δε θα συμβεί σε εσένα, κάνεις ακόμα και αστεία, ενώ αγνοείς τα πρόωρα σημάδια, επειδή δεν θέλεις να είναι αλήθεια. Νευριάζεις, γίνεσαι ενοχλημένος, μπερδεμένος και μετά ανησυχείς, είσαι ανήσυχος με την οικογένειά σου, καθώς είναι αυτοί που το αντιμετωπίζουν".

"Αναγνωρίζω πώς ο εγκέφαλός μου επιδεινώνεται και πώς οι μνήμες μου αδειάζουν, όταν δεν το θέλω και πως αυτό που μου προκαλεί είναι πόνος σε διάφορες καταστάσεις, οι οποίες είναι πάνω από τον έλεγχό μου.

"Καταλαβαίνω τι είναι αυτό που μου συμβαίνει και γι' αυτό θέλω να μιλήσω για την κατάστασή μου τώρα που είμαι ικανός, επειδή ξέρω ότι θα υπάρξουν μέρες που δεν θα καταλαβαίνω και μισώ τη σκέψη αυτού, αυτή τη στιγμή".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ