ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ντε Μπρόινε για τον τραυματισμό του: "Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό"

Ντε Μπρόινε για τον τραυματισμό του: "Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό"
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πανηγυρίζει κρατώντας το πρώτο Champions League στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι @2023 AP IMAGES/EMRAH GUREL

Συνέντευξη με θέματα τον σοβαρό του τραυματισμό, τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας και το μέλλον του στην εθνική Βελγίου παραχώρησε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, στο πλαίσιο της διεθνής περιοδείας του τρεμπλ που κατέκτησαν πέρυσι οι "Πολίτες".

Με τίτλο "Triple Trophy Tour", η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να εκθέσει τα τρόπαια που κατέκτησε την περσινή αγωνιστική περίοδο (2022/2023) ο αγγλικός σύλλογος μέσω διεθνής περιοδείας, με στόχο να φέρει πιο κοντά τους φιλάθλους της από όλων τον κόσμο με την ομάδα.

Η εν λόγω περιοδεία ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου στο Άμπου Ντάμπι, τη χώρα των ιδιοκτητών του κλαμπ, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο (28-29/10) βρέθηκαν στο Μπράιν της Νορβηγίας, το χωριό καταγωγής του Έρλινγκ Χάλαντ, κάνοντας παράλληλα και μια στάση στην πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας, Όσλο.

Το απόγευμα της Τετάρτης (01/11) ήταν η Γάνδη που υποδέχθηκε τους "Πολίτες", την πόλη καταγωγής του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Περισσότεροι από 700 θαυμαστές φωτογραφήθηκαν στο Μουσικό Κέντρο De Bijloke με τα τρόπαια της Premier League, του FA Cup και του Champions League, με το παρών να δίνει και ο ίδιος ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο event που διοργανώθηκε, ο Βέλγος απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον πρώην τερματοφύλακα των "Πολιτών" και νυν παρουσιαστή του βελγικού καναλιού "Play Sports", Γκερτ Ντε Βλίγκερ.

Αρχικά αναφέρθηκε στην περηφάνια που νιώθει να βρίσκεται στον τόπο που μεγάλωσε, επιστρέφοντας ως νικητής του τρεμπλ, ενώ μίλησε και για το επίτευγμα της κατάκτησης της Premier League, χαρακτηρίζοντας ότι το να κερδίσουν την Άρσεναλ στη μάχη του τίτλου ήταν στην πραγματικότητα κάτι πολύ δύσκολο.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του στον τελικό του Champions League, τονίζοντας: "Έχουμε ζήσει πραγματικά δύσκολες και οδυνηρές στιγμές, όπως εκείνος ο χαμένος τελικός κόντρα στην Τσέλσι το 2021. Φυσικά είναι κρίμα που τραυματίστηκα δύο φορές, αλλά η σύγκρουση με τον Ρίντιγκερ, αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. Την περασμένη σεζόν ταλαιπωρήθηκα με τον οπίσθιο μηριαίο μου για δύο μήνες, αλλά μόλις την εβδομάδα πριν από τον τελικό του Champions League ένιωσα καλύτερα. Και τότε ακριβώς το σώμα μου αποφάσισε ότι είναι αρκετό".

Όσον αφορά τη σοβαρότητα του τραυματισμού του και την τροπή που αυτός πήρε τον Αύγουστο, όταν και μετά από μόλις 26 λεπτά στον πρώτο αγώνα της σεζόν 2023/2024 αποχώρησε με σχισμένο μηριαίο, δήλωσε: "Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ, δεν είχα ποτέ τόσο σοβαρό τραυματισμό. Η χειρουργική επέμβαση στον μηριαίο μυ δεν είναι συχνή. Μετά τον αγώνα με την Μπέρνλι κάναμε σαρώσεις, τις στείλαμε σε διαφορετικούς χειρούργους και όλοι είπαν ότι χρειαζόμουν επέμβαση άμεσα".

Με το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στην ενεργό δράση να μην είναι ακόμα γνωστό, ο Βέλγος επιτελικός μέσος απολαμβάνει πράγματα που λόγω του φορτωμένου προγράμματος ενός ποδοσφαιριστή δεν μπορούσε να κάνει, ενώ για την παρουσία του στο προσεχές Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας με τη φανέλα της εθνικής Βελγίου και την κατάκτηση του τροπαίου, είπε: "Θα ήταν πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Είμαι πολύ περίεργος πώς θα πάει. Νομίζω ότι είναι κρίμα που έχασα όλους τους διεθνείς αγώνες από τον Μάρτιο, γιατί ήταν μια πολύ καλή αρχή σε μια νέα εποχή. Έχω δει μερικά ματς, αλλά δεν κατάφερα πραγματικά να ζήσω την εξέλιξη της ομάδας".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ