ΝΑΠΟΛΙ

Ντε Λαουρέντις για τα επεισόδια: "Η Μελόνι να δείξει το ίδιο θάρρος με τη Θάτσερ"

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις
Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις © 2021 JOEL C RYAN / AP IMAGES

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις σε δηλώσεις του με αφορμή τα περιστατικά βίας στον αγώνα της Νάπολι με την Άιντραχτ, στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Μελόνι πρέπει να δείξει το ίδιο θάρρος που έδειξε και η Θάτσερ για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, καταδίκασε τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν από το παιχνίδι με την Άιντραχτ στην Ιταλία για τους "16" του Champions League, σε δηλώσεις του στο gazzetta dello sport.

Ο ίδιος εξέφρασε την περηφάνια του που όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια έμειναν εκτός γηπέδων και στην τηλεόραση φάνηκε η σωστή πλευρά της Νάπολι, τονίζοντας ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει η νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι να δείξει το ίδιο θάρρος με την Μάργκαρετ Θάτσερ, τη "Σιδηρά Κυρία" του νεοφιλελευθερισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Αγγλίδα πρωθυπουργός είχε επιβάλει σκληρά μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ενώ οι αγγλικές ομάδες αποκλείστηκαν για πέντε χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω αυτής της απόφασης.

"Ο αθλητισμός είναι τέτοιος αν η υποστήριξη είναι υγιής. Και οι οικογένειες πρέπει να πηγαίνουν στο γήπεδο, όχι αυτοί που θέλουν να πουλήσουν ή να καπνίσουν μαριχουάνα.

Πιθανόν αυτοί που φώναζαν "Είμαστε η Νάπολι" κυνηγούσαν τους Γερμανούς οπαδούς έξω από το γήπεδο ή μονομαχούσαν με την αστυνομία. Αλλά χθες το Ντιέγκο Μαραντόνα έμοιαζε με αγγλικό γήπεδο.

Είμαι περήφανος που δείξαμε αυτή την πλευρά της Νάπολης, σε όσους το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Τώρα, οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και ελπίζω η Τζόρτζια Μελόνι να δείξει το ίδιο κουράγιο με τη Μάργκαρετ Θάτσερ".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ